Amióta megszületett a kisbabánk az anyósommal rossz lett a kapcsolatom. Tanácsra lenne szükségem Ti mit tennétek?
Mikor nálunk van a férjem anyja, folyton Ő akarja pelenkázni, öltöztetni...mindent...szoptatom úgyhogy az etetést nem tudja csinálni :)
Folyamatosan intézkedik, beleszól a dolgainkba egyszerűen nem bírom elviselni. A férjem mellettem áll, de akkor is rossz ez így nekem.
Beszéljek vele ? Mondjam meg őszintén mit gondolok?
Én sem látom a problémát, ne haragudj. Pelenkázni, öltöztetni szeretné az unokáját, ez szerintem teljesen rendben van.
Ha ennyire zavar, akkor beszéld meg vele hogy ő pelenkáz délelőtt vagy délután, máskor meg te.
És az is szép dolog tőle, hogy nem akart eljönni az esküvőnkre(polgári )
hanem azt mondta hogy ő otthon marad a picivel Ja... és erről mindenki tudott , mert ő már mindenkinek mondta hogy ő vigyázni fog a gyerekemre. Inkább ő az ősanya típus aki azt hiszi hogy nem lehet nélkülözni. na persze a pici végigaludta az esküvőt... inkább megmondom neki szépen...csak nehogy olyat mondjon azrán elborult az agyam...
Mi a halálért van ott egy hátig?! 3 nap után mehet haza, mert nyilván nem Ausztráliából jön.
Nekem az exanyósjelöltem volt ilyen, 2-3 nap után már menekültem tőle, mert mindenbe beleszólt, olyanokba is, amihez semmi köze nem volt.
Ülj le a férjeddel, hogy anyuka max. 3 napra jöhet, aztán ezt mondjátok el neki is -> nem engedtek, bárhogy vergődik is.
Aztán, amint próbál beleugatni bármibe, szólsz neki (NEM a pelenkázásról beszélek, hanem az én jobban tudom, mert... kezdetű mondatokról).
Akkor sértődjön! És?! Ki nem szrja le, ez csak RÓLA állít ki bizonyítványt.
A mostohaanyám ilyen hisztis manipulátor, hogy minden szr miatt nem szól hozzánk x napig. Először nyaltunk neki, hogy jaj, aztán rájöttünk, minek?!
Így, ha elvonul, akkor max. röhögünk egyet és kész.
Én megértem a Kérdezőt. Igenis borzasztóan idegesítő és terhes tud lenni, ha az anyós minden lében kanál, mindent ő akar csinálni. A túlbuzgósággal meg lehet fojtani a másikat.
Gondolom gyakran hangzik el ilyesmi az anyósodtól Kérdező: Majd én, majd én, majd én megcsinálom. Még be sem fejezed a mondatot, ő már csinálja is.
Igen, beszélj vele!
Rendes dolog az, ha anyós besegít. De ez már inkább a gyerek kisajátítása, és zavarja a kérdezőt.
Szerintem még az elején tisztázni kell a szabályokat. Mi az, amiben szeretnéd, hogy segítsen, és mi az, amit szeretnél te magad csinálni. Az nem segítség, hogy intézkedik, és beleszól a dolgokba. Le kell állítani, még ha megsértődik is. Én mondjuk alapból nem szeretném, ha valaki egy hétre beköltözne hozzánk "segíteni". Elég önálló vagyok, nehezen viselném el, az állandó jó tanácsokat, ha én másképp szeretnék valamit csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!