Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Most én hogy viselkedjem, ha...

Most én hogy viselkedjem, ha anyós rossz anya volt?

Figyelt kérdés

Három éve vagyunk házasok a ferjemmel, van egy egyéves kislanyunk. En 35 vagyok, a ferjem 40. A ferjem nővére (38) hét eve ment férjhez, nincs gyerekük. Eleg rossz a házasságuk is.

Ferjem elmondása szerint eleg rossz volt a gyerekkoruk, nem mintha vertek volna oket, de eleg ridegtartasban voltak érzelmileg, anyós irányította apost is, es eleg zsarnok volt a gyerekeivel. Sogornom le is lepett otthonról, par hónappal a 18.szuletesnapja elott. Egy ideje járnak anyosekhoz a férjével megint.

En csak 4 eve kerültem a képbe, jol kijovok anyosekkal, en nem azt a rideg embert latom, mint ok.

A ferjem egyszer elmondta a szüleinek az összes sérelmet, es egy ideig nem nézett feléjük. Nem tokeletes a kapcsolatuk, de tűrhető.

A sogornom viszont mar azt is rosszul viselte, hogy anyossal jóban vagyunk, de a terhessegem alatt (elotte volt egy vetelesem) mar neha eleg meredeken viselkedett, a gyerek pedig betette a kaput, mert nekik nem jott össze.

Ha egy társaságban vagyunk, folyton beszól az anyjának (bezzeg nekem nem csomagoltal uzsonnát a suliba, elfelejtettel bemenni a szülőire, nem csodaltal meg az iskolai színdarabban, stb.). Ez eleg kellemetlen, hogy szinte a kislanyommal rivalizal.

En megértem ot, de a lányom nem tehet az egészről, megis feszültség van, de akkor is, ha anyósom megdicser valamiert.

En is szoktam kedveseket mondani neki, de ugy erzem kozben, hogy a sogornom utal ezekért. Pedig nem nyalizok, csak orulok, hogy jóban vagyunk, es latom, mennyire odavannak a kései, egyetlen unokajukert.

En nem tudok bocsánatot kérni, sem megbocsátani a történetben, elfogadom a sérelmeket, de mondom, en mar mas embert ismertem meg anyosomban. (Após elegge a háttérben van.)

Van valaki hasonlo helyzetben? Mindkét oldal erdekelne. Koszonom.

2016. okt. 29. 17:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
92%
Neked sehogy másként nem kell viselkedned. Az elmondottakból én azt szűrtem le, hogy a férjed és sógornőd olyan családban nevelkedtek, ahol feltehetőleg a rideg neveltetés volt a jellemző (ebben persze benne van az após is !). Sajnos döbbenetes, hogy ezek a gyerekkori lelki traumák milyen mély, szinte az egész életre kihatóak tudnak lenni, amelyeket az emberek sokszor még felnőtt korukra sem tudnak kinőni. Sógornődnek valószínűleg pszichoterápiára lenne szüksége és az sem kizárt, hogy a feldolgozatlan és lezáratlan lelki sérelmek miatt nem képes teherbe esni. Anyósod meg nyilván sokat foglalkozott saját magával és nem eleget a saját gyerekeivel, de az is lehet, hogy ő ezt a mintát hozta a saját anyjától. leírásod alapján elképzelhető, hogy neki idős korára sikerült kibújnia a rossz emlékek hatása alól. Én is ismerek ilyen családi felállást, ahol a gyerekek szinte elmenekültek a családból. Érdekes módon ott a rég elhunyt nagymamára volt visszavezethető a dolog, aki a most hatvanéves anyát is ilyen ridegtartásban nevelte, aki aztán szintén képtelen volt szeretetteljes, meleg légkört teremteni a saját gyerekeinek.
2016. okt. 29. 20:02
 12/14 A kérdező kommentje:

Milyen erdekes, hogy ezt írod, utolso! Tényleg a nagymama , akit nem ismertem, azt hiszem, eleg kemeny lehetett anyosommal. Van egy Down-koros öccse anyosnak, folyton ra kellett vigyaznia. A nagymama a férjemet szerette ( es fordítva), a húgát nem.

Remelem, nalunk megtörik a dolog es nem az unokát fogjuk csak jol szeretni. ;-(

Egyebkent nagyon örülnek, ha a sogornom meggyógyulna lelkileg, csak nem hajlando ezzel foglalkozni. Egyszer ment pszichológushoz , aztan lehulyezte es ennyi.

Tényleg van benne valami szivettepo, hogy meg mindig az általános iskolai sérelmeinel tart.

2016. okt. 29. 22:11
 13/14 anonim ***** válasza:

Hogy miért bunkó veled (meg a gyerekeddel?) a sógornőd, az kb tök mindegy. Valahogy le kell szerelni, ebben a férjednek lenne szerepe.

Az anyóssal meg viselkedj, ahogy jól esik - most azért legyél vele távolságtartó, vagy tapló, mert HÁTHA akkor a sógornő magához tér?

2016. nov. 1. 15:31
 14/14 anonim ***** válasza:
59%
Most el kéne döntenie a sógornődnek, hogy megbocsát-e anyósodnak és túllép a sérelmein vagy pedig akkor ne látogassa. De ez, hogy állandóan felhánytorgatja a dolgokat ez nem vezet sehová. Neked pedig pláne nem kell változtatnod semmin. Mindenkinek jár egy második esély. Lényeg, hogy az unokáját szereti. Gondolom a férjed sem bánja, hogy jóban vagytok. Ha tényleg annyira mostoha sorsa volt a férjednek és a testvérének, akkor minimalizálhatjátok a kapcsolatot anyósékkal. De ha nem, vagy el tudják felejteni akkor miért kéne vele távolságtartóan viselkedni és megfosztani a gyereket az egyik nagymamájától?
2016. nov. 13. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!