Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Kérnétek kölcsön apóstól...

Kérnétek kölcsön apóstól pénzt házra?

Figyelt kérdés
Párommal 1 éve vagyunk együtt, szeretnénk összeköltözni és venni egy házat, 5-6 millió forint környékén, kisvárosban. Önerőből van 3 millió forintunk bankszámlán, jelenleg ez az összes vagyonunk. Apóssal jóban vagyok, szeret engem, párom is jóban van vele. Felmerült a lehetőség, hogy kérünk tőle kölcsön, elég jól keres és neki törlesztenénk. Másik a hitel felvétel. Nagy pofátlanság lenne szerintetek megkérdezni,hogy segítene-e? Én 23N párom 25F

2016. aug. 23. 19:04
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Elég bunkó vagy 9es. Nem, 23 évesen nem vele akarom fizettetni, de szerintem ha megteheti, megpróbálhatunk támogatásra számítani. Lehet a te családodban mindenki kígyót békát kiabál egymásra és még egy pár cipőt sem adna kölcsön.
2016. aug. 24. 07:09
 12/22 anonim ***** válasza:
24%

Nekem eleve morális problémát okozna az hogy kérni kell pénzt valakitől. Utána meg az, hogy tartozok valakinek.

1 év az rettenetesen kevés, mondhatni semmi idő (mi 8 év és egy lánykérés után költöztünk össze). De ha mindenképpen akartok összeköltözést etc.. akkor inkább használjátok ki a különböző letelepedési, család alapítási kedvezményeket/juttatásokat. A helyi önkormányzattól is meg lehet kérdezni hogy van-e mód támogatásra ha oda költöznétek etc... fiatal pároknak nagyon sok támogatási lehetőség van.

Kölcsön viszont biztos, hogy nem kérnék. Vagy magától ajánlja fel, vagy semmi. Illetve az én esetemben, én még akkor se kérek tőle.

23N

2016. aug. 24. 08:20
 13/22 A kérdező kommentje:

Igen, utolsó,olyan is van, mi nem szeretnénk 8 évet várni, egyszerűen most érezzük,hogy túlnőtt a kapcsolatunk ezen a jöhet mehet dolgon, hogy mikor talizzunk, stb, egymáshoz járkálunk.

Köszi a válaszokat. Akkor lehet jobb döntés lesz a hitel.

2016. aug. 24. 09:42
 14/22 anonim ***** válasza:

Kérni se ciki, de meg se kérdezni a bénaság.

Majd ő eldönti, mit csinál a pénzével.

Ha nem ad, akkor marad a bank, ilyen előzményekkel ott is kaptok nem is horror feltételekkel.

Apaként persze azt is megkérdezném, hogy miért nem az esküvővel kezditek, de hát ez meg én vagyok.

2016. aug. 25. 11:42
 15/22 anonim ***** válasza:
19%

1 év után majd te megmondod menyire keres jól apuka

és persze van anyi tartaléka hogy csak úgy milliokat oda vágjon hozzátok mert ti össze akartok költözni

2016. aug. 25. 12:15
 16/22 Kései Sirató ***** válasza:
64%

Egy próbálkozást mindenképpen megér. Kérdezzetek rá és meglátjátok, hogyan viszonyul a kérdéshez..

Legrosszabb esetben marad a hitel mindenféle plusz kezelési költséggel és utánajárással.

A családtagok optimális esetben segítik egymást, itt sok a rossz családból származó válaszadó. Anno engem is segítettek a szüleim, később mi a tesómat segítettük egy nagyobb kölcsönnel.

Szóval kérdezzétek meg!

2016. aug. 25. 12:54
 17/22 A kérdező kommentje:

Igen, vannak rosszindulatú emberek..

De kiegészítésképp elmondom, hogy após, a mama, de szinte mindenki a családból azt akarja, ajánlotta fel, hogy lakjunk a házban, ami párom anyukájáé ( ő elhunyt nemrég ) tehát apósomnak a házhoz köze nincs, csakhogy ez nekünk nem biztos, hogy jó lesz, ugyanis együtt a bevátelünk nettó kb 300, az a ház meg hatalmas. Most mi vállalnánk, hogy takarékosabbá építjük át, de akkor meg az lenne a baj, hogy nem hagynának minket élni. Értsétek szó szerint, ott lennének a nyakunkon. Szeretem őket,de érdekes jellem mind a kettő. Eddig ami házakat néztünk, após mind leszólta, mert ő szerinte lakjunk a nagy házban, mert ha nem, el lesz adva. De biztos erre is megkapom, hogy szarok vagyunk, ingyen ház, stb, stb.

2016. aug. 26. 12:48
 18/22 A kérdező kommentje:
Összeházasodni még nem szeretnénk.
2016. aug. 26. 12:49
 19/22 anonim ***** válasza:

Ha após elgondolása ellenében kerestek, akkor nem hinném, hogy azt meghitelezni, meg a kifogásodat se értem.Ha abban a házban a "nyakatokon lennének" akkor másikban miért nem?

Ha én volnék az após jelölted, én adnék kölcsön a fiamnak, és akkor kb 75-25%-ban volna ő a tulajdonos, és akkor nincs veszteség, ha szakítotok. Legfeljebb te férsz majd nehezebben a befektetett pénzedhez.

2016. aug. 26. 14:27
 20/22 A kérdező kommentje:

Igen, ez igaz.

Annyi csak a kifogásom, hogy a mamája is olyan, hogy múltkor pl rántottát csinéltam és ott sürgött forgott, hogy meg tudom e csinálni.. Hát mondom könyörgök. Értsd, nem rosszindulatú a mama sem, az após sem, de mi ketten akarunk élni,nem úgy,hogy folyton ott ül valaki felettünk. Anyós halála után nem volt még örökösödési eljárás, pedig a lakás a péromé, mert a 2 testvér lemondott a párom javára, a mamának és apósnak semmi köze hozzá, eddig is csak úgy éltek ott,mert anyós beteg lett. Szóval az egy megoldás lenne, hogy nem ad kölcsön, de akkor a párom nevére iratja a házat, ő meg azt csinál,amit akar,de ha megegyezünk abban,hogy azt a házat s mi kis 3 milliónkból felújítjuk, akkor közös tulajdon kell, hogy majd legyen. De ez nehéz lesz, mert akkor el kell nekik magyarázni, hogy oké, ti akartátok, mi elfogadtuk, de akkor ne járjatok a nyakunkra. Ezen gondolkozunk. Testvére is mondta, gondoljuk meg ezt az egészet, de iéyen örökösödési dologról eddig nem volt szó.

2016. aug. 26. 14:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!