Hétvégén találkozok a barátom szüleivel! Hogyan köszönjek nekik? Kb 45 évesek lehetnek, én 18 éves lány vagyok. Kézfogás, puszi, vagy mind2? Kinek mit? Valamint a csókolom szerintetek megteszi?
Azért, mert nem gyerek. 18 éves felnőtt, akinek szexuális kapcsolata van azzal, aki elviszi őt bemutatkozni.
A jó napot kívánok nem "rideg", hanem így köszönnek az emberi lények.
Nem "jónapot", hanem jó napot kívánok. Az előző nem köszönés.
Én úgy tanultam, hogy ismerős, barát, barátnő anyukájának (nagy korkülönbség esetén!!!), vagy inkább nagymamájának illik csókolommal köszönni. Én a "Jó napot (kívánok)" híve vagyok, de a barátnőim és a párom nagymamájának szigorúan csókolommal köszönök, nekem mindig azt tanították, hogy ez az udvarias, de mégis közeli viszonyt kifejező köszönés. És eddig bárkivel beszéltem erről, mindenki ugyanígy tudta :D
Amúgy nálunk "jó napot" volt, kézfogás, és teljes név.
Személyes (szóval nem üzleti) bemutatkozásnál tökéletesen elfogadott mifelénk nő és nő, illetve nő és férfi között a két puszi (akár kézfogás mellett).. Soha nem láttam még olyat, hogy bemutatkozásnál két nő csak kezet fogjon (kivéve munkahelyen)
Egyébként lehet, hogy ez tájegységtől függ, és amit mi írunk, hogy tök jó dolog, az a kérdezőék fele fura és bántó, szóval lehet megérné a válaszokhoz odaírni egy megyét vagy valamit, és lehet hogy a "környékbeli" tanácsok hasznosabbak, mint az ország másik feléről származók írásai - ami lehet, hogy ott tökéletesen udvarias, máshol nem annyira.
[Komárom-Esztergom megye]
"Én úgy tanultam, hogy ismerős, barát, barátnő anyukájának (nagy korkülönbség esetén!!!), vagy inkább nagymamájának illik csókolommal köszönni."
Én nem úgy tanultam. Én úgy tanultam, hogy a "jónapotkívánok" az illendő köszönés. És így adtam tovább a gyerekeimnek is.
A "csókolomot" amúgy is utálom.
A minap is kifogott rajtam. Vásárolok a piacon, jön szembe velem egy faszi. Ismerős volt, de fogalmam nem volt honnan. "Csókolom" mondja az istenadta, és nekem fogalmam nem volt róla, hogy most tegeződöm, vagy magázódom ezzel az emberrel. És hogyan kellene visszaköszönnöm.
Baromira kellemetlen volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!