Anyósom kiakarja dobálni lányaim holmiait jogilag megteheti?
5. vagyok.
Kétszer álltam a másik oldalon, szóval nem a levegőbe beszélek. Egyszer egy albérlővel, aki nem fizetett aztán otthagyott egy rakás számítógépes alkatrészt. Többször jeleztük neki telefonon, hogy vigye a fenébe a holmiját.
Összedobáltam pár dobozba, és egy eltört. Végül megegyeztünk, hogy levonjuk a tartozásból. De simán feljelenthetett volna (ügyvédnél is voltunk).
Másodjára házvásárlásnál futottam bele egy díszpintybe. Már ott laktunk, de az egyik szoba tele volt bútorokkal, szőnyeggel, ruhákkal és az extulaj tologatta a szállítás időpontját, három szabadnapom ráment. Végül felszólítólevelet küldünk, benne két időponttal, amikor nekünk jó a szállítás, emellett figyelmeztetés, hogy X napon, az Y költöztető és raktározó cégnek átadjuk a cuccait, ő meg fizetheti. Mindjárt jó volt az első időpont.
Ez látszólag egyszerű kérdés, hisz a ház tulajdonosa a saját házában azt tart és azt dob ki, amit akar.
Ha nem voltak bejelentve adott lakcímre, jön a kérdés, milyen jogon laktak ott? Ez NAV hatáskör.
Ha teszem azt eljön valaki vendégségbe, és nálamhagyja a mobiltelefonját, az nem az enyém, nem dobhatom ki. Ez azért mert a magántulajdon védelme minden esetben erős. Ergo az anyós se dobhatja ki a másik cuccát
Szóval javarészt az egész attól függ, hogy tudja-e bizonyítani, hogy azok az ő dolgai, ha hivatalosan esetleg nem lakott ott életvitelszerűen?
Az anyós - amennyiben a kérdezö cirkuszol - egyszerüen nem engedi be öket a továbbiakban és ez ellen sem tehet semmit a kérdezö, mert az az anyós lakása, oda csak mehet, aki neki tetszik.
Szóval nem sok "kimecccselnivaló" van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!