Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan tudnám velük megértetni...

Hogyan tudnám velük megértetni, hogy oltassák be magukat egzotikus utazás előtt?

Figyelt kérdés
Nem kötelező oltásokról lenne szó, hanem kiemelten ajánlottak csak. De azért szerintem a hepatitis meg a tífusz nem játék Indonéziában. Féltem a páromat leginkább, a családját, magamat is: mi lesz, ha hazahoznak valamit? Nem akarom őket lebeszélni az útról, de hogyan tudnám őket legalább az oltásokra rábeszélni?

2018. jan. 8. 13:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
57%

A kérdező "párját" említi, nem pedig csak "gyermeke apját".

Következik ebből, hogy nem csupán a kismanó "besikerüléséről" van szó.

2018. jan. 8. 15:17
 12/18 anonim ***** válasza:
57%

Attól, hogy a "párja", még lehet a gyerek "besikerült".

De ha tervezték is, akkor sem kötelező lemondani mindenről, amiben a gyerek esetleg nem tud részt venni.

Mindenkinek szíve joga ősanyának/ősapának lenni, aki 18 évig nem mozdul el a gyerek mellől, de aki nem így gondolkodik, annak meg ahhoz van joga.

Amíg a gyerek normális körülmények között nő fel és mindent megkap, addig hadd éljen már úgy a család, ahogy akar.

De itt nem ez a lényeg. Szerintem igenis jogos a kérdező aggodalma, ha soha senki nem kapna el semmit, csak mert "én is voltam tavaly, nekem se lett semmi bajom", akkor nem létezne semmilyen vírus vagy bakteriális fertőzés, mind kipusztulna, mert úgyse kapja el senki...

A saját egészségét mindenki úgy kockáztatja, ahogy akarja, de másét ne, főleg ne a 2 éves gyerekét.

Nem olyan nehéz egy fertőzést összeszedni, elég, ha a vírushordozó elmegy wc-re, lehúzza, kifröccsenik egyetlen csepp 'koszos' víz pl. a kád szélére, a gyerek fürdés előtt belenyúl, aztán a szájához, és paff, meg is történt a fertőzés, testi érintkezés nélkül.

Kedves kérdező, ha az sem hatja meg őket, hogy te aggódsz a saját és a gyereked egészségéért, akkor valószínűleg semmi sem fogja. Nyilván ők is úgy vannak vele, hogy biztos nem kapnak el semmit, úgyse lesz semmi gáz, csak túlaggódod.

Vagy addig hisztizel nekik, amíg belemennek, vagy hazaérkezés után nem engeded őket a lakásba, amíg ki nem vizsgáltatták magukat (ami kb. hónapokat jelentene, hiszen nem minden vírus/baci mutatható ki azonnal), vagy pedig beletörődsz, hogy esetleg elkapnak valamit és esetleg hazaviszik nektek. Más választásod nagyon nincs.

Szerintem ne parázz ennyire, ha tiszta helyre mennek (gondolom hotelbe) és odafigyelnek a higiéniára, akkor nem lesz baj. Fertőtlenítős kézmosás + ne igyanak csapvizet.

2018. jan. 8. 15:51
 13/18 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező!

Ide hiába írod ezt ki, amíg itt olyan válaszokat adnak, hogy ismer az ismerősöm ismerőse olyant, aki nem kapott el semmit.

Sokfelé jártam már a nagyvilágban és azt a gyakorlat, hogy az egyik embernek a legnagyobb koszban sem lesz semmi baja, míg a másik ember a teljesen higiéniás körülmények között is a wc-n tölti el a nyaralását. Ha valaki hajlamos a családodban mindent sz@rt elkapni és mégsem védekezik ellene, akkor ott nagy bajok vannak!

2018. jan. 8. 16:27
 14/18 anonim ***** válasza:
25%
Héten megyünk Thaiföldre, doki azt mondta nem kell semmi oltás, csak tartsam be a higiéniás szabályokat
2018. jan. 8. 21:20
 15/18 anonim ***** válasza:
83%
Nem mindegy, hogy egy helyi közösségtől hermetikusan elzárt all-inclusive szállodában fognak héderelni 2 hetet, medence-kajálda-medence útvonalon, vagy a helyi dzsungel felfedezetlen részén fognak egzotikus állatokat kutatni. Első esetben én nem oltatnám be magam, a másodikban nyilván igen.
2018. jan. 8. 22:43
 16/18 anonim ***** válasza:
98%

Én Indiába utaztam céges tréningre (multi), 4 különböző oltásra küldött el a munkáltató az oltóközpontba előtte. Pedig a fővaros legelőkelőbb hotelében szálltunk meg (Taj Mahal Hotel), és irodaház-hotel között taxival szállítottak minket nap mint nap. Persze, elmentünk várost nézni meg minden, de az oltást én magamtól is elintéztem volna akkor is, ha nem köteleznek rá.

Az egyik kolléganő így is végighányta az első 3 napot.

Egy másik pedig valami szirszart hozott haza, 39 fokos láza volt itthon 2 hétig.

2018. jan. 8. 23:07
 17/18 anonim ***** válasza:
86%
Komolyan ez a "de az xy se/is..." a leghülyébb érv bármire. Nem is érv ez igazából. Gondolom biztosítást sem köttök utazás előtt, mert a szomszéd Mancikáékkal meg a munkahelyi Tibikéékkel sem történt semmi. Most komolyan ilyen klisékkel jöjjek, hogy jobb félni, mint megijedni?
2018. jan. 9. 01:07
 18/18 anonim ***** válasza:
A gyereket mennyi idős kortól lehet oltani ezekre?
2018. jan. 10. 00:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!