Most én hogy viselkedjem, ha anyós rossz anya volt?
Három éve vagyunk házasok a ferjemmel, van egy egyéves kislanyunk. En 35 vagyok, a ferjem 40. A ferjem nővére (38) hét eve ment férjhez, nincs gyerekük. Eleg rossz a házasságuk is.
Ferjem elmondása szerint eleg rossz volt a gyerekkoruk, nem mintha vertek volna oket, de eleg ridegtartasban voltak érzelmileg, anyós irányította apost is, es eleg zsarnok volt a gyerekeivel. Sogornom le is lepett otthonról, par hónappal a 18.szuletesnapja elott. Egy ideje járnak anyosekhoz a férjével megint.
En csak 4 eve kerültem a képbe, jol kijovok anyosekkal, en nem azt a rideg embert latom, mint ok.
A ferjem egyszer elmondta a szüleinek az összes sérelmet, es egy ideig nem nézett feléjük. Nem tokeletes a kapcsolatuk, de tűrhető.
A sogornom viszont mar azt is rosszul viselte, hogy anyossal jóban vagyunk, de a terhessegem alatt (elotte volt egy vetelesem) mar neha eleg meredeken viselkedett, a gyerek pedig betette a kaput, mert nekik nem jott össze.
Ha egy társaságban vagyunk, folyton beszól az anyjának (bezzeg nekem nem csomagoltal uzsonnát a suliba, elfelejtettel bemenni a szülőire, nem csodaltal meg az iskolai színdarabban, stb.). Ez eleg kellemetlen, hogy szinte a kislanyommal rivalizal.
En megértem ot, de a lányom nem tehet az egészről, megis feszültség van, de akkor is, ha anyósom megdicser valamiert.
En is szoktam kedveseket mondani neki, de ugy erzem kozben, hogy a sogornom utal ezekért. Pedig nem nyalizok, csak orulok, hogy jóban vagyunk, es latom, mennyire odavannak a kései, egyetlen unokajukert.
En nem tudok bocsánatot kérni, sem megbocsátani a történetben, elfogadom a sérelmeket, de mondom, en mar mas embert ismertem meg anyosomban. (Após elegge a háttérben van.)
Van valaki hasonlo helyzetben? Mindkét oldal erdekelne. Koszonom.
Milyen erdekes, hogy ezt írod, utolso! Tényleg a nagymama , akit nem ismertem, azt hiszem, eleg kemeny lehetett anyosommal. Van egy Down-koros öccse anyosnak, folyton ra kellett vigyaznia. A nagymama a férjemet szerette ( es fordítva), a húgát nem.
Remelem, nalunk megtörik a dolog es nem az unokát fogjuk csak jol szeretni. ;-(
Egyebkent nagyon örülnek, ha a sogornom meggyógyulna lelkileg, csak nem hajlando ezzel foglalkozni. Egyszer ment pszichológushoz , aztan lehulyezte es ennyi.
Tényleg van benne valami szivettepo, hogy meg mindig az általános iskolai sérelmeinel tart.
Hogy miért bunkó veled (meg a gyerekeddel?) a sógornőd, az kb tök mindegy. Valahogy le kell szerelni, ebben a férjednek lenne szerepe.
Az anyóssal meg viselkedj, ahogy jól esik - most azért legyél vele távolságtartó, vagy tapló, mert HÁTHA akkor a sógornő magához tér?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!