Karácsonyi kérdés?
Egy szülés során nagyon gyorsan felléphetnek a komplikációk. Akkor is, ha a terhesség során minden tökéletes volt. Neked nem volt az.
Egy örök életre szellemi/testi fogyatékkal élő gyereket az anyós gondozna adott esetben, ha amiatt következik be a dolog, hogy anyósnál voltál, és nem jutottál se kórházhoz, se az orvosodhoz? Vagy te?
Mert itt ez is kockán foroghat. Az, hogy a férjedet ez nem érdekli, mert a mamának meg akar felelni, az mellékes kérdés.
Várom a lepontozást az igazságért. :)
Mindenórásan nem mennék sehova. Ez egyértelmű.
Előző kapcsolatomban is úgy gondoltuk, hogy hármasban ( van egy gyermekünk) töltjük a szentestét, mert mi is mindig anyuval és apuval voltunk, vittem tovább a hagyományt. Páromnak meg mindegy volt. Jól is telt, aztán a többi napon rokonoztunk. De természetesen anyós ezen megsértődött, egyedül él, megsajnáltam. Mondtam neki, hogy következő szentestét akkor töltsük együtt, pedig nem szerettem őt igazán. Na hát életem legrosszabb karácsonya volt. Mint a filmekben, teljesen megkeserítette az egészet : miért ilyet főztél? több süti kellett volna! gyereknek minek ilyen drága ajándék? És mindezt úgy, hogy akkor bontotta a csomagját és tök elszomorodott. Na azóta nincs közös szenteste.
Most az új férjemmel is hasonló a helyzet, csak ugye bonyolítja, hogy a nagy gyermekem az apjával is karácsonyozik így a 24-e "sajnos" apáé, úgyhogy a szentesténk átcsúszott 25-re. De anyós itt is megsértődött, viszont engem nem érdekel. Semmi nem ér annyit mint a békés és NYUGODT karácsony azokkal akiket igazán szeretsz. Aztán jöhetnek a többiek :)
Javaslom ne foglalkozz velük. Ti életetek, majd megnyugszanak.
Sokgyerekes apaként, három megjegyzést tennék:
Szülés előtt ne mászkálj sehova, ezek a csecsemők eszement trükkökre képesek, csak úgy megszületnek a kitűzött idő előtt... buszon is lehet persze, de inkább ne!
A férjedet meg jól seggberúgnám, mert te teljesen pontosan mondtad:
"Mire én meg mondtam hogy most már mi vagyunk a családja" - erre ő meg hallgat, mint egy sült paraszt?
A gyereketek mégis mit fog hinni? Vagy majd ha 18 éves lesz, akkor tartjátok ti az első saját ünnepet?
Karácsonyig lesztek egy pár- ha megszületik a kicsi akkor meg család. Annak meg legyen meg a SAJÁT világa, ünnepei, szokásai.
#28-as és 33#-as vagyok.
Kedves kérdező!Sikerült megoldani a helyzetet?
"gyereknek minek ilyen drága ajándék? És mindezt úgy, hogy akkor bontotta a csomagját és tök elszomorodott."
A kedves anyóst ennél a mondatnál penderítettem volna ki a lakásból, az is biztos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!