Van okom félni? Milyen lakás körülmények kellenek ahoz hogy ne vehessék el tőlem a gyermekem?
Szét fogunk menni a párommal. Én vissza költözöm a szülővárosomba,170km-rel odébb. Anyósom még el se költöztem,de már most gyámüggyel fenyeget. Szerinte nem vihetem a gyereket ennél rosszabb helyre mint ahol most lakunk(egy 2 szobás albérlet,butorozva,gépesitve),és ide is ki fogja küldeni a gyámügyet,mert szerinte kosz van itt. Nem látom el rendesen a gyereket. Holott ez nem igaz. Jó napközbe nincs minden a helyén,mert a manó jön megy pakol,de este ha elaludt mindent a helyére teszek,sose fekszem le ugy ne mossak fel. Délutáni alvásnál is mig alszik,elpakolok,felsöprök,felmosok. Általába este törölgetem le a polcokat,akkor van jobban időm takaritani. párom nem segit semmibe,még abba se hogy levigye a gyereket hogy könyebben meg tudjak fözni illetve tudjak takaritani.
A szülő városomba két lehetőség van ahova tudok menni. z egyik a szüleim,itt abba tudnak belekötni hogy ők dohányozni is szoktak a lakásba(bár párom is!) és abba hogy anyukám élettársa munka után visz haza egy -két sört és lefekvés elött megissza. valamint abba hogy mikor anyukám sem dolgozik másnap,szoktak esténként borozni az élettársával. Viszont itthon a párom is ennél többet meg szokott inni,gyakran másnapos,és ingerült ez miatt. Ha haza is költözöm maximum 2 hónapig maradnék,amig találok albit,és munkát.
A másik lehetőség,hogy egy ismerösöméknek van egy üres szobájuk,bár ott most született egy pici baba. Anyós szerint oda sem vihetem a gyereket mert a gyámügy nem fogja engedni. itt maximum 2 hónapot maradnánk csak,utána saját lábra állnánk.
Azt mondta szerinte sem én se a fia nem alkalmas gyereknevelésre,ezért ő akarja nevelni a gyermekem. Én nem iszom,nem drogozom,nem k.urválkodok.
Nagyon megromlott a kapcsolat,nem javitható,nem szeretném ilyen körülmények között nevelni a gyerekem.
De nem tudok egyből egy két szobás albit felmutatni,max egy szobát tudok kibérelni vhol.
Kedves kerdezo!
Erintett vagyok a temaban nem egy rokonom gyereket vette el a gyamugy! Nevesd ki azt az idi*ota not es szedd a cuccod meg ma es irany anyudhoz! A gyamugy nem veszi el a gyereket ha megfelelo a korulmeny meg akkor sem ha alberlet! A lenyeg,hogy ha mennek legyen szep tiszta a lakas es anyudekon es a lakasban se erezzek az alkohol szogot ennyi. Ne felj! Higgyj nekunk es menekulh onnan. A gyereket nagyon keves esetben veszik el az anyjatol!!
Mondd meg neki, hogy már volt egy próbálkozása, sikerült is felnevelnie egy alkoholistát. Inkább ezen gondolkozzon.
Nulla az esélye, hogy hozzá kerül a gyerek. Anyósod szerintem valami álomvilágban él a gyámüggyel kapcsolatban. Javasold neki, hogy nézzen utána a nagyszülői láthatásnak, és közöld vele, hogy ha tovább szemétkedik, akkor csak és kizárólag ennek keretén belül láthatja az unokáját. Fenyegesd meg te.
Ne foglalkozz anyósoddal!
Nincs tisztában a dolgokkal,egy anyukátol a legeslegutolsó esetben veszik el a kisbabáját..
Egyébként meg szerintem is sokkal jobb lenne ha a kisbabáddal lennétek kettesben,békességben a picinek arra van a legnagyobb szüksége.
Nekem volt dolgom a gyámüggyel, a dohányzás eléggé vicces dolog volna részükről - ha nem is helyes szokás.
Egészséges, gondozott lakás, ilyesmit írtak a miénkről is.
Anyós meg ábrándozzon, 3 éve alatt szinte soha enm helyezik az anyjától, ahhoz kemény alkesz Q_nak kéne lenned.
"Azt mondta szerinte sem én se a fia nem alkalmas gyereknevelésre,ezért ő akarja nevelni a gyermekem."
És ezt te így komolyan is vetted? Hát röhögd ki, aztán költözz haza anyádékhoz, sok sikert!
menj haza a szüleidhez. gondolom szívesen látnak,elvégre csak a gyerekük vagy én az unokájuk is ott lenne.
nyilván ne élj vissza a jóindulatukkal,de pár hónapig teljesen ok maradni,amíg nem rendeződik az anyagi helyzeted.
anyósnak meg a képébe röhögnék a helyedben. megvolt az esélye gyereket nevelni,de jól eltolta. ne most akarjon bizonyítani,megvolt az esélye. de ha annyira akar gyereket,akkor vállaljon vagy fogadjon örökbe.nem tartod vissza. de az unokának sosem kapná meg a felügyeleti jogát,ez hót ziher.
a szüleiddel meg beszélj,hogy ne cigizzenek az egész lakásban amíg hazaköltöztök.szerintem ennyit megtehetnek.de amúgy meg ha jön is a gyámügy,ennyiért nem vennék el a gyereket tőled. csak hát az egészsége miatt nem kéne ott bagózni,de szerintem megértik a szüleid majd
A gyámügy azért nem úgy működik, hogy: " ki fogja küldeni a gyámügyet,mert szerinte kosz van itt. "
A másik, ha azt is előadja, hogy se te se a fia nem alkalmas a gyereknevelésre, akkor vagy mentőt hívnak hozzá, vagy azt mérlegelik, hogy akkor ideje-e állami gondozásba venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!