Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mi lenne a megoldás, félek,...

Mi lenne a megoldás, félek, hogy a stressztől elapad a tejem?

Figyelt kérdés
Van egy ápolónő mostoha anyósom, aki utál minket párommal, de leginkább engem, pedig soha nem szóltam rá egy rossz szót sem, sőt hogy mellőzzem a konfliktust, már meg sem szólalok családi ebéden, mert szerinte én csak hülyeségeket mondok és mindenbe beleköt. Nyíltan azt beszélte előttem mikor terhes voltam, hogyan pateroljon majd ki a házból(nem náluk lakunk), ha a gyerek megszületik és tönkre teszi a kapcsolatunkat, mintha ingyen élő lennék és leírta a kapcsolatom is párommal. Én régebb óta vagyok a ,,családban" mint ő. Mióta megszületett a lányom, mézes mázos a párommal, amit mondok az hülyeség, amit a gyerekorvos mond az is. Például aftája, ami szerintem el is múlt már azon a héten, de ő jött és a baba csukott szájáról megítélte, hogy szájpenészes, mert az anyatejes babák szinte mind azok(tápszerpárti). Párom megmutatta neki a zárójelentést, amin szerepelt és dagadt a melle hogy igaza volt. Számomra viszont egyértelmű volt, hogy az afta és a szájpenész nem ugyanaz. Megmutattam a doktornőnek is, aki azt mondta ő nem lát se szájpenészt, se aftát. Párom persze lehurrogta a doktornőt, hogy rossz orvos, csak épp az egész városban dicsérik. Azt mondta mindig kell kenni borax glicerinnel, még ha nem is szájpenészes, mivel anyatejes. Sőt mostoha azt is megmondta nekünk, hogy ne rakjuk az ágyunkra a babát, mert elkap valamit, vegyünk neki alátétet amit naponta cserélünk. Mindig rakok pelust a feje alá! Mivel gondolta, hogy nem fogadom meg, áthívta sunyiba a páromat és megmondta neki, hogy figyeljen oda rám. Szerintetek? És párom nem veszi észre, hogy az egész arra megy ki, hogy elhitesse vele én rossz anya vagyok. Pl legutóbb mondtam páromnak, mikor ott voltak, hogy fürdőkesztyűvel kéne átdörzsölni a kis fejét olajozás után, hogy javítsa egy kicsit a vérkeringését. Na természetesen tágra nyílt szemekkel megbotránkozva mondta, hogy dehogy kell, beszakad a kutacsa, és elkezdte nekem magyarázni mi az, mintha hülye lennék. Természetesen nem erőből gondoltam... Úgy feltud idegesíteni, hogy napokig remegek, és az is idegesít, hogy párom igazat ad neki, hisz ő kórházban dolgozik, vagy nem hallgat rá, de nem véd meg engem. Mindig kiakaszt, mi lenne a megoldás, hogy ne tiltsam el a nagyapjától a lányom, de ne kelljen találkoznom ezzel a nővel? Nagyon nehéz így és csalódás, hogy párom nem áll mellettem...
2016. ápr. 28. 10:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
90%

Nem lesz semmi probléma, egyszerűen hagyd azt a nőt, ne érdekeljen téged a magyaràzàsa, bólogass, oké, jó, aha.

Vagy menekülj a gyerekeddel a szüleidhez, és ultimátumot adsz a töketlennek, hogy eldöntse, hogy tököt növeszt, vagy pártolhatja a pótmamit..

2016. ápr. 28. 11:49
 12/20 anonim ***** válasza:
29%

Jajjj, eszembe jutott vmi.

" amit mondok az hülyeség, amit a gyerekorvos mond az is"

"a baba csukott szájáról megítélte, hogy szájpenészes, mert az anyatejes babák szinte mind azok"

"ne rakjuk az ágyunkra a babát, mert elkap valamit, vegyünk neki alátétet amit naponta cserélünk"

Stb-stb.

Amikor ilyen okos, kérd el mindig a diplomáját. :)

2016. ápr. 28. 11:50
 13/20 anonim ***** válasza:
67%

8as vagyok megint. Egyébként ha már ilyen idegesítő egy boszorka, mikor a kutacsot kezdte definiálni, nagy szemeket meresztve mondtam volna neki: Komolyaaaan?? Nahát, az onkológiai ápolóknak még a kutacsot is tudni kell??? :O

:D

Viszont bízzál jobban magadban! Ha mondasz valamit a párodnak, légy határozott. Nem meg kéne dörzsölni a fejét, hanem megdörzsölöm a kis fejét majd. :)

Neked mi a végzettséged, ha megkérdezhetem?

2016. ápr. 28. 11:51
 14/20 anonim ***** válasza:
92%
Na tudod, hogy mikor hallgatnam csenben ahogy egy nyanya elhord mindennek! Soha. Eltiltanam a gyerektol, neki nincs koze hozza. Miert kell meghunyaszkodni? A ferjed is ezek szerint az a fajta, mint anyosod. Mindkettot helyre kell tenni. Egy ilyen minden leben kanal anyos es egy "jatsza az eszet" ferj mellett, lehet en is stresszelnek. Allj a sarkadra!!!
2016. ápr. 28. 11:57
 15/20 anonim ***** válasza:
88%

A mosdókesztyűtől beszakad a kutacsa a babának??? háháháháhá kész vagyok :D ez ugye valami vicc??

