Kinek milyen a Karácsony a családdal?
Mi jó viszonyban vagyunk anyósékkal, 2 napra megyünk. Olyan a karácsony, mint a többi nap, amikor együtt vagyunk. Jó.
Sógornőmmel, és nővéremmel nem jó a viszony, karácsony kedvéért sem találkozunk, így nem kell színlelni semmiféle idillt.
Nem is értem, mit színészkednek emberek. Azért mert karácsony van, nem kötelező szeretned azt, akit utálsz az év többi napján. Ha kötelező elviselni, mert egy légtérben vagytok, akkor ne kommunikáljatok, és ennyi.
Nálam már ezer éve nincs normális karácsony. Örökké szar. Na mindegy örülök annak,ami van, azaz semmixD
Kb majdnem az összes karácsonyt egyedül töltöttem.
Idén karácsonnyal is fain lesz, újra a szokásos.xD
Kedves 13as. Ez azért van, mert a családom nem egy városban, sőt még csak nem is egy országon belül él. Ahány ember annyi országban vagzunk elszórva, de nem azért mert otthon rossz lenne, egyszerűen csak így hozta a sors. Régebben, amikor mindenki a közelben élt, akkor persze sokszor volt, hogy összeült a család valamit megünnepelni. Jelenleg ez csak karácsonykor lehetséges. Mert amikor az egyik hazautazik, a másiknak éppen nem jó és így nehéz egy napot összehozni, amikor mindenki együtt van.
De köszönöm, hogy a családomat sértegeted ismeretlenként. Gondolom a te családod egy minta család, ha már másokról így beszélsz.
Szörnyű.
Nagyapám mást se csinál, csak anyám fejéhez vágja, hogy egy híd alá fognak költözni és ott megdögölni. Bátyámat meg azzal üldözi, hogy dobja sutba az eddigi életét, költözzön a világ végére áram és minden nélkül, éljen állattenyésztésből, mert a mai világban már csak így maradhat életben (egyébként programozó a tesóm).
Anyám pasiját senki se szereti, én konkrétan egy kést tudnék vágni a hátába azért, amit elkövetett amikor egy lakásban éltünk, szóval én se vagyok az ártatlanság szobra. Mindenkinek megy nyalizni, meg olyan hülye kérdéseket tesz fel, hogy hogyan kell répát ültetni/horgászni/vezetni (?). Keresztszüleim (anyám tesója és férje) rühellik anyámat és pasiját, mert szerintük számító és alávaló dögök (van benne valami).
Mindenki kerüli nagyapámat, mert mindenkinek megmondja az ő roppant... egyedi véleményét (én megkaptam, hogy 8 gyereket szüljek minimum, mert fogy a magyar és ez a boldogság titka).
Mindenki kerüli anyámat, mert mindenitől pénzt akar kikunyerálni, mert ők szegények (most mondott fel, hogy ennyi pénzért nem dolgozik tovább, jelenleg munkanélküli). Majdnem 10 milliós tartozásuk van, mert "nem hajlandóak fizetni, nem érdekli!". Aztán jön az undorító "és az öcséddel mi lesz? Azt akarod, hogy beteg legyen és meghaljon tüdőgyulladásban, mert nem tudsz havi 30 ezret átutalni?". Tündéri egy nő.
Szóval: a tesóimmal elvagyok egy szobában. Ha a keresztszülők jönnek be, azzal sincs baj. Ha anyám jön be, akkor mi, "gyerekek" maradunk, keresztszülők elmennek. Ha anyám pasija megy be, akkor én és a keresztszülők lépünk le. Ha a nagyapám jön be, akkor mindenki átvándorol egy másik szobába. Nagyapám meg nem akar egyedül maradni, így követ valakit a nézetei ecsetelésével. Újra benépesül a szoba, újra eljátsszuk ezt, hogy attól függ, hogy ki jön be, attól ki megy ki. Tavaly óta ezen már csak nevetek :D
Egyébként mosolygok minden marhaságon/sértésen és max visszakérdezek, hogy "Valóban?". Totál debilnek néznek, de engem zaklatnak a legkevésbé. Azért az ordibálás rendszeres, mikor nem sikerül valakinek időben kimenekülnie a szobából.
"9-es: Beszélni kell az illetővel, négyszemközt. Elmondani neki mindezt. Ha még ép eszénél van, akkor változtatni fog."
Kedves 11-es, igazad van, és beszélnék is vele, ha lehetne, elhiheted!
Tulajdonképpen csak én vagyok már neki, aki segíti.
Elkísérem az orvoshoz, a kórházba, ha kivizsgálásra megy, nagyon sokszor bevásárolok és meg is főzők neki, különben mindig ugyanazt a két-három készételt enné, és egy városban is lakunk.
De nincs olyan apróság, amin meg ne sértődne. Szólok, hogy ne viselje már a nyári nadrágját, mert hideg van (van neki vagy 15 öltönye), megsértődik, és azértse!
Kérem, hogy legyen kedvesebb a kicsikkel (akiket régebben unokáinak tekintett, és egyébként is az édesanyjuk keresztapja), megsértődik, és azt mondja, hogy a kicsik sem különösen kedvesek vele. Dehát apró gyerekek, csak azt adják vissza, amit kapnak!
Olyan, mint egy gyerek, holott az értelmi képessége teljesen ép. De pszichorigid lett, nem lehet vele semmit megbeszélni, minden süket fülekre talál nála.
Képtelenség megváltoztatni, bárhogy is szeretnénk, és még csak észre sem veszi, hogy ő az ünneprontó... Mert szerinte mindenki ellene van.
Azelőtt soha nem volt ilyen.
Talán nem is tehet rőla, mély a gyásza... De az, hogy senkire nincs tekintettel, csak saját maga érdekli meg az apró-cseprő jelentéktelen problémái, az már elrontja mindenki kedvét.
Előre reszketek a karácsonyi kelletlenségétől és rosszkedvétől.
9. voltam.
Tavaly karácsonykor az egész családtól megkaptam, hogy mekkora sz.r vagyok, egész nap a szobámban sírtam. Nem várom a mostani karácsonyt sem.
17/L
Nagyon jó, már annyira várom !!! :)
24-én együtt az egész család, de mi már 23-át is együtt töltjük anyuval, sütünk-főzünk :) A karácsonyi napokon jókat eszünk, ajándékozunk, megy a karácsonyi zene és filmek, kártyázunk, társasozunk, totál pihenés és jó hangulat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!