Az anyósom nem ért a szóból?
6 éve vagyok együtt a párommal, azóta az anyósomnak nem volt egyetlen jó szava sem hozzám. Az a tipikus, bunkó képmutató, akit a hátam közepére sem kívánok.
Amikor bejött a kórházba, megnézni az unokáját, megjegyezte, hogy reméli, nem rám fog hasonlítani. Mindig piszkál, hogy túl sovány vagyok (könyörgöm... 160 centihez hány kiló legyek???), meg főzni sem tudok, rosszul nevelem a kislányunkat stb. Ezt még lenyeltem, megmondtam, akkor jöjjön, amikor a férjem itthon van. Ő majd megregulázza. Más időpontban be sem engedem.
A pontot az i-re tegnapelött tette fel, amikor az apukám temetésén patáliát rendezett és elkezdte fennhangon szapulni apát. Hogy mekkora bunkó volt, meg buzeráns (apukám biszexuális volt... Ezt el is fogadta a családom már), munkamániás és idióta.
Itt betelt a pohár. Közöltem vele, hogy nem szoktam soha, még egy állatot sem megütni, de vele kivételt teszek, hogyha nem tűnik el. Morogva távozott.
Ma délelött felhívott, hogy holnap délután jönne látogatóba a kislányhoz. Tudattam vele, hogy abba a házba nem fog belépni, amit az apukámtól kaptunk (évekig itt élt a párjával... boldogok voltak... ez a hely számomra a családi békét és harmoniát jelenti). Csak nevetett és azt mondta, hogy akkor holnapra süt süteményt is, azzal lerakta a telefont.
Mit tegyek? Félek, hogyha beszól mégegyet, valóban megütöm. A ferjem meg inkább kimarad az egészből. Nem akar az anyjával veszekedni.
Részvétem Édesapád miatt!
Ha ezt velem játsszák el, akkor soha többé nem látna se engem, sem az unokáját. Maximum ha a férjem elviszi hozzá. Bár az az igazság, hogy ezt a férjem se tűrte volna (bár már a többit se..) és eddig tartott volna a kapcsolat.
Szóval holnap be ne engedd a házba!
Nos, valóban volt elég vastag bőr az arcán, hogy idejöjjön. Már a kutyáinkat sem zártam be, mivel megmondtam a páromnak, hogy nem tűröm meg innentől a közelemben.
Anyósom teljesen ki volt akadva. Ordítozott, verte a kaput (ameddig az egyik kiskutyám rá nem kapott), aztán akárki arra járt, elpanaszolta neki, hogy mennyire szemét vagyok. Szerintem sírt is.
A férjem azt mondta, hogy ez azért erős lesz, mármint, hogy nem láthatja a kislányunkat (most egy éves és érdekes elvan gyakorlatilag bárkivel, kivéve a párom anyjával... meglehet, hogy érez valamit). Felvilágosítottam, hogy nyugodtan kimehet hozzá. Furcsa módon, semmit nem szólt ezután, csak visszament a picihez játszani.
Nem akarom az anyóssal járó feszültséget a gyerekünk közelében, sem azt, hogy ellenem nevelje őt. A férjem rengeteget mesélt arról, hogy az anyja a saját házasságait is pont ezzel a kötekedős, kétszínű magatartásával tette tönkre.
Szerintetek van arra bármi esély, hogy egy páli fordulattal megváltozzon és emberi legyen a viszonyunk?
Jól tetted,hogy nem engedted be.Szerintem az esély,hogy javuljon a helyzet minimális de inkább 0.A lényeg ne hagyd magad vele szemben sem,és a férjeddel szemben sem.Magadért és a gyerekért.Biztos a gyereknek is teletömné a fejét.Az utca embere meg valszinű a temetés miatt ahol más is volt tudja mit tett,és aki nem itéli el,vagy nem ezt tenné a helyedben az szégyen egy ember.A férjed is beláthatná,hogy nem veszekedni de a családja mellé kéne már végre normálisan állni.
Kitartás Neked,és probáld meg a banyát lesz..ni .
Tetszik, hogy kiálltál magadért, magatokért! :) Elismerésem. Igen, én is mindig azt vallom, hogy tisztelni kell anyóst apóst, mint másik embert, de nem fogok minden x.rt elviselni csak azért, mert a férjem szülei. Azért az emberi méltóságomban ilyen mértékben megsértenek (és kegyeletsértésről is beszélhetünk), azt gondolom, hogy ezt a békát már nem kell lenyelni. Mindenki felnőtt ember, joga van ahhoz, hogy bunkó legyen, de ne gondolja, hogy bármit megtehet. Nem így van. Emberi a viszonyotok nem hiszem, hogy lesz, sőt, de talán tanul az esetből és legközelebb befogja a lepcses száját :)
Azért légyszi ne "tűnj majd el", érdekelnek a további fejlemények is! :)
Jól tetted, hogy nem engedted be. Mindenki azt enged be a házába, akit akar. Ha a szomszédok belédkötnek, elég annyit mondani, hogy a temetésén sértegette édesapádat. Nem mintha a szomszédoknak közük lenne hozzá, mert nincsen egyáltalán, de nehogy már még őt sajnálják meg.
Nem fog megváltozni. Emberek 30 fölött nem változnak az ellenkezőjükre. Ha változik, azt megjátssza, mindenképp figyeld a viselkedését, legyél résen!
Bátor vagy, hogy nem engedted be, a reakciókból úgy látom, a gyermekednek és a párodnak, meg neked is jobb volt így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!