Mit tehetnék hogy a férjem ne akarjon elválni azért mert nekem nem tetszik hogy az anyja befurakodik az életünkbe? Amit persze a férjem nem vesz észre.
Nem veszik el.
Egyrészt ha a kedves mama elkezd kígyót békát dobálni rád a válóperes tárgyaláson, az őt fogja minősíteni. A bíróság sem hülye. Másrészt mindennek van megoldása, csak ülj le és gondolkozz. Add el a házat, költözz kisebbe. Például. De nem fogják elvenni.
Anélkül, hogy firtatnám a részleteket, nagyon röviden:
Vagy megszoksz, megszöksz!
Más megoldást nem látok.
13-as vagyok.
Nos, akkor hosszabban!
Hogy az anyós és a te viszonyodról mi a véleményem, az most nem tartozik ide, de nem is ez volt a kérdésed.
Egyelőre úgy tűnik, nem te döntesz a válásban, mert a férjed akar válni ("Mit tehetnék hogy a férjem ne akarjon elválni...")
Tehát, ha jelen állapotban meg akarod tartani, akkor alkalmazkodnod kell és elfogadnod az ő szabályaikat.
Te vagy jelenleg abban a helyzetben hogy csak ezzel a kompromisszummal tudod fenntartani a házasságot és még így sem biztos.
Nem vagy abban a helyzetben, hogy feltételeket támassz, vagy diktálj.
Ha ez nem megy neked semmiképp, akkor elváltok és intézed az életedet úgy, ahogy ezt már itt egy-két ember leírta.
Akárhogy is nézzük, te költöztél el a férjedtől, ő pedig, mikor megbeszéltétek a dolgokat, hajlandó volt folytatni az együttélést.
Ebből nekem nem az jön le, hogy a férjed válni akarna. Inkább rólad gondolnám ezt.
Nézd, nem tudhatjuk, te és anyósod mit műveltetek egymással, hogy idáig fajult a helyzet. Tapasztalataim szerint ezek általában nem fekete-fehér történetek.
Abban biztos lehetsz, hogy ha a férjed már inkább az anyjával beszéli meg a döntéseit, akkor egyre kevésbé tud ő is szót érteni veled. És ha választásra kényszeríted, akkor az anyját fogja választani.
Ha meg akarod menteni a házasságodat, akkor mindenképp beszélj erről a férjeddel, és próbáljatok az anyjával is szót érteni.
Szerintem a férjed nem fog elköltözni és válást indítani, de ha egy újabb meggondolatlan pillanatodban te ismét megteszed, akkor lehet, hogy már nem enged visszakozni.
Menekülj!Volt ilyenben részem, nem lesz jobb, sőt...Bármit tehetsz, rossz leszel.
Mi most válunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!