Mégis milyen gondolatok járnak az ilyen szülők fejében akik iskola mellett hagyják összeköltözni a gyereket a párjával és fizetnek is neki mindent?
Arra gondolok, amikor valaki összeköltözik a párjával, de tanul még, és a szülei támogatják anyagilag a költözését ennek ellenére is.
Más meg 20 év felett, biztos munka mellett, otthon lakik és azzal küzd hogy engedjék már elköltözni, és így is gyereknek nézik.
Nem érdekel mi közöm hozzá, az én észrevételem annyi, hogy mennyire különböző felfogásuk van egyes szülőknek.
Bármennyi éves, aki iskolába jár még, legyen az 17 vagy 19.
Le leszek pontozva, de én furának, megkockáztatom, nevetségesnek is tartom kicsit. Ha egy 18 éven aluliról beszélünk, akkor miért engedik? Ha 18 éven felüliről, akkor meg ne akarjon a szülei pénzén menőzni vagy elmondani, hogy ő már együtt él a barátjával. Akkor tartsa el magát. Ha nem megy, akkor még ne költözzön el. Most nyilván nem az olyanokról beszélek, akik elszöktek. Az más, itt van szülői hozzájárulás. Ha el AKAR menni a gyerek, tartom a véleményem, tartsa el magát.
Más, ha suli vagy bármi miatt és nincs kolesz, de a szülő megtetheti, akkor még szerintem az belefér. De csak azért, mert én már felnőttem, és majd én együtt élek valakivel ti meg fizessétek, azt én sem tudom megérteni.
Nálunk ez úgy jött ki, hogy kollégista voltam, és a férjemmel (akkor még csak pasim) egy csirkefarmon takarítottunk éjszakánként. Ha haza akartam menni, tízre értem volna haza, és ha szerencsém van, a kishúgom hagy aludni. Este hatkor pedig indulnom kellett volna.
Az utolsó félévben már a férjeméknél laktam, együtt készültünk a szakvizsgára, ami támogatást kaptam a szüleimtől az a családi pótlék utánam, meg a kollégium költsége.
Ez kb 25ezer volt havonta.
Erre jött a fizum, meg maszekoltunk. Anyósomnak meg jól jött, hogy valaki besegít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!