Mi a véleményetek arról, ha egy rokon vendég az esküvő kapcsán kijelenti hogy ő nem jön ha egy másik rokonunkat meghívjuk, akikkel mi egyébként jóban vagyunk, de ő nem csípi őket?
Gondolom ez most olyan eset, mint amiben nemrég részem volt egy esküvőn.
Anyós-após elváltak, az anyós nem akarta, hogy az após is ott legyen az esküvőn (mellesleg az após valóban nem érdemelte ki a meghívást, nagyrészt tojt a gyerekére)
Ennek ellenére, mondjuk az anyósnak nincs joga beleszólni, mert a vendéglistát majd a saját esküvőjén szabhatja meg.
Szóval, végül is az történt, hogy tökfelesleges volt a cécó, mert az "após" amúgy sem jelent meg, de még csak vissza sem jelzett.
De előtte mindenki, mindenkivel összeveszett, mindenki vérnyomása 250-re felment, a harmonikus készülődés helyett, egy zaklatott ingerült katyvasz lett az egész.
Mi az ellenkezőjével találkoztunk: szívesen jön, de illene X-et és Y-t is meghívni a teljes családjával (az ő rokonsága, nekünk max másod unkaterstvér). Mi megmondtuk, hogy a tervezett helyszín ez, ahol ennyi az elhelyezhető létszám, nem férnének el. Csak ezért nem cserélünk helyszínt, mielőtt javasolná bárki. Szóval név szerint megmondtuk, hogy kit szeretnénk meghívni, nagyon örülünk nekik, ha jönnek, majd lezártuk a témát.
Eljött mindenki és senki nem jött azzal, hogy pedig X-nek hogy tetszett volna...
Felesleges véleményednek lennie erről.
Elküldöd a meghívókat, és mindenki eldönti, hogy megy-e.
Abszolút nem érdekelne. Én kiküldtem a meghívókat azoknak a személyeknek, akiknek szerettem volna, illetve akikkel szerettem volna megosztani az örömömet. Az hogy eljön-e, vagy sem, már az ő dolga, ahogy azis, hogy miért.
Számomra minden vendég egyformán fontos.
Persze ha anyukám és egy másodunokatesó között kéne döntenem, akivel évente egyszer találkozom, akkor nem lenne kérdés, de ha csupán távoli rokonokról, avagy barátokról van szó, akkor nem veszek részt kicsinyes háborúkban.
Sajnálatos módon sokan elfelejtik, hogy egy esküvő két emberről szól, nem Jóska bácsiról, meg Gizi néniről és az egyéni szociális problémáikról. Nem kell jópofizni mindenkivel, de ha igazán szeret valaki valakit és szeretne vele együtt ünnepelni, akkor egy fél napra igazán félre lehetne tenni az ellentéteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!