Meddig lehet ezt bírni?
Rossznak érzem magam hogy férfiként anyósról panaszkodjak, csak a páromat nem akarom ezzel stresszelni, ha neki meg a szemébe mondanám....
Helyzet a következő!
Ide építettünk anyós telkére, azaz egy udvarban vagyunk. Rezsi költség...hát többet fizetünk mint fele, de úgy tesz hogy mivel ő 10.-én kapja meg az összeget de teszem fel 28.án fizeti be a víz számlát akkor az az ő víze.
Másik példa a UPCt ő fizeti.....szó szerint ezt mondja...de nem értem á leírni is fárasztó. Szóval mi fizetjük a rezsit jóval többet mint kellene, hiszen hulladék és víz számla 2 havonta jön, amiről most értesültem de minden hónapban ugyan annyit adunk és azt a hitelt amit ők vettek fel azt is felezzük, de a tudatáig nem ér fel.
Nem ezzel van a baj, hétvégén állandó ivászat szinte és ilyenkor a lánya behívatva és csak mondja mondja...hánytorgat mindent.
Mai példa... hogy ő nem közösködik.
Megosztó a főzés egyik nap mi másik nap ő vagy ha sok marad ki másnap nincs főzés.
Tegnap mi csináltuk az ebédet gyrost ma anyósék sültcsirkét, semmivel sem olcsóbb az egyik mint a másik férfi szemmel.
Szóval most pityókás állapotban közölte hogy ki-ki magának, nem is probléma csak holnap józanon megy a bűn bánás vagy esetleg ugyanúgy behív minket enni.
Tegnap kalácsot vacsoráztunk tejjel párom és én. Após mondta vigyen be neki a lánya...de tejet ne mert van ott. Ma megkaptuk hogy ha ő hozna kalácsot akkor tejet is. Ezek semmiségek de úgy össze tudnék vele veszni amiért a lányával ezt csinálja, de tisztelettudó vagyok és nem veszekedek vele, csak utálom már a hétvégéket hogy elfogyik a pia akkor vitázik velünk illetve addig jó vagyok míg nem megyek át sörért a boltba.
Bocsánat hogy itt beszélek csak jól esett leírni, mert a párom kismama és nem neki akarom mert tudja ő ezt nagyon jól de ne hallgassa már tőlem is.
Adjátok ki a lakásotokat egy tisztességes bérlőnek és a befolyt bérleti díjból menjetek ti máshova, jó messze!
Így a lakás is megmarad és nem kell elviselnetek őket.
Jobb ötletem nincs! :(
Másik verzió, hogy a felhúzott lakást összkomfortossá bővítitek, legyen saját konyha, fürdő, ha nincs (a főzésgondból úgy sejtem, hogy nincs). Egyszer józan állapotban leültetitek anyóst, kipakoltatjátok vele a számlákat, és kiszámoljátok, hogy ebből arányosan mennyi a tiétek. Ne foglalkozz a káthavonta vízszámlával, oszd el kettővel, és számítsd ki havi összeggel. Mivel anyóssal együtt számoltok, erre neki is rá kell bólintania.
Ezt az összeget megkapja minden hónapban, ti pedig nem járkáltok át hozzá, és nyomatékosan megkéritek, hogy ő se járjon hozzátok. Saját magatokra főztök, nem kértek az övéből, tehát mindent 100%-ig külön csináltok.
Nyilván lesz belőle sértődés, hogy nem megy a lánya, ha "be van hívatva", de majd hozzászokik. Őszintén, ha idegenekkel lakna kertkapcsolatos társasházban, azokhoz se járkálna át folyamatosan, csak amennyit a szomszédi viszony megkíván. Ezt kell kialakítani itt is.
Itt sürgősen meg kell húzni a határokat, amíg nincs nagyobb vita. Ahogy az előttem szóló is írta.
Külön főzés, külön vásárlás, ez az alap. Ha lehet, be kell köttetni a külön vízórát, villanyórát, vagy almérőt, nem tudom hogy megy ez, de biztos van megoldás. Egyáltalán hogy épült így a ház, vagy nem értem, miért kell felezni. Saját fogyasztást fizeted. Szemétdíj fele, de ha lehetne, vennék külön kukát, és fizetném magamnak.
A közös ivászatban meg nem kell részt venni. Mindenki igyon a saját otthonában.
En eleve nem koltoznek anyosek szajaba, abbol sajnos ez van. Most pedig alberletbe mennek.
Jo nagy butasag volt a telkukre eputkezni, igy el sem tudjatok adni :(
Ha többen rosszul értelmeznétek külön lakás, van saját tűzhelyünk saját hűtőnk saját konyhaszekrény mindennel bespájzolva a közös főzés azért volt hogy ne főzzön a párom is és az anyukája is, csak 2 főre. Nem azért mert nekünk nincs hol főzni csak így könnyebbnek bizonyult.
Köszönöm mindenkinek a választ és igen óriási hiba volt. Természtesen ma közölte hogy együnk zöldbab levest de az én párom borsó fözeléket csinált. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!