Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Párom az anyjával beszl meg...

Párom az anyjával beszl meg mindent, vagyis előbb, mint velem! Többet is beszélget vele, mint velem! Nektek nem esne ez rossul?

Figyelt kérdés

Párommal anyósnál lakunk(sajnos!),a párom miután hazaér a munkból,itthon folytatja a munkát a műhelyben.Miután onnan feljön,este 10-11kor,az anyjához ül be beszélgetni 1 órát is akár!

Anyós földszinten,mi emeleten.Nemhogy sietne fel hozzám és a kisfiunkhoz...Jó lenne a páromnak ezt megemlíteni.de nem tudom jó ötlet-?

Tanácsok?

2016. márc. 9. 22:28
1 2 3
 1/28 A kérdező kommentje:
Ha kérdeznézek,hogy miért nem megyek le én a páromhoz meg anyóshoz beszélgetni,hát mert nem +1 személlyek akarok beszélgetni.hanem a párommal-alapból kevés ideje jut ránk...
2016. márc. 9. 22:30
 2/28 anonim ***** válasza:
89%
Gyönyörű egy kapcsolat,ha még beszélni sem mersz vele...
2016. márc. 9. 22:30
 3/28 anonim ***** válasza:
29%
Érzelmileg érthető a te reakciód is, de a "párodé" is. Neki 2 nő jut, az anyjával csak beszélgetni tud, különben is húszvalahány éven keresztül vele volt, te meg új szerzemény vagy. Ezen nem érdemes összeveszni.
2016. márc. 9. 22:35
 4/28 anonim ***** válasza:
87%

Gondolom, anya vacsorával várja, amikor végez, amíg eszik a párod, melléül, és mesél neki a napjáról, aztán tovább beszélgetnek. Jó kapcsolat van köztük, ez valószínűleg akkor is így zajlott, mielőtt te képbe kerültél.

Ha át akarod venni a beszélgetőtárs szerepét (aminek már nagyon ideje lenne), tedd félre a sértődöttséget. Ilyesmit fokozatosan lehet elérni, pláne, ha te laksz anyósnál, és nem fordítva. Várd lent a párodat te is, szállj be a beszélgetésbe, akkor irányítani is tudod. Ha ott vagy, véget is tudsz vetni neki azzal, hogy "szívem, biztosan elfáradtál, gyere, menjünk aludni." Aztán átveheted a vacsi tálalását, a készítését is. Ehhez türelem kell, de kedvesen és kitartóan elérheted, hogy egy idő után a mama fog visszavonulni.

Nem tartozom a "régi iskolá"-hoz, de egy férfi, aki reggeltől estig melózik a családjáért, annyit megérdemel, hogy a felesége ott várja, amikor végez, ahelyett, hogy sértődötten cirkuszol vele. A köldökzsinór még nem szakadt el nála, sajnos, de őszintén szólva esetetekben ez rajtad is múlik.

2016. márc. 9. 22:53
 5/28 anonim ***** válasza:
84%
Ha valami nem tetszik, akkor mondd el, ülj le vele és beszéld meg. ez kérdés?
2016. márc. 9. 23:02
 6/28 anonim ***** válasza:
75%
Kellett neked odaszülni. A párod eddig is ilyen volt, miért most tűnik fel?
2016. márc. 9. 23:31
 7/28 anonim ***** válasza:
88%

Ez komolyan a felnőtt téma? Értelmi szinted kb egy ötévesé... nem, még az is kimondja, ha valami baja van.

Ha képtelen vagy kinyitni a szádat - mitől félsz, megver, elhagy érte? Mert akkor jobb is elmenni -, ne tedd, de akkor nem kell siránkozni.

2016. márc. 10. 06:33
 8/28 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem kérdezed meg a párodat? Este gondolom eszik és akkor gondolom a konyhában, ami közös helyiség, és kirobog a mama beszélgetni.
2016. márc. 10. 07:50
 9/28 anonim ***** válasza:
73%
Nálunk ugyanez volt,sőt kettőnk dolgát is az anyjával beszélte meg,ekkor telt be a pohár nálam,szép csendesen annyit mondtam neki h nehogy már vele döntsd el mi mit akarunk( pl gyerekkérdésről is azt mondta megkérdi anyut mit szól hozzá) ,mondtam neki,hogy nehogy már mert akkor feküdj az ágyukba én meg haza megyek a szüleimhez.Ekkor megijedt,és azóta én vagyok az első.Sőt ha anyós valami be akar szólni,megmondom neki eldöntöttük már és tudjuk mit akarunk,tudunk egyedül is dönteni.
2016. márc. 10. 07:52
 10/28 anonim ***** válasza:
100%

Én önmagában azt problémának látom, hogy ti (kérdező és férje) gyakorlatilag nem találkoztok.

Munka után műhelyben dolgozik, este 10-11-kor még egy órát lent beszélget. Utána, gondolom, csak bezuhan az ágyba. Ez nem házasság és nem család! És a kisfia? Azt képzeli, neki nincs szüksége apára? A férjnek nincs igénye beszélgetni, játszani, mesét olvasni, fürdetni, egyszóval FOGLALKOZNI a saját fiával?

Az, hogy a köldökzsinór még ott van anyja és közte, csak hab a tortán.

2016. márc. 10. 07:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!