Hogyan járjak az anyósom kedvében?
A kérdésedből azt érzem, együtt laktok.
Szerintem egyszer mondd el, hogy mint mindenkinek, neked is vannak rossz napjaid, néha bánt ez vagy az, és ezeken ő úgyse tud segíteni ill. nem is akarod okvetlen elmondani neki.
Ha megérti ezeket, akkor jó. Ha nem, akkor célszerű lenne különköltözni.
Érdekes itt a GYK-n rengetegen laknak együtt párjuk szüleivel - aztán panaszkodnak rájuk. A te eseted persze apróság, örülj, hogy csak ennyi a gond.
Nekem mindenesetre a hideg futna végig a hátamon egy olyan anyóssal való együttlakástól, aki "megszokta azt,hogy mindent kézben tart, túlaggódik mindent".
Majd ha babátok lesz, nem tudom, nem fog-e eldurvulni a helyzet a nevelését kézben tartani akaró, és a baba egészségéért, testi épségéért túlaggódó nagymamától.
Nekem szolidnak tűnik a mama. Lehet, hogy egyszerűen csak túlságosan aggódó fajta (az én anyukám is ilyen)
Azért, ha túlságosan sokat aggodalmaskodik és ez számodra zavaró nyugtasd meg, állítsd le udvariasan. Nem jó hagyni, hogy túlságosan átvegye az irányítást az életetekben.
Most örülj a születendő babádnak.
Hasonló helyzetünk volt 3 éve. Amikor a babánk megszületett, nagyon rosszra fordult minden. Az anyós nem tudta elfogadni, hogy különálló, felnőtt emberek vagyunk, akik szeretnek szabadon dönteni és véleményt alkotni. Amikor a szabadságjogainkért küzdöttünk, ő ezt személyes sértésnek és hálátlanságnak élte meg. Eleinte mindenért én voltam a bűnbak, akkor is, amikor a férjem mondta meg, hogy álljon le. Aztán a páromat is elkezdte érzelmileg zsarolgatni, amikor én már immunis lettem. Ebből az lett, hogy a párom végül kijelentette, hogy költözünk. Már saját házban élünk, a fiam 2 éves, a testvére is jön, azóta nagyon jól vagyunk.
A tanácsom az, hogy ha domináns anyósod van, aki a saját félelmei között él, nagyon figyelj oda, mi történik. Ha azt látod, hogy a hátad mögött alkot véleményt rólad, úgy, hogy veled nem is próbál beszélni semmiről, nagyon vigyázz, főleg a pároddal való viszonyra. Ne engedd, hogy a köztetek lévő viszonyt elrontsa, akár csak azzal, hogy benned folyton feszültséget kelt. Ha esetleg gond van és beszélni kell róla, akkor azt nagyon lényegre törően, tisztelettel, szeretettel tedd, a párod jelenlétében. Van, hogy ez sem segít, akkor ha muszáj, együtt kell élni a kellemetlen tulajdonságaival, de szerintem csak addig, amíg ő ezt nem rosszindulatból teszi. Viszont ha csak egyszer is kiderül, hogy hazudik a párodnak, érzelmileg zsarol, akkor a kapcsolatotok érdekében ajánlatos távolabb költözni... :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!