Anyósék és az unoka láthatása! Mennyi az esélye? (többi lent)
Olyan helyzetben vagyunk, hogy olyan házban lakunk férjemmel és a 3,5 hónapos fiunkkal, ami após nevén van. Nem élősködünk rajtunk, mindent mi fizetünk, teljesen magunk tartjuk fent a házat, és nem is együtt élünk, nekik van saját házuk. Csak a ház nincs a nevünkön. Átírni férjem nevére még ilyen csok-os dolgok miatt nem volt, mert ugye még az volt az egyik feltétel hogy nem lehet nevén ház, első házvásárlásra adják csak a csok-ot. Szóval a kapcsolat az utóbbi időben nagyon elmérgesedett, nem akarom leírni hogy miket csináltak, mert nem férne ki ide. De már annyira elmérgesedett hogy férjemmel azon is elgondolkoztunk hogy mi lesz ha azt mondják hogy akkor holnap menjünk el a házból. Nyilván megtehetik, hisz tulajdonjog az övék, hiába mi tartjuk fent, ez tudom hogy nem számít. Haszonélvezeti jog meg ilyenek nem voltak csinálva, hisz az elején nem hittük hogy kellene, nem gondoltuk volna hogy ennyire el fog mérgesedni a helyzet.
A kérdésem lényege, hogy ha ők elmennének addig, hogy kiraknak a házból gyerekkel együtt, utána van-e esélyük hogy bírósági úton érvényesíteni tudják a nagyszülői láthatást? Ez milyen fényt fog rájuk vetni a bíróságon, hogy egyébként unokával együtt utcára tettek minket, de közben meg az unokát szeretnék látni? Meg lehet kövezni, de ha valaki egy 3,5 hónapos babával kitesz télen az utcára, azt nem akarom utána többé a gyerekem közelébe engedni.
Nagyon elmérgesedett a helyzet, mi el akarunk innen régóta költözni, hónapok óta nézzük a házakat, de sajnos még nem találtunk jót. És nyilván ha már ma találnánk egy házat, akkor is idő míg lezajlik a hitel intézés hozzá, költözés stb, ők meg mondhatják akár holnap is hogy na akkor szedjük a cuccunkat és menjünk ahova akarunk.
“Veszelyeztetesnek szóval az nem minősül hogy velünk együtt a gyerek is utcára kerül”
De annak minősül, ami miatt elvehetik a gyereket TŐLETEK. Hacsak nem mész anyaotthonba, a férjed meg a híd alá egyedül. Legyél nyugodtan hálás, amiért otthont adott nektek.
Sajnos tudom miről beszél a kérdező, valószínűleg egyedül én értem, mert átéltem.
Igen, kidobhatnak, jobb ha inkább kerestek albérletet már most. És vihetik bíróságra az unokaláthatást, de a bíróság fog dönteni.
Te egy emeletes házat, amiben lent-fent fürdő van, lefikázol?
Kifestettetek és kimostátok a kádat? Nagy eset!
Ilyet még az is megcsinál beköltözés előtt, aki egy 30 milliós házat vásárol, mert ez az alap!
Majd azt kritizálhatod, amit ti tudtok felmutatni, a saját munkátokból, mert ezt a házat, amit most ingyen laktok, anyós-após nem CSOK-ból építették!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!