Hogy vegyem rá, hogy már most ránk hagyja a pénzét?
"Két ember, ha szereti egymást, összekötik az életüket: az a család. "
Csakhogy a kérdező nem kötötte össze az életét az anyóssal, te idióta.
Attól, mert az anyós gyerekével van, még a kérdezőnek nulla köze van ahhoz, hogy az anyósnak mennyi megtakarítása van.
A házasságban szerzett vagyon közös. Igen. De a házasságon kívüli vagyon, meg a házastársak saját külön családjában lévő vagyon NEM! Ergo a kérdezőnek a büdös életben semmi köze sincs az anyós vagyonához. Jól is néznénk ki, ha nem így lenne....ugyanúgy az örökség SEM közös. Ha az anyós a fiára hagy mondjuk 2 milliót, ahhoz a feleségnek k rvára semmi köze. Ez nem számít közös vagyonnak, jogi értelemben sem. Csak akkor számítana, ha konkrétan meg lenne határozva, hogy az övék az örökség, és nem csak a fiáé.
Az értetlenkedésedből meg látszik, hogy te is tudod, hogy nekünk van igazunk, csak nem mered beismerni, mert az már ciki lenne.
#71, te a családról írtál, én is, semmiféle anyós ott már nem szerepelt:
Ez az első böfögésed:
"Jó rendben, akkor dolgozzál csak, én otthagyom a munkám, és elköltöm az általad megkeresett pénzt,"
Aztán jöttél ezzel az ostoba vállalkozási hasonlatoddal:
"Ha én alapítok egy vállalkozást, ami sikeres lesz, mert nagyon sokat dolgozok, és nagyon sok lesz a havi bevételem, akkor miért is lenne nekem kötelességem mondjuk a lusta, dolgozni nem akaró unokatestvérem életszínvonalát az enyémhez felhúzni? Na itt bukik az egész "egy család vagyunk" elmélet. "
Az unokatestvér az mióta része a családnak?
Csórikám, jobb, ha nem elemzem a felmenőid genetikai összetételét.. de nem vagytok ti idevalók.... lehet továbbhaladni!
Az unokatestvéreimmel van két közös nagyszülönk. Szerintem az bőven belefér a család fogalmába..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!