Anyósom minden héten egyszer kötelező jelleggel idejön hozzánk, mit tegyek?
Nemrég házasodtunk és költöztünk össze a férjemmel. Anyósommal a kapcsolatom az elköltözésig jó volt.
Akkor azonban kitalálta, hogy ő heti egyszer munka után tiszteletét fogja nálunk tenni, erről nem is kérdezett meg minket. Úgy érzem, már akkor világossá kellett volna tennem, hogy nem, ezek a mi határaink, majd mi eldöntjük, mikor hívjuk, de sajnos nem tettem mert nem akartam ebből konfliktust.
De már egyre jobban zavar, hogy ez kötelező program, meg se kérdezte, akarjuk-e és lehet-e. Édesanyám érdekes módon fel bírta fogni, hogy mostantól külön család vagyunk és vannak határaink, tehát mi döntjük el, mikor akarunk vendégeket fogadni. Anyósnak ez valamiért nem esett le, és a legjobban az erőszakossága zavar benne, hogy kijelentette anno, hogy "ő X napon minden héten idejön majd".
Mit csináljak? Most az "anyósos" napon munka utánra mindig csinálok valami programot magamnak, de egyrészt inkább mennék haza pihenni, másrészt nonszensz, hogy nekem kell a saját lakásomból menekülnöm egy "betolakodó" miatt.
Előre is köszönöm a tanácsokat!
1. Na ezért költöznek össze értelmes emberek az esküvő előtt és nem után, hogy egymással és egymás családjával is megismerkedjenek, ne csak beleessenek a mélyvízbe. Őszintén szólva magatokra vethettek! Nyilván nem zavar senkit, hogy amíg járogattok, néha-néha találoztok egy héten ki hányszor találkozik a szüleivel, hiszen nem is éltek együtt. Az összeköltözéskor ez megváltozik, az ő élete a tiéd, a tiéd az övé - és már nyilván zavaróak is lehetnek bizonyos szokások. Ezért badarság így házasodni, nem is értem ezt hogy gondoltátok?!
2. Mindkét szülőnek ugyanannyi joga van meglátogatni benneteket
3. Neked nem igazán van beleszólásod abba, hányszor jön, ha a férjednek így megfelel. Ha nem tetszik, el lehet menni otthonról, de ahogy írtad ő sem szól bele mennyit látogatod édesanyádat, így te se szólj bele, őhozzá mennyit jönnek a saját szülei.
4. Nagy baj van a fejedben, ha neked az anyósod "betolakodó". A férjed édesanyjáról van szó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!