Szerintetek baj, ha sok mident fizetnek nekem a barátom szülei és én nem tudom viszonozni?
20 éves vagyok, még tanulok, nem sok pénzem van. Lassan 3 éve vagyunk együtt a barátommal és néha erre-arra meghívnak a szülei engem is, meg ha megyünk valahova akkor megveszik a belépőt nekem is, stb. Meg volt olyan is, amikor a nővére hívott el minket nyaralni, és én ott se tudtam semmit fizetni. Kényelmetlen nekem ez, olyan mintha ingyenélő lennék.
Veletek van ilyen?
Szülő vagyok, felnőtt gyerekkel.
Amikor a fiam és a barátnője (most már a felesége) tanultak és mi szülők programot, vagy nyaralást szerveztünk, teljesen természetes volt, hogy azt mi álljuk, mert MI HÍVTUK MEG ŐKET!
Annak ellenére, hogy a tanulás mellett mindketten dolgoztak, de az éppen elég volt nekik ruházkodásra, telefonra, laptopra és hasonlókra.
De ha ettől elfüggetlenítünk, akkor az egyéb vendégeinktől sem várjuk el, hogy beszálljanak a költségekbe, ahogy mi sem kaparászunk a bukszánk után, ha valahova meghívnak bennünket.
Az más, ha cimborákkal elmegyünk egy hétvégére és az egyik ebédet, vagy iszogatást ők fizetik, a másikat meg mi, de ez közösen kieszelt program, nem meghívásos vendégség.
Azt tudod tenni, hogy legalább néha te is veszel nekik valamit. Én a helyedben anyósjelöltnek hatalmas csokrot vennék a szülinapjára, névnapjára a saját pénzemből (nem a barátoméból), ezenkívül te is vehetsz nekik színház, vgy hangverseny jegyeket, vagy akármit. Legalább ritkán tedd meg ezt, a saját le4lkeddel is jót teszel és nem lesz annyira szélsőségesen oda az egyensúly!
Az oké, hogy elfogadod, sztem az megmérgezné a kapcsolatot velük, ha mindig visszautasítanád..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!