Anyos kaphat felugyeleti jogot?
A lanyom szuletese utan, nem tudttam hova menni, az en szuleim nem engedtek haza a babaval, nagyon haragudtak, hogy fiatalon teherbe estem! Azt mondtak vetessem el, vagy adjam az apjanak, de oda ne vigyem! Anyosom megengedte, hogy szules utan oda koltozzek, de nagyon rossz volt a viszonyunk mindennap veszektunk, nem birtam elviselni es egy nagyobb veszekedes utan haza mentem (tobbszor is volt mar hasonlo) hogy kicsit megnyugodjak. Masnap viszont nem engedett be a hazba es azt mondta rendort hiv ha nem megyek el. A picit nem vittek oviba, most 4 eves es kotelezo lenni oviba jarnia. A parommal sem tul jo viszonyom, nem veszekszunk, inkabb csak ugy erzem nem szeret es csak eltur, soha nem hivott hogy menjek visszak inkabb olyan erzesem volt mindig hogy neki mindegy, talan jobb is ha nem vagyok ott.
Anyosom azt momdja nem adja vissza a kicsit, mire is adna?
Az igaz, hogy mivel a parom apasagi nyilatkozatott tett es a pici lakcime ott van, ezert nem vihetem magammal? 6oraban dolgozom, a fizetesem keves, de a baratnom kiadna az egyik szobajat ahova ideiglenesen mehetnenk, kesobb talan mamamhoz (messze van, nem szivesen koltoznek oda).
Mit tehetek, hogy visszakapjam? Rendorseg? Vedono? Gyamugy?
Sajnos ugyvedre jellenleg nincs penzem
"Az igaz, hogy mivel a parom apasagi nyilatkozatott tett es a pici lakcime ott van, ezert nem vihetem magammal?"
Igen, igaz, a masik szulo beleegyezese nelkul onkenyesen nem valtoztathatod meg a lakhelyet.
Perelni probalhatsz gyermekelhelyezesert, de ugy hogy gyakorlatilag nincs hova menned (szuleid elzavarnak otthonrol es kitagadtak az unokajukat), es az anyagiakat se tudod biztositani, nem lesz ra tul sok eselyed.
Oké, de ekkor mennyi idős volt a gyerek? Mit kellett volna tenned? Fogni a gyereket és magaddal vinni! Persze, hogy csak megtűrtek, a te szüleid még azt sem tették!
Hány éves vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!