Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósék és az unoka láthatása!...

Anyósék és az unoka láthatása! Mennyi az esélye? (többi lent)

Figyelt kérdés

Olyan helyzetben vagyunk, hogy olyan házban lakunk férjemmel és a 3,5 hónapos fiunkkal, ami após nevén van. Nem élősködünk rajtunk, mindent mi fizetünk, teljesen magunk tartjuk fent a házat, és nem is együtt élünk, nekik van saját házuk. Csak a ház nincs a nevünkön. Átírni férjem nevére még ilyen csok-os dolgok miatt nem volt, mert ugye még az volt az egyik feltétel hogy nem lehet nevén ház, első házvásárlásra adják csak a csok-ot. Szóval a kapcsolat az utóbbi időben nagyon elmérgesedett, nem akarom leírni hogy miket csináltak, mert nem férne ki ide. De már annyira elmérgesedett hogy férjemmel azon is elgondolkoztunk hogy mi lesz ha azt mondják hogy akkor holnap menjünk el a házból. Nyilván megtehetik, hisz tulajdonjog az övék, hiába mi tartjuk fent, ez tudom hogy nem számít. Haszonélvezeti jog meg ilyenek nem voltak csinálva, hisz az elején nem hittük hogy kellene, nem gondoltuk volna hogy ennyire el fog mérgesedni a helyzet.

A kérdésem lényege, hogy ha ők elmennének addig, hogy kiraknak a házból gyerekkel együtt, utána van-e esélyük hogy bírósági úton érvényesíteni tudják a nagyszülői láthatást? Ez milyen fényt fog rájuk vetni a bíróságon, hogy egyébként unokával együtt utcára tettek minket, de közben meg az unokát szeretnék látni? Meg lehet kövezni, de ha valaki egy 3,5 hónapos babával kitesz télen az utcára, azt nem akarom utána többé a gyerekem közelébe engedni.

Nagyon elmérgesedett a helyzet, mi el akarunk innen régóta költözni, hónapok óta nézzük a házakat, de sajnos még nem találtunk jót. És nyilván ha már ma találnánk egy házat, akkor is idő míg lezajlik a hitel intézés hozzá, költözés stb, ők meg mondhatják akár holnap is hogy na akkor szedjük a cuccunkat és menjünk ahova akarunk.

2017. dec. 7. 10:02
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
60%

“Veszelyeztetesnek szóval az nem minősül hogy velünk együtt a gyerek is utcára kerül”

De annak minősül, ami miatt elvehetik a gyereket TŐLETEK. Hacsak nem mész anyaotthonba, a férjed meg a híd alá egyedül. Legyél nyugodtan hálás, amiért otthont adott nektek.

2017. dec. 7. 12:39
 12/26 anonim ***** válasza:
62%
Azmégis mitől lenne veszélyeztetett, hogy valaki a saját házából kiteszi az ott lakó, amúgy nem fizető akárkit? Ha valaki veszélyezteti a gyereket, az ti ketten, a szülők vagytok, hiszen 1, olyan ingatlanban laktok, amihez semmi kozotok 2, nektek kell megoldani a gyerek lakhatasát, nem a nagyszülőknek
2017. dec. 7. 12:46
 13/26 anonim ***** válasza:
58%
Bizony hogy épeszű volt, aki kitalálta a nagyszülői lathatast. Vannak ugyanis olyan szülők, akik saját személyes vélt vagy valós serelmuk miatt nem engedik az unoka és a nagyszülő között a kapcsolattartast. Nyilván van olyan nagyszülő is, aki nem érdemes a lathatasra, olyankor nem is fognak semmit megitelni, de nálad ilyen ok nem áll fent.
2017. dec. 7. 12:49
 14/26 A kérdező kommentje:
9es igen képzeld csináltunk beruhazast a házzal kapcsolatban, mikor mi idekoltoztunk belülről teljesen rendbe vágtunk a házat festés, stukko felhelyezes stb. És bútorokat is vettünk bele nem keveset. Ha elmegyunk és el tudják adni a házat ez nekik fog kedvezni, nem nekünk. Én is látom ahogy a házakat nézem hogy nagyon nem mindegy hogy belülről frissen rendbe lett szedve a ház. Saját pénzből, mégis nekik fog eladáskor kedvezni.
2017. dec. 7. 12:54
 15/26 anonim ***** válasza:
54%
nem gondolod, hogy alap, hogy ha endegik, hogy ingyen lakjál ott, hogy veszel bútort? vagy azt is nekik kellett volna?
2017. dec. 7. 13:03
 16/26 A kérdező kommentje:
Az alsó szinten a kád minősíthetetlen állapotban volt, szintén mi újítottuk fel saját kezűleg saját pénzből. Fent a zuhanyzót szintén mert ők erre sem voltak képesek mikor itt laktak. Nagyon sok mindent raktunk rendbe a házzal kapcsolatban. Ez nekik fog kedvezni, örüljenek neki. A gyereket nem fogják elvenni tőlünk azért ennyire ne legyetek már anyós védő vérebek. Férjem dolgozik, én is dolgoztam de most ugye szülési szabadságon vagyok. Házat fogunk, akarunk venni. De mint írtam nem egyik pillanatról a másikra megy, addig az idoig ők még kicseszhetnek velünk így. Nyilván tettek azért hogy idáig fajult a dolog. Nagyon sok mindent. Mikor megalaztak pocskondiaztak én meg azután is mentem próbáltam javítani a helyzeten, próbáltam jól kijonni velük. Tovább szemetkedtek. Az ember nem tud mindent elturni. Nem baj, én már pakolom össze a cuccainkat és nem várjuk meg míg ők kidobnak, előbb elmegyunk.
 17/26 anonim ***** válasza:
54%
Szóval azért ne legyen nagymamája és nagypapája a gyereknek, mert nem tudtok felnőtt módjára viselkedni? Okos. Azért a férjednek is intő jel hogy ha majd elváltok, tuti akadályozni fogod a láthatást. A bosszúálló ostoba nőktől mentsen meg minden férfit az isten.
 18/26 anonim ***** válasza:
59%
Nekünk anyám "engedi", hogy abban a lakásban éljünk, amit örökölt és képzeld, újítjuk fel az egészet, mert ez alap, ha már bérleti díjat nem kér. És ha később eladja, akkor többet ér!
2017. dec. 7. 13:11
 19/26 anonim ***** válasza:
53%

Sajnos tudom miről beszél a kérdező, valószínűleg egyedül én értem, mert átéltem.

Igen, kidobhatnak, jobb ha inkább kerestek albérletet már most. És vihetik bíróságra az unokaláthatást, de a bíróság fog dönteni.

2017. dec. 7. 13:13
 20/26 anonim ***** válasza:
38%

Te egy emeletes házat, amiben lent-fent fürdő van, lefikázol?

Kifestettetek és kimostátok a kádat? Nagy eset!

Ilyet még az is megcsinál beköltözés előtt, aki egy 30 milliós házat vásárol, mert ez az alap!

Majd azt kritizálhatod, amit ti tudtok felmutatni, a saját munkátokból, mert ezt a házat, amit most ingyen laktok, anyós-após nem CSOK-ból építették!

2017. dec. 7. 13:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!