Mi lenne a megoldás, félek, hogy a stressztől elapad a tejem?
Nem lesz semmi probléma, egyszerűen hagyd azt a nőt, ne érdekeljen téged a magyaràzàsa, bólogass, oké, jó, aha.
Vagy menekülj a gyerekeddel a szüleidhez, és ultimátumot adsz a töketlennek, hogy eldöntse, hogy tököt növeszt, vagy pártolhatja a pótmamit..
Jajjj, eszembe jutott vmi.
" amit mondok az hülyeség, amit a gyerekorvos mond az is"
"a baba csukott szájáról megítélte, hogy szájpenészes, mert az anyatejes babák szinte mind azok"
"ne rakjuk az ágyunkra a babát, mert elkap valamit, vegyünk neki alátétet amit naponta cserélünk"
Stb-stb.
Amikor ilyen okos, kérd el mindig a diplomáját. :)
8as vagyok megint. Egyébként ha már ilyen idegesítő egy boszorka, mikor a kutacsot kezdte definiálni, nagy szemeket meresztve mondtam volna neki: Komolyaaaan?? Nahát, az onkológiai ápolóknak még a kutacsot is tudni kell??? :O
:D
Viszont bízzál jobban magadban! Ha mondasz valamit a párodnak, légy határozott. Nem meg kéne dörzsölni a fejét, hanem megdörzsölöm a kis fejét majd. :)
Neked mi a végzettséged, ha megkérdezhetem?
A mosdókesztyűtől beszakad a kutacsa a babának??? háháháháhá kész vagyok :D ez ugye valami vicc??
Álljál már a sarkadra és olvass be neki tisztességesen! Hogy engedhetted, hogy idáig fajuljanak a dolgok?
Én már az elején helyre raktam volna ezt a szipirtyót, tudod ezek olyanok, mint a hiénák. Megérzik aki gyenge, és onnantól darabokra szedik. Ne hagyd magad!
A párod meg bal..fasz, nyilván a legjobbat akarja a gyerekének és elbizonytalanítja ez a nő, nem tudja eldönteni, hogy kinek van igaza.
Először is, te most szültél, rosszabb idegállapotban vagy, mint normális esetben, úgyhogy biztosan túl is reagálod a dolgokat és nem is találod meg a jó megoldásokat. Nekem is egy ritka házsártos anyósom van, és az én férjem sem áll mellém nyíltan, mert neki ő az anyja, ő szülte meg, nem fogja bántani az én jelenlétemben, állítólag akkor, amikor nem vagyok ott, helyre szokta rakni (vagy igaz, vagy nem).
Amit tehetsz: minimalizálni az anyóssal együtt töltött időt, vedd kezedbe az irányítást, ne jöjjön-menjen csak úgy a házatokban. Ha nagyon belepofázik mindenbe, akkor intelligensen és nyugodt hangnemben mondd el neki, hogy nem akarod megbántani, de te most a védőnőre, vagy xy-ra fogsz hallgatni és nem rá, vagy még jobb ha csak bólogatsz neki és utána azt csinálsz, amit akarsz, nem fogja látni úgysem. Hülyére kell venni az ilyen anyóst, mi is ezt csináljuk. Te pedig ne idegeskedj. Miért is kellene. Az anyós neked nem fontos, ne hagyd, hogy felidegesítsen, éld a saját életedet, a kedves férjednek pedig mondd meg, hogy nem bírod az anyjának a stílusát és nem akarod, hogy folyton ott lézengjen nálatok. Az én anyósom egyszer sem volt az új lakásunkban, persze nem tetszik a férjemnek, de elfogadta és megérti. Én megyek hozzájuk, nagyjából 2 havonta, ez pont elegendő mennyiség belőlük, neked persze többet kell most a gyerek miatt, de szerintem a maximum a kéthetenkénti találkozás.
Én nagyon drasztikus lennék a helyedben.
1. Az ő házukba soha többé nem mennék.
2. A nagypapát hívnám, ha van kedve unokázni, de kikötném, hogy csakis egyedül, mert a párja nem lépheti át a ház küszöbét, amikor otthon vagyok.
3. Párodnak mondd meg, hogy soha többé egy szót nem akarsz hallani arról, hogy a mostoha anyós mit tanácsol. Lehetőleg ő se mondja el neki, mit, hogyan csináltok, de ha megteszi, és erre a mostoha anyós valami negatívat mondd, el ne merje otthon mondani, mert egy tányért fogsz a fején széttörni.
4. "Párom persze lehurrogta a doktornőt" - A párod orvos? Vagy legalább eü. végzettségű? Ha nem, akkor pofa be neki, ha az orvos vagy a védőnő mond valamit. Ezt így mondd a szemébe!
Egyetértek azokkal, akik szerint a pároddal van a fő baj. Fogalmam sincs, miért hisz ennek a nőnek MINDENKIVEL, akár a gyerekorvossal szemben is. Az külön baj, hogy nem áll ki melletted.
Még valamire reagálnék:
"Nyíltan azt beszélte előttem mikor terhes voltam, hogyan pateroljon majd ki a házból(nem náluk lakunk), ha a gyerek megszületik..."
Nem tudom, ki volt ott, mikor ez elhangzott, de minden tisztességes rokonnak kötelessége lett volna megszólalni, és felháborodni, hogy ilyet mer mondani.
Sajnos, apósodról sincs jó véleményem, mert aki egy ilyen nőt párjául választ, és nem is rakja ilyenkor helyre, az szintén elég jellemtelen ember lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!