Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan kezelnétek egy ilyen...

Hogyan kezelnétek egy ilyen helyzetet?

Figyelt kérdés

Egy 22 éves lány vagyok, 24 hetes terhes. Párommal 1 éve élünk együtt. Minden rendben köztünk, harmóniában élünk.

Egyetlen probléma az anyósom aki nagyon kedves olykor, de negatív személyiség, és nagyon tisztaságmániás. Olyannyira hogy engem már frusztrál ezzel. Úgy érzem előbb vagy utóbb össze fogok kapni vele valamin. sokat nyeltem már. Nem szimpatikus már, és nincs kedvem beszélgetni sem vele. A párom kivonja magát ebből, nem is nagyon mond el neki semmit mert mindent felfúj és kiforgat, na meg persze beleszól mindenbe. Engem is megbántott már sokszor, amikor a véleményét elmondta dolgokról, de ha én nyilvánítom ki valamire a nemtetszésemet, akkor egyből megsértődik, de én persze maradjak csendben hisz "ő soha semmi sértőt nem mond"... nagyon közel lakunk egymáshoz, így akármikor betoppanhat "ellenőrizni". nem tudom mi lenne jó. Hogyan kezeljem ezt az egészet úgy hogy veszekedésmentes legyen a dolog de én se kapjak idegbajt a folytonos beszólások miatt? Terhesen nem akarok emiatt idegeskedni.

2016. jan. 12. 12:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Fogadok, hogy a nagyon közel lakunk és a párom kivonja magát ebből az azt takarja hogy

1. közös telek

2. beépített tetőtér

vagy hasonló. És a pasi nem mer szólni, mert anyuék "jók voltak hozzá" azzal, hogy lakrészt alakíthatott ki magának (vagy kialakították neki)

2016. jan. 12. 15:06
 12/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nagyon sokat segített, hogy nem vagyok egyedül.Hagyni magam (eddig így volt) nem fogom, és úgy gondolom tűrnöm sem kell ezt tovább. Nagyon sokszor megbántott már a megjegyzéseivel, de nem csak a lakásra tett megjegyzesekkel, hanem az ellenem iranyulokkal is. A párom azt mondja hogy ne haragudjak rá, mert hogy ő ilyen és csak jót akar stb. Sokszor osszevesztek már tudja hogy milyen asszony. Nem vagyok tisztaságmániás de minden nap takarítok. Vigyázok a rendre mint egy normális ember. Édesanyámék nem értik mi lehet a baj mert többször jártak itt nálunk de nem tartották piszkosnak a lakást.
2016. jan. 12. 18:01
 13/19 A kérdező kommentje:
A legjobban attól félek hogy ha majd megszülöm a kisbabánkat, akkor majd feszt ott fog toporogni az ajto elott. Ugyanis már ő mindemt eltervezett, hogy majd segít, meg minden. Ami rendben is van csak az a kis gond van hogy már azt is eltervezte magaban hogy ide meg oda viszi majd és ezt olyan természetesen mondja, mintha kb neki szülném a gyermekemet. Nincs szükségem erre a fölösleges idegre amit miatta el kell viselnem. Eddig nem izgatott, de ma volt az elso alkalom hogy kinyilvanitottam egyértelmű nemtetszésemet a viselkedéséről. Lehet hogy én is kissé feszültebb és érzékenyebb vagyok, de elrgem van abból higy mindig én vagyok tisztelettel a másik felé és ő gond nélkül a szemembe mondhatja amit ugy gondol... ki akartam hagyni a konfliktust, de látom nem lesz könnyű menet.
2016. jan. 12. 18:52
 14/19 anonim ***** válasza:
52%
A megoldás tényleg az, hoyg bezárod az ajtót és csak akkor engeded be, ha elöre bejelentkezett és neked megfelelö az idöpont.
2016. jan. 12. 18:54
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Én azt nem értem, félig gyerekfejjel miért kellett úgy FÉL ÉV együttélés után (hiszen majdnem 6 hónapos terhes vagy) úgy gyermeket vállalni, hogy a magánéletetekben olyan problémák vannak, amik kettőtök kapcsolatában gondot okoznak?

Te is tudod jól, hogy nem az az elsődleges gond, hogy az anyós milyen, hanem hogy a párod hogy áll hozzá - ugyanis ő kivonja magát ebből, nem vállal felelősséget érted és a leendő gyermekéért, az anyja felé húz (ha nem így lenne, melléd állna).

MIÉRT kell úgy belerohanni a gyerekvállalásba ilyen fiatalon, amikor mégsem stimmel egy elég fontos dolog a kapcsolatotokban?

2016. jan. 12. 18:55
 16/19 anonim ***** válasza:
Az en anyosom is tisztasagmanias es neha kicsit faraszto, de azert jo indulatu. En nem vagyoktisztasag manias, es mivel a kozelben laknak, megkertem, hogy szoljon, mielott jon at, hogy rendet tudjak rakni, mert mindkettonknek kenyelmetlen, ha epp "tetten er" a rumliban. Mukodik, mindig szol.
2016. jan. 12. 20:35
 17/19 A kérdező kommentje:

18:55 Ez a dolog most éleződött idáig hogy véleményt kérek egy internetes oldalon, egyébként nem szokott ez lenni, mármint időszakos a dolog. Egyszer csak rájön a hoppáré és sárkánybőrt húz.

Meggondoltam a kerdeseidet, jogosan tetted föl őket. Kívülálló szemmel én is ezt mondanám, és igazad is van, valamit tennem kell most ami a változás felé vezet, volt egy mondatod a problémákról, azt gondolom hogyegy házasság, élettársi viszony mindíg rejt magában kisebb nagyobb problémákat, amiket muszáj megoldani. Köszönöm a segítő szándékodat!

2016. jan. 12. 20:56
 18/19 A kérdező kommentje:
20:35 Nagyon jó neked hogy így meg tudtátok beszélni. Valójában én annak sem érzem szükségét hogy pakoljak vagy takaritsak, mert mindig azt csinalom minden nap szinte. Szóval ezért állok ertetlenul a dolgok felett.
2016. jan. 12. 21:01
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Állj a sarkadra, és állíts fel szabályokat. Ne hagyd szó nélkül, ha az anyós tervezi a jövőtöket, hanem meséld el a te terveiteket. Ha nem akarod, hogy anyós valamit megtegyen, akkor udvariasan, de határozottan és következetesen ragaszkodj a magad igazához!
2016. jan. 13. 07:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!