Álljál már a sarkadra és olvass be neki tisztességesen! Hogy engedhetted, hogy idáig fajuljanak a dolgok?

Én már az elején helyre raktam volna ezt a szipirtyót, tudod ezek olyanok, mint a hiénák. Megérzik aki gyenge, és onnantól darabokra szedik. Ne hagyd magad!

A párod meg bal..fasz, nyilván a legjobbat akarja a gyerekének és elbizonytalanítja ez a nő, nem tudja eldönteni, hogy kinek van igaza.

2016. ápr. 28. 12:16
 16/20 anonim ***** válasza:
18%

Először is, te most szültél, rosszabb idegállapotban vagy, mint normális esetben, úgyhogy biztosan túl is reagálod a dolgokat és nem is találod meg a jó megoldásokat. Nekem is egy ritka házsártos anyósom van, és az én férjem sem áll mellém nyíltan, mert neki ő az anyja, ő szülte meg, nem fogja bántani az én jelenlétemben, állítólag akkor, amikor nem vagyok ott, helyre szokta rakni (vagy igaz, vagy nem).

Amit tehetsz: minimalizálni az anyóssal együtt töltött időt, vedd kezedbe az irányítást, ne jöjjön-menjen csak úgy a házatokban. Ha nagyon belepofázik mindenbe, akkor intelligensen és nyugodt hangnemben mondd el neki, hogy nem akarod megbántani, de te most a védőnőre, vagy xy-ra fogsz hallgatni és nem rá, vagy még jobb ha csak bólogatsz neki és utána azt csinálsz, amit akarsz, nem fogja látni úgysem. Hülyére kell venni az ilyen anyóst, mi is ezt csináljuk. Te pedig ne idegeskedj. Miért is kellene. Az anyós neked nem fontos, ne hagyd, hogy felidegesítsen, éld a saját életedet, a kedves férjednek pedig mondd meg, hogy nem bírod az anyjának a stílusát és nem akarod, hogy folyton ott lézengjen nálatok. Az én anyósom egyszer sem volt az új lakásunkban, persze nem tetszik a férjemnek, de elfogadta és megérti. Én megyek hozzájuk, nagyjából 2 havonta, ez pont elegendő mennyiség belőlük, neked persze többet kell most a gyerek miatt, de szerintem a maximum a kéthetenkénti találkozás.

2016. ápr. 28. 12:27
 17/20 anonim ***** válasza:
91%

Én nagyon drasztikus lennék a helyedben.

1. Az ő házukba soha többé nem mennék.

2. A nagypapát hívnám, ha van kedve unokázni, de kikötném, hogy csakis egyedül, mert a párja nem lépheti át a ház küszöbét, amikor otthon vagyok.

3. Párodnak mondd meg, hogy soha többé egy szót nem akarsz hallani arról, hogy a mostoha anyós mit tanácsol. Lehetőleg ő se mondja el neki, mit, hogyan csináltok, de ha megteszi, és erre a mostoha anyós valami negatívat mondd, el ne merje otthon mondani, mert egy tányért fogsz a fején széttörni.

4. "Párom persze lehurrogta a doktornőt" - A párod orvos? Vagy legalább eü. végzettségű? Ha nem, akkor pofa be neki, ha az orvos vagy a védőnő mond valamit. Ezt így mondd a szemébe!

Egyetértek azokkal, akik szerint a pároddal van a fő baj. Fogalmam sincs, miért hisz ennek a nőnek MINDENKIVEL, akár a gyerekorvossal szemben is. Az külön baj, hogy nem áll ki melletted.

2016. ápr. 28. 12:28
 18/20 anonim ***** válasza:
91%

Még valamire reagálnék:

"Nyíltan azt beszélte előttem mikor terhes voltam, hogyan pateroljon majd ki a házból(nem náluk lakunk), ha a gyerek megszületik..."

Nem tudom, ki volt ott, mikor ez elhangzott, de minden tisztességes rokonnak kötelessége lett volna megszólalni, és felháborodni, hogy ilyet mer mondani.

Sajnos, apósodról sincs jó véleményem, mert aki egy ilyen nőt párjául választ, és nem is rakja ilyenkor helyre, az szintén elég jellemtelen ember lehet.

2016. ápr. 28. 12:55
 19/20 acelsziv ***** válasza:
94%
Utolsónak igaza van. Apósod nem komplett, ha ilyen némbert választott magának. De a párod se százas, ha az ő s e ggét nalja. Miféle hülyéhez mentél te hozzá? Vagy k u rvagyorsan helyrerakod őket, vagy megeszik az életedet.
2016. ápr. 28. 13:43
 20/20 anonim ***** válasza:
Mi van veletek, kérdező?
2017. jan. 9. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!