Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Van okom félni? Milyen lakás...

Van okom félni? Milyen lakás körülmények kellenek ahoz hogy ne vehessék el tőlem a gyermekem?

Figyelt kérdés

Szét fogunk menni a párommal. Én vissza költözöm a szülővárosomba,170km-rel odébb. Anyósom még el se költöztem,de már most gyámüggyel fenyeget. Szerinte nem vihetem a gyereket ennél rosszabb helyre mint ahol most lakunk(egy 2 szobás albérlet,butorozva,gépesitve),és ide is ki fogja küldeni a gyámügyet,mert szerinte kosz van itt. Nem látom el rendesen a gyereket. Holott ez nem igaz. Jó napközbe nincs minden a helyén,mert a manó jön megy pakol,de este ha elaludt mindent a helyére teszek,sose fekszem le ugy ne mossak fel. Délutáni alvásnál is mig alszik,elpakolok,felsöprök,felmosok. Általába este törölgetem le a polcokat,akkor van jobban időm takaritani. párom nem segit semmibe,még abba se hogy levigye a gyereket hogy könyebben meg tudjak fözni illetve tudjak takaritani.

A szülő városomba két lehetőség van ahova tudok menni. z egyik a szüleim,itt abba tudnak belekötni hogy ők dohányozni is szoktak a lakásba(bár párom is!) és abba hogy anyukám élettársa munka után visz haza egy -két sört és lefekvés elött megissza. valamint abba hogy mikor anyukám sem dolgozik másnap,szoktak esténként borozni az élettársával. Viszont itthon a párom is ennél többet meg szokott inni,gyakran másnapos,és ingerült ez miatt. Ha haza is költözöm maximum 2 hónapig maradnék,amig találok albit,és munkát.

A másik lehetőség,hogy egy ismerösöméknek van egy üres szobájuk,bár ott most született egy pici baba. Anyós szerint oda sem vihetem a gyereket mert a gyámügy nem fogja engedni. itt maximum 2 hónapot maradnánk csak,utána saját lábra állnánk.

Azt mondta szerinte sem én se a fia nem alkalmas gyereknevelésre,ezért ő akarja nevelni a gyermekem. Én nem iszom,nem drogozom,nem k.urválkodok.

Nagyon megromlott a kapcsolat,nem javitható,nem szeretném ilyen körülmények között nevelni a gyerekem.

De nem tudok egyből egy két szobás albit felmutatni,max egy szobát tudok kibérelni vhol.

2016. aug. 22. 15:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
94%

Kedves kerdezo!

Erintett vagyok a temaban nem egy rokonom gyereket vette el a gyamugy! Nevesd ki azt az idi*ota not es szedd a cuccod meg ma es irany anyudhoz! A gyamugy nem veszi el a gyereket ha megfelelo a korulmeny meg akkor sem ha alberlet! A lenyeg,hogy ha mennek legyen szep tiszta a lakas es anyudekon es a lakasban se erezzek az alkohol szogot ennyi. Ne felj! Higgyj nekunk es menekulh onnan. A gyereket nagyon keves esetben veszik el az anyjatol!!

2016. aug. 22. 16:43
 12/20 anonim ***** válasza:
89%

Mondd meg neki, hogy már volt egy próbálkozása, sikerült is felnevelnie egy alkoholistát. Inkább ezen gondolkozzon.

Nulla az esélye, hogy hozzá kerül a gyerek. Anyósod szerintem valami álomvilágban él a gyámüggyel kapcsolatban. Javasold neki, hogy nézzen utána a nagyszülői láthatásnak, és közöld vele, hogy ha tovább szemétkedik, akkor csak és kizárólag ennek keretén belül láthatja az unokáját. Fenyegesd meg te.

2016. aug. 22. 16:50
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
nevetséges,hogy ő akarja nevelni. egyrészt a te gyereked.másrészt meg a saját fiát sem tudta felnevelni tisztességesen..
2016. aug. 22. 17:00
 14/20 anonim válasza:
100%

Ne foglalkozz anyósoddal!

