Jogosan vagyok-e dühös amiatt, hogy anyósom csak azóta keres, mióta kismama vagyok?
édesem, anyósod nem kedvel,de legalább nem játszotta meg magát előtte. Még szép, hogy unoka miatt nyalizik, te egy senki vagy számára(nincs vérkötelék) de az unoka a fia vére, na.
Szóval nyeld ezt le amíg csak nyalizik és nem tesz keresztbe.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Tudtam, hogy fogok kapni hideget, meleget; mindkettő hasznos! Amit szeretnék hozzáfűzni: a páromat korábban elhagytam a problémák miatt, de két éve teljesen megváltozott, ha esetleg naív vagyok és később majd kibukik, hogy mégsem, azt megszívtam és valóban én vagyok a hibás, panaszra nincs jogom, én szakítottam azt a rózsát, nekem kell szagolni, épp ezért nem ez a kérdésem fő témája.
Egyetértek azzal, hogy ne szóljon bele az anyós az életünkbe, hisz felnőttek vagyunk, ahogyan írtátok is, de akkor azzal se nyaggasson, hogy én mit, hogyan csinálok!
Az, hogy valaki mindenféle részlet és háttérinformáció nélkül "hisztigörénynek" hív bárkit is, nem vall nagy intelligenciára. Az anyósom megsértődött, hogy már vettünk a picinek kádat (merthogy ő akart. Ha lenne köztünk normális kommunikáció, nem így alakul); akkor őt milyen szóval lehetne illetni? Vagy mit kezdjek ilyen emberrel? Nyalizzak? Na, az nekem nem megy!
Folyton ok nélkül beszólogat, nem eszik-iszik semmiből, amivel kínálom. Nekem mindez (és még sok más) fáj és dühös vagyok emiatt, de ha ez hiszti, akkor tényleg átgondolom, hogy melyek azok a dolgok, amiket "köteles" vagyok eltűrni, és megalázkodni, ill. melyek azok, amin át kell lendülnöm.
Köszönöm szépen!Szép napot! :)
Szerintem ne stresszeld magad ezzel. Mindenkinek xarul esik ha nem szeretik/kedvelik, főleg ott, ahol fontos lenne, és jogosan fáj ez neked. De próbáld meg elfogadni a párod az anyósàval együtt, ha már adtál még egy esèlyt a kapcsolatnak, nyílván ismerted már a szituációt hogy mire “vállalkozol”... annyi az egész hogy most érzékenyebb vagy áldott állapotban vagy, és a már kialakult helyzetet megzavarja anyósod hirtelen “érdeklődése”.
Nem lehet mit tenni mint elfogadod, szerintem ha mindig kedves és szerény maradsz vele kapcsolatban, azzal mellé nem lőhetsz. Aztán ki tudja. Láttam már sok csodát ;)
épp kikészültem idegileg a fia miatt, - és te ebbe a fostengerbe szülsz?!
Atyaég...
Egyébként ilyen hisztit is rég olvastam :D
Köszönöm a privit kedves kismama. Ne kezdjünk bele a "ki az intelligensebb" témába. Nem nagy diadal lenne egy kapkodó, pánikban lévő, magát "béranyának" érző, anyóst-gyűlölő, hisztérikus kitörésben gyakorizó hölggyel felmosni a pályát.
Egy középkorú (!) hölgy oldja meg a vitáit négyszemközt azzal, akire tartozik. A gyakorizók nem fognak érdemben segíteni ezen. Nem olyan tragédia ám, hogy az nagymama várja az unokáját és kérdezgeti, hogy alakul.
És próbáljatok meg az APÁVAL együtt szeretetteljes, nyugodt, derűs légkört biztosítani a hozzátok érkező kis vendégnek - mert ez a légkör, amit most produkálsz ártalmára lenne. Az idegrendszer rohamosan fejlődik az első hónapokban, és az első években alakul ki, hogy milyen ember lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!