Tényleg inkább ezt kéne csinálnom és nem tanulni/fejlődni? Mit mondanátok?
Tavaly szereztem az első szakmámat, fél évig voltam munkanélküli, mert nem volt tapasztalatom (volt félretett pénzem, a szüleimnél lakok, ők sose piszkáltak emiatt, eközben voltam gyakornok is), most a munkaügyi központ megkeresett, hogy a szakmám mellé ha vállalom a ráépítést, tudnak munkát biztosítani, beiskoláztak és kapok is érte havi 70ezret, utána pedig munka is lesz ott ahol lakom. Ekkor tervezzük az összeköltözést ebben a városban, páromnak nem lesz messzebb a munkahelye így.
Már korábban is nyaggattak a párom szülei, hogy menjek gyárba dolgozni, jó az. Nem akartam, a szüleim főleg nem (régen is mondták "ha azt akartuk volna hogy gyárba dolgozz, akkor nem járatunk előkészítőkre, nyelvvizsgák, ECDL vizsga, szakma stb. hanem elég a 8 általános" és ezt én is így gondolom, hogy nem azért tanulok/tam).
Most folyton kritizálják hogy tanulok, hogy semmit nem ér, hogy ott ahol ők dolgoznak (gyártósor, havi 120 nettó, plusz napi 3 óra utazás), ott van felvétel, menjek, költözzek oda hozzájuk (ahol én lakom, a vasútvonal nem jár arra) Bp legjobb munkahelye, sose fog megszűnni, kicsit robotolós de jól van az!
Eddig próbáltam illedelmesen kibújni, de kezd zavarni!
Na ez a kérdés megmutatja, hogy mi a különbség a bolgogulni akaró (jó értelemben) munkásemberek és a suttyó prolik között.
Párod szülei a tipikus lehúzó prolik. Eszedbe ne jusson rájuk hallgatni!!! Tanulj amíg tudsz!
A megoldás: elmondod EGYSZER hogy márpedig te tanulsz. Ha ezután erősködnek meg beszólnak, akkor szakítsd meg velük a kapcsolatot.
Egy életed van, ne b*szd el...
Akkor nem látom rosszul :) Már kezdtem rosszul érezni magam, de inkább a célomra koncentrálok :)
A gyár az utolsó megoldás lenne (pároméknál is van felvétel, de ő megmondta hogy nem kívánja nekem az ottani munkát!) főleg hogy a mi városunkban is van ilyen gyár (folyton felhívnak a munkaerőközvetítők: 4 műszak, váltóműszak, minimálbér) és még csak utazni se kell hozzá egy csomót.
Ők már cukorbetegek és magas vérnyomással küzdenek (gondolom a váltóműszak is rátett a kialakulásban, hisz nem egészséges).
Párommal amúgy is sok a nézeteltérés, mert próbálják pénzzel is lehúzni, ő már nem tartja sokra a szüleit ezért. (mindig olyasmiket akarnak venni, ami felesleges, drága, persze pénz kéne olyan felkiáltással hogy: te is használni fogod, miközben ő az aki alig van otthon... és nem is tudják kezelni, gondolom tudjátok milyen ez)
egyet értek. most úgy kapsz havi 70-et,hogy "csak" a képzésre kell járnod. utána ha elhelyezkedsz gondolom több lesz.
nem tudom milyen szakma, de biztos vagyok benne, hogy a gyári munkánál 1000x jobb(dolgoztam gyárban, tudom mit beszélek). úgyhogy ne hagyd, hogy lehúzzanak.. nem tudom miért akarnak neked rosszat. de engedd el a füled mellett. csináld végig a képzést, kezdj el dolgozni és költözz össze a pároddal. lehetőleg messze anyóséktól. sok sikert!
Ma is felhívott anyukája, hogy van felvétel adminisztrátornak is. Megmondtam, hogy helyben fogok munkát kapni, nem kell utaznom egy percet se.
Nem értem amúgy miért kell odavinni az egész családot. Hisz ha ott akarnék dolgozni akkor hozzájuk kéne költözni (lehúzás szagot érzek...!) sose költöznénk el és a párommal ellentétes műszakban lennénk (ő 2 műszakban dolgozik 12órában) és kb sose találkoznánk. Főleg nem laknék együtt velük! Ráadásul tudnának mindent... Mikor mész szabira, mennyit keresel, mennyit dolgoztál.
nem is értem. a párod már elköltözött otthonról. erre azt akarják, hogy te költözz be?
egyátalán nem logikus.
szerintem tedd helyre őket, hogy ne szervezzék meg az életeteket, majd ti tudjátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!