Miért nem értik meg, hogy nem tudjuk őket segíteni?
Van a mi családunk, én, 4 gyerek, párom, aki jelenleg munkaképtelen, agyvérzése