Nincs tisztában a dolgokkal,egy anyukátol a legeslegutolsó esetben veszik el a kisbabáját..

Egyébként meg szerintem is sokkal jobb lenne ha a kisbabáddal lennétek kettesben,békességben a picinek arra van a legnagyobb szüksége.

2016. aug. 22. 17:41
 15/20 fru_ ***** válasza:
100%

Nekem volt dolgom a gyámüggyel, a dohányzás eléggé vicces dolog volna részükről - ha nem is helyes szokás.

Egészséges, gondozott lakás, ilyesmit írtak a miénkről is.

Anyós meg ábrándozzon, 3 éve alatt szinte soha enm helyezik az anyjától, ahhoz kemény alkesz Q_nak kéne lenned.

2016. aug. 22. 17:44
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

"Azt mondta szerinte sem én se a fia nem alkalmas gyereknevelésre,ezért ő akarja nevelni a gyermekem."

És ezt te így komolyan is vetted? Hát röhögd ki, aztán költözz haza anyádékhoz, sok sikert!

2016. aug. 22. 20:21
 17/20 anonim ***** válasza:
92%
Nem tudom mit írtak előttem, lehet ismétlek, ezért előre is elnézést. Anyósodnak üzenem, hogy ha gyereket akar, csináltasson magának. Ne ijedj meg tőle, nevesd ki nyugodtan. Piszok nagy dolognak kell lenni, hogy elvegyék tőled a gyermeked. Nyugodtam költözz vissza a szüleidhez, nem lesz semmi baj belőle. Nyugodj meg, és ha anyósod rádküldi a gyámügyest, koccints vele anyósod egészségére, hiszen akár azt is megteheted. Csak aztán nehogy olyan legyél mint én, aki 1 pohártól fejre áll, mert ez esetben inkább üdítővel koccintsatok. :)
2016. aug. 22. 21:39
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
A gyámügy nem banyák kedve szerint ugrándozik és szakít el kisbabákat az anyjuktól, mert anyós babázgatni akar... Ha egy alkoholista drogos prosti lennél, aki éhezteti meg veri a gyerekét, akkor is először a te szüleidet keresnék meg szerintem a gyámsággal. Tényleg csak nagyon indokolt esetben vesznek el egy gyereket az anyjától, és az, hogy szerinte nem vagy alkalmas gyereknevelésre, az nem ilyen indok :D
2016. aug. 23. 09:48
 19/20 anonim ***** válasza:
84%

menj haza a szüleidhez. gondolom szívesen látnak,elvégre csak a gyerekük vagy én az unokájuk is ott lenne.

nyilván ne élj vissza a jóindulatukkal,de pár hónapig teljesen ok maradni,amíg nem rendeződik az anyagi helyzeted.

anyósnak meg a képébe röhögnék a helyedben. megvolt az esélye gyereket nevelni,de jól eltolta. ne most akarjon bizonyítani,megvolt az esélye. de ha annyira akar gyereket,akkor vállaljon vagy fogadjon örökbe.nem tartod vissza. de az unokának sosem kapná meg a felügyeleti jogát,ez hót ziher.

a szüleiddel meg beszélj,hogy ne cigizzenek az egész lakásban amíg hazaköltöztök.szerintem ennyit megtehetnek.de amúgy meg ha jön is a gyámügy,ennyiért nem vennék el a gyereket tőled. csak hát az egészsége miatt nem kéne ott bagózni,de szerintem megértik a szüleid majd

2016. aug. 23. 10:45
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

A gyámügy azért nem úgy működik, hogy: " ki fogja küldeni a gyámügyet,mert szerinte kosz van itt. "

A másik, ha azt is előadja, hogy se te se a fia nem alkalmas a gyereknevelésre, akkor vagy mentőt hívnak hozzá, vagy azt mérlegelik, hogy akkor ideje-e állami gondozásba venni.

2016. aug. 25. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!