Mindig csak olyat olvasni, hogy a nő panaszkodik, hogy anyóséknál él és milyen rossz neki. A nő szüleihez soha nem költözik senki?
Férfi a gyakorin - kivált a családi kategóriában -fehér holló!!! Olyan nő, aki kedves, alkalmazkodó, jólelkű, nem házsártos, szelíd, békés feleség és anya - na az olyan nő meg olyan ritka a gyakorin, mint a fekete holló. Az is ritka sajnos, védett, a pilisi Parkerdő gazdaság sikeresen megmentette a kihalástól, ma már nő a számuk.
Mellékelt ábra: fekete holló
Mondjuk egy irtó gerinctelen, undorító dolognak tartom az anyós kibeszélését. Ha tényleg olyan elviselhetetlen, amit el is tudok hinni, akkor miért nem fogják a sátorfájukat, és költöznek el?
Ja, hogy önállóan megélni nem tudnának a nagy felnőttek? Vagy a kedves pasija/vőlegénye/férje anyuci pici fia, és nem lehet elrángatni otthonról? Akkor nem anyóst kell szidni!
Én egy percig sem éltem együtt anyósommal, (pedig vele még nagy baj nem is lenne, sőt). A saját szüleimmel sem bírtam egy fedél alatt élni a párommal, nem ők nem jöttek ki egymással, hanem én a saját szüleimmel. Jobb külön. Inkább fizetem a lakbért, a rezsit, amit ott nem kellett volna, de a magam életét élem a férjemmel együtt.
Az ilyen nők ne ország-világnak szidják anyós pajtit, költözzenek külön, és kész! Nem ám odapottyantják a gyereket anyós pajtihoz, aztán még nekik áll feljebb!
Mondom: én sem bírnék még a világ legtündéribb anyósával sem együtt élni, nemhogy egy háklis boszorkánnyal, de tettem róla, hogy ne is kelljen!
Nem a férfi anyja a problémásabb, hanem amíg a férfi nem lát vetélytársat az apósában, mint idősebb férfiban, a nő azt lát az anyósában. És kölcsönösen néha.
Általában a nő szereti dirigálni az úgynevezett háztartást. Az ő elképzelései szerint legyenek a dolgok. Na mármost, összeköltözik anyós és menye: ha anyósnál laknak, nyilván az anyós sem enged a saját megszokott dolgaiból, a nőt meg irritálja, hogy nem lehetnek a dolgok a saját elgondolásai szerint, hisz ő is ott lakik. Ebből aztán millió egy vita keletkezhet.
Ezért jobb, ha a nőnek is megvan a maga kis háztartása, meg az anyósnak is. Még a saját anyjával sem jön ki feltétlen a nő ilyen dolgokban, hát akkor egy nővel, akit ő nem tart családtagnak, nem néz fel rá, mint ahogy mondjuk egy nő valamilyen szinten felnéz és tisztelettel viszonyul az anya vagy a nagyanyja iránt (vagy egyéb nála idősebb nőrokon iránt).
Tök egyszerű ez.
A férfinak viszont pár extrém esetet leszámítva, eszébe sincs az apóssal dominanciaharcot folytatni. Az anyóssal meg alapból nincs miért, külön neműek.
Dehogynem...csak anyu anyja, ugye, nem anyós.
A vejek meg nagyrészt sokkal jobban kijönnek az anyósukkal, mert a tevékenységi területük nem ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!