Mi a véleményetek ertől?
Vettünk a férjemmel lakást és hamarosan ki kell festeni meg bebútorozni.
Anyósoméknal van festő ismerősük és azt mondták, hogy a festő ismerős meg apósom feljönnének kifesteni. Persze már erre is azt mondtuk, hogy köszönjük a segítséget, de így se nagyon akartuk, hogy a majdnem 60 éves amúgy is sokat dolgozó apósom festegessen, hanem az ismerős inkább festő segédet hozzon.
Most pedig múltkor a bútorozásról volt szó, hogy mindent meg kell vennünk, mert nincs bútorunk. Mondta megint anyósom, hogy majd akkor após feljön Pestre akkor is bútorokat szerelni, de előtte mondtam neki, hogy majd nevelőapàm meg a férjem összerakják a bútorokat.
Nevelőapám úgyis közelebb van sokkal, meg ő nem végez olyan fárasztó munkàt, mint apósom. Anyósomék meg vidéken laknak, oda-vissza 2 óra nekik az út. A másik meg az, hogy 1-2 hónapja apósom rossz egészségi állapotban volt, 2 hèt betegszabin is volt, mert teljesen ki volt merülni, zsibbadt minden végtagja, nem bírta semmijét megmozdítan.
Emiatt szeretnénk kíméni, így is elég lesz feljönnie kifesteni az ismerőssel, az is lesz kb 2 nap. Erre anyósom tök besértődött, pedig mondtam neki, hogy mi csak szeretnénk megkímélni a férjem apukáját, pont azért is mert messzebb van meg nem olyan régen volt a kimerültsèg nála. Úgy besértődött, hogy azt mondta nekünk, hogy ez a tàvolság úgyis mindig meglesz köztünk és ha ők az unokàjukat akarják látni, akkor majd nem jöhetnek fel? Annyira fura volt, meg nem értettem ez hogy jött ide. Meg az is fura, hogy ő ajánlgatja fel após nevében, de vele meg sem beszéli meg semmi. Persze én értem, hogy segíteni szeretne, de a festés meg szerelés biztos jó pár napba beletelne, meg ez azért fárasztóbb, nem lehet egy látogatással összemérni.
Meg anyósom olyan, hogy ha valami nem tetszik neki akkor rögtön felemeli a hangjàt, kicsit idegbeteg néha. Appsom pl megkínált csokival és olyan gorombán ráförmedt, hogy minek azzal etet minket, mert hogy akkor ő minek sütött sütit.
Elnézést, kicsit hosszabbra sikeredett.
Amúgy ők olyanok, hogy nagyon segíteni akarnak, de ha meg mondom, hogy apóst akarjuk megkímélni akkor meg besértődik. Meg ha csak 1-2 szelet sütit vagy akármit eszünk akkor rögtön azt hiszi, hogy nem ízlik. De amúgy meg nem is ehetek semmi tejterméket, mert allergiás vagyok, mégis mindig eszek egy kockával, mert azt is sértésnek veszi, pedig tud az allergiámról. Meg azt hiszi ezt lehet kezelni, de mondtam neki erre nincs semmi, csak a megvonás.
Férjed beszélje meg az apjával a helyzetet. Bír-e segíteni. Ha igen, akkor hagyd, hadd érvényesüljön. 2 óra út oda-vissza azért nem olyan hosszú. Azt pedig el tudja dönteni, hogy belefér-e az egészségi állapotába a segítség vagy sem.
A süti téma tényleg bosszantó. Enyém is ilyen, csak én nem allergiás vagyok, hanem ki nem állhatom, ahogy fűszerez. Az elején én is kóstolgattam, ettem náluk, de mindig a rosszullét kerülgetett. (Nem főz rosszul, csak olyan fűszereket használ, amiket utálok.) Egy idő után rájöttem, hogy csak magamat kínzom, és azóta is elhangzik a "köszönöm, nem". Ha kell, ötvenszer egy este alatt. :) Ha pedig megsértődik, akkor úgy marad. De már megszokta, így nincs gond. Maximum finnyásnak gondol.
Én sem értem miért az anyóssal kell tárgyalni ha az apósról van szó. Mi ez a hülyeség? Beszéljetek vele személyesen és kész.
Amúgy anyósod segítőkész, de sértődékeny az a véleményem
Szerintem nem szep dolog eldönteni valaki helyett, hogy mit bír vagy sem. Ha após azt mondja jon es segit akkor nyilvan bírja, a segítséget illik elfogadni, szerintem csak részesei akarnak lenni az életeteknek.
Nalunk apu meg anyu van igy, ok egymas kozt megbeszélik, es amit anyu mond azt apu is ugy gondolja...
Anyosomek nem segítenek nem ajánlja fel mi meg nem kérjük. Es igen a gyerekeink életének sem lettek részesei, nem latja olyan rosszul anyósod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!