Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan tudnám velük megértetni...

Hogyan tudnám velük megértetni, hogy oltassák be magukat egzotikus utazás előtt?

Figyelt kérdés
Nem kötelező oltásokról lenne szó, hanem kiemelten ajánlottak csak. De azért szerintem a hepatitis meg a tífusz nem játék Indonéziában. Féltem a páromat leginkább, a családját, magamat is: mi lesz, ha hazahoznak valamit? Nem akarom őket lebeszélni az útról, de hogyan tudnám őket legalább az oltásokra rábeszélni?

2018. jan. 8. 13:49
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
86%

Tobb ismerosom van, aki Indoneziaban elt huzamosabb ideig, egyik sem volt beoltatva semmi ellen, pedig ok nem nyaralni mentek oda egy hotelbe, amit jobb esetben magasabb minosegben takaritanak, mint te otthon, hanem a helyiek kozott eltek a mindennapjaikat es semmi bajuk nem volt soha. Nem egy amazoniai oserdobe mennek kiprobalni a torzsi eletet... teljesen felesleges ilyesmin aggodni.

Nem akarom őket lebeszélni az útról... - meg jo :D.

2018. jan. 8. 13:56
 2/18 A kérdező kommentje:
Elég gyenge a gyomruk, immunrendszerük, folyton minden hányós-hasmenős dolgot elkapnak, nyaralás sem megy el ezek nélkül általában, pedig nem szoktak kiemelten kockázatos országokba utazni. Ezért aggódok, mert fogékonyak a betegségekre úgy általában.
2018. jan. 8. 14:08
 3/18 anonim ***** válasza:
72%
Ha nem akarják, akkor miért akaron rájuk eröltetni -elvégre felnött emberekröl van szó. NE avatkozz bele az ö dolgukba.
2018. jan. 8. 14:21
 4/18 A kérdező kommentje:
Onnantól, hogy a párom is megy az én gondom is. Ha benyelnek valami fertőzést, aztán hazahozzák a két éves gyerekre...
2018. jan. 8. 14:24
 5/18 anonim ***** válasza:
50%
Az ő dolguk.
2018. jan. 8. 14:34
 6/18 anonim ***** válasza:
39%

A hepatitist leginkább vérrel és testnedvekkel lehet elkapni, tehát ők se nagyon kaphatnak vírust, ill. neked sem kell aggódnod emiatt, ha hazajönnek és találkoztok.

Ha tífusznál hastífuszról van szó (szerintem arról), akkor a fertőződés a kórokozóval szennyezett itallal vagy élelmiszerrel (ill. széklettel) történhet. Tehát kézfogással (ha egyébként székelés után szoktak kezet mosni), puszival, tüsszentéssel, köhögéssel nem.

Tehát egyértelmű: te és párod nem vagytok veszélyeztetve. Azt meg, hogy ők valós veszélyt vállalnak-e, vagy sem, bízd rájuk. Ez az ő dolguk.

2018. jan. 8. 14:36
 7/18 anonim ***** válasza:
44%

Közben írtad, hogy párod is megy.

Határeset.

Nincs orvos ismerősöd, akivel konzultálhatnál erről?

OFF:

Kétéves gyerekem mellől én nem mennék világkörüli utakra. Nyaralni a feleségemmel és a kis manónkkal akarnék menni. Oda, ahova neki is megfelelő, ill. anyagilag finanszírozni tudjuk.

2018. jan. 8. 14:40
 8/18 anonim ***** válasza:
87%

Férjeddel beszéld meg, hogy ő oltassa be magát.

de ha rossz a gyomruk, úgyis végigfossák a nyaralást.

2018. jan. 8. 14:44
 9/18 anonim ***** válasza:
53%
@7 az offra reagálva: nem mindenki adja fel minden álmát csak azért, mert besikerült egy "kismanó".
2018. jan. 8. 14:59
 10/18 anonim ***** válasza:
62%
Valoban nem, 9, csak az ertelmesebbnel változik a fontossági sorrend
2018. jan. 8. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!