Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Utál az anyósom. Mit tudnék...

Utál az anyósom. Mit tudnék tenni, hogy ne utáljon?

Figyelt kérdés
Építkezés miatt pár hónapra anyosomekhoz költöztünk. Anyósom is és apodom is hátam mögött nagyon csunyakat mond rólam, pl lusta vagyok, semmire való vagyok stb. 12 órákat dolgozok, szabad napomon segítek a házi munkában, főzök, takarítók, a lányukat tenyeremen hordom. Mit tudnék még tenni, hogy elfogadjanak? (34) ferfi

#anyós #após #együtt lakæs
2016. ápr. 30. 16:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
A feleséged helyében már rég megpróbáltam volna beszélni velük, ha nem változik semmi, akkor azonnal költözés. Felnőtt emberek vagytok, miért hagyjátok, hogy gyerekként kezeljenek titeket?
2016. máj. 1. 10:15
 12/14 anonim ***** válasza:
80%

Egy dolgot nem értek: azt írtad, hogy az apósod és az anyósod nem a szemedbe, hanem a hátad mögött mond rólad csúnyákat.

A feleséged egyrészt kiállhatna melletted a szüleivel szemben (persze lehet, hogy meg is teszi, de ettől az ő gondolkozásuk és viselkedésük még nem feltétlenül fog megváltozni, sőt valószínűleg nem), másrészt miért kell neked arról beszámolnia, hogy milyen bántó dolgokat mondtak rólad a hátad mögött?

(Én legalábbis nem tenném hasonló helyzetben, próbálnám a szüleimmel lejátszani ezeket a "meccseket", így is bőven elég konfliktussal, súrlódással jár egy ilyen több hónapos együttélés náluk jobb természetű emberekkel is.)

Ha meg azért nyelitek le a békát, és azért fogadjátok el, hogy tiszteletlenül, igazságtalanul és lekezelően beszélnek veletek, illetve rólatok a feleséged szülei, mert kiszolgáltatott helyzetben vagytok az építkezés ideje alatt, amiért kénytelenek vagytok az ő "vendégszeretetüket" élvezni átmenetileg, akkor szerintem is tényleg jobb megoldás lenne valami nagyon szerény, megfizethető albérlet, vagy akár társbérlet is, akár olyan áron, hogy később készül el a házatok.

Vagy még annyit tehetnétek, hogy elvárható mértékig alkalmazkodtok, aztán a jogtalan, igazságtalan bántást, kritikát, beszólásokat megtanuljátok a helyén kezelni, lepergetni magatokról, nem a lelketekre venni, amennyire lehet.

2016. máj. 1. 14:39
 13/14 anonim ***** válasza:
72%

Ugyanez volt :D

Nálunk a pénz volt az oka. Anyósomat régen tenyerén hordta az élet, de tett is érte (vagy csak összejött neki a férje miatt, de nem tudom és nem is érdekel), anyagilag rendkívül jól élt.

Addig voltam jól, míg azt hitte, csak vagyonom van, tartozásom nem.

Onnantól fogva fúr mindenhonnan, nyilván olyan balekot keres, aki őt is eltartja..

Erre én nem vagyok hajlandó, így pláne nem.

Nem tudsz semmit tenni, ha anyagiakban alulmúlod az elvárásaid, legalább szerencséd van, hogy nem paliztak be és tudod, hogy nem veled van a bajuk.

2016. máj. 1. 14:54
 14/14 anonim ***** válasza:
73%

Én nő vagyok, de engem is utál az anyósom. Tapasztalatból mondom, hogy ne kérdezz rá, hogy miért utál! Mert le fogja tagadni, és te leszel paranoiásnak beállítva. Amíg a párod nem látja be, addig nincs esélyed.

Én is mindent megpróbáltam, hogy elfogadjon. Amikor ideösszeroppanást kapott, akkor minden nap az én vállamon sírta ki magát. Utána jobban lett, és újult erővel utál.

Mindig veszek neki ajándékot a szülinapjára, ünnepeljük vele, meghívom hozzánk, stb.

Mostmár feladtam, és nem érdekel a dolog... Nem szeret, nem szeret. ENNYI

2016. jún. 30. 07:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!