Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szabad, érdemes azzal foglalko...

Szabad, érdemes azzal foglalkozni, hogy a barátnőm családjával kapcsolatban pár dolog zavar?

Figyelt kérdés

Otthon lakik a szüleivel, így sokmindenbe beleszólnak neki, annak ellenére hogy nem 16 éves.

Nálunk otthon egész máshogy működnek a dolgok mint náluk, mondhatni teljesen máshogy gondolkodunk dolgokról. Vele jól megvagyunk, de még is, úgy érzem, hogy rámerőltetik a náluk szokásos dolgokat, illetve én abban részt venni nem akarok.

Mondok példát: nálunk senki sem szeret vásárolgatni, hülyeségekre szórni a pénzt, ők van hogy 8-10 órán keresztül járják a boltokat (após, anyós stb).

Nálunk nem szokás a rokonsággal az összejárás, csak a legközelebbi rokonsággal tartjuk a kapcsolatot de ott sem heti szinten járunk egymáshoz. Náluk kb 3-4 naponta ez meg van, és engem idegesít, hogy elvárják hogy én is ott legyek stb.

És sok ilyen dolog van. Szerintetek szarjam le és ha különköltözünk akkor úgyis a magunk útját járjuk majd? Vagy ez csak rosszabb lesz?

2016. dec. 31. 11:49
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

12:26-os! Igen, egyetértek veled, és azt szeretném elérni, hogy külön tudjunk költözni, hogy ne kelljen ennyire töményen "elviselni" őket. Hangsúlyozom rendesek velem, kedvelem őket tényleg semmi gond amúgy, de sok a velük töltött idő nekem. Ennél ritkább is elég lenne.

Remélem sikerül majd megoldanunk ezt a problémát! :) Szeretem a párom és jól megvagyunk, mi ketten.

2016. dec. 31. 12:31
 12/23 anonim ***** válasza:
68%
Azt én sem értem, hogy miért akarnak ennyit együtt lenni veled, meg eleve mikor van időtök egymásra, ha egész nap be kell velük vásárolni, aztán a rokonokkal lenni. Szerintem normális esetben ez nem elvárás egy párkapcsolatban, a barátnőd nem veszi észre, hogy mindent rád erőltet? Ülj le vele beszélgetni.
2016. dec. 31. 12:38
 13/23 A kérdező kommentje:

Igen, ezt jeleztem már neki. De úgy érzem, hogy újra meg kell tennem.

Csak tudod milyen szar, hogy azt érzem hogy én vagyok a szemét, meg antiszoc mert nem a rokonsággal akarom tölteni az időm?

2016. dec. 31. 12:45
 14/23 anonim ***** válasza:
75%
De te is tudod, hogy nem te vagy a szemét, egy pár élete nem arról szól, hogy különböző rokonoknál töltik az időt, lehet, hogy a barátnőd van kicsit eltévedve és azt hiszi ez normális kérés. Én anyósomékhoz 2 havonta megyek át, pedig egy kerületben lakunk, oké, nem a legjobb a viszonyunk, de havi egy alkalomnál többet nem tartok indokoltnak normál viszonynál sem, az emberek dolgoznak, tanulnak, nincs ennyi ideje senkinek, hogy folyton rokonozzon, vásárolgasson, egy fiatal párnak egyébként is egymással kettesben, barátokkal kellene töltenie az időt.
2016. dec. 31. 13:23
 15/23 A kérdező kommentje:

Utolsó! Igen, ezt én pont így gondolom, és pl az én rokonságomnál ez így is működik, csak náluk nem sajnos.

De erről komolyan el fogunk beszélgetni, azt már tudom, mert nekem sok ez így.

2016. dec. 31. 13:28
 16/23 anonim ***** válasza:
84%

"...és engem idegesít, hogy elvárják hogy én is ott legyek..."

Szerintem Kérdező, nem várják el.

A lányuktól várják el, téged mint a partnerét, csak udvariasságból hívnak.

Ha nem hívnának, akkor meg az lenne a bajod, hidd el!

Szerintem egyszer üljetek le az apóssal és az anyóssal megbeszélni, hogy te nem tudsz ilyen intenzitással részt venni a családi megmozdulásokban X és Y kötelezettségeid miatt, de semmi problémád, ha a lányuk részt vesz ezeken.

Ennyi!

Hidd el, nem fognak lelki válságba zuhanni, talán még meg is könnyebbülnek és a probléma megoldva.

Heti egy alkalmat kibírsz a barátnőd nélkül, míg az a családjával van.

2016. dec. 31. 13:31
 17/23 A kérdező kommentje:

Persze, én is tudom, de a barátnőm elvárja, hogy kísérjem mindenhova, csak nekem erről más a véleményem. mErt én se várom el hogy ő kísérgessen mindenhova.

Az a baj, a családban van valaki akinek ez nem gond, és hozzá hasonlítgatnak, ezt jeleztem is hogy nem kéne.

2016. dec. 31. 13:32
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

#13, ismerős. Én is "jeleztem neki", hogy MI (ketten, meg a gyerekeink) vagyunk a család... szövegben mindig egyet is értett... de aztán 10 év alatt csak visszavették.

Szóval óvatos optimizmussal legyél!

2016. dec. 31. 13:34
 19/23 A kérdező kommentje:
Igen, és az a baj, hogy ha nekik az a természetes ami van, akkor én hiába pattogok.
2016. dec. 31. 13:41
 20/23 anonim ***** válasza:
82%

Az nagyon rossz, ha valamelyikőtök a másikra akarja erőltetni az akaratát.

Az a kapcsolat halálra van ítélve!

Én is úgy gondolom, ahogy előttem írták, te jelenjél meg a barátnőd szűk családjának jeles ünnepein "pofavizitre", szülinap, házassági évforduló, húsvét, karácsony(1nap!), ha nyaralnak, akkor talán egy hétvége.

Így is kötsz kompromisszumot, de ez egy kapcsolatban így működik. :(

Cserébe viszont a barátnőd menjen szépen el egyedül a Stanci néni, vagy a Jenő kuzin névnapi bacchanáliájára, ne erőszakoskodjon veled, mert neki is kell engedményeket tenni feléd.

Ha ez így nem működik, akkor legjobb, ha már most érzelmes búcsút vesztek, ... mielőtt még összedobtok egy pár gyereket, mert úgysem maradtok együtt.

2016. dec. 31. 13:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!