Hogyan kezelnétek egy ilyen helyzetet?
Egy 22 éves lány vagyok, 24 hetes terhes. Párommal 1 éve élünk együtt. Minden rendben köztünk, harmóniában élünk.
Egyetlen probléma az anyósom aki nagyon kedves olykor, de negatív személyiség, és nagyon tisztaságmániás. Olyannyira hogy engem már frusztrál ezzel. Úgy érzem előbb vagy utóbb össze fogok kapni vele valamin. sokat nyeltem már. Nem szimpatikus már, és nincs kedvem beszélgetni sem vele. A párom kivonja magát ebből, nem is nagyon mond el neki semmit mert mindent felfúj és kiforgat, na meg persze beleszól mindenbe. Engem is megbántott már sokszor, amikor a véleményét elmondta dolgokról, de ha én nyilvánítom ki valamire a nemtetszésemet, akkor egyből megsértődik, de én persze maradjak csendben hisz "ő soha semmi sértőt nem mond"... nagyon közel lakunk egymáshoz, így akármikor betoppanhat "ellenőrizni". nem tudom mi lenne jó. Hogyan kezeljem ezt az egészet úgy hogy veszekedésmentes legyen a dolog de én se kapjak idegbajt a folytonos beszólások miatt? Terhesen nem akarok emiatt idegeskedni.
Fogadok, hogy a nagyon közel lakunk és a párom kivonja magát ebből az azt takarja hogy
1. közös telek
2. beépített tetőtér
vagy hasonló. És a pasi nem mer szólni, mert anyuék "jók voltak hozzá" azzal, hogy lakrészt alakíthatott ki magának (vagy kialakították neki)
Én azt nem értem, félig gyerekfejjel miért kellett úgy FÉL ÉV együttélés után (hiszen majdnem 6 hónapos terhes vagy) úgy gyermeket vállalni, hogy a magánéletetekben olyan problémák vannak, amik kettőtök kapcsolatában gondot okoznak?
Te is tudod jól, hogy nem az az elsődleges gond, hogy az anyós milyen, hanem hogy a párod hogy áll hozzá - ugyanis ő kivonja magát ebből, nem vállal felelősséget érted és a leendő gyermekéért, az anyja felé húz (ha nem így lenne, melléd állna).
MIÉRT kell úgy belerohanni a gyerekvállalásba ilyen fiatalon, amikor mégsem stimmel egy elég fontos dolog a kapcsolatotokban?
18:55 Ez a dolog most éleződött idáig hogy véleményt kérek egy internetes oldalon, egyébként nem szokott ez lenni, mármint időszakos a dolog. Egyszer csak rájön a hoppáré és sárkánybőrt húz.
Meggondoltam a kerdeseidet, jogosan tetted föl őket. Kívülálló szemmel én is ezt mondanám, és igazad is van, valamit tennem kell most ami a változás felé vezet, volt egy mondatod a problémákról, azt gondolom hogyegy házasság, élettársi viszony mindíg rejt magában kisebb nagyobb problémákat, amiket muszáj megoldani. Köszönöm a segítő szándékodat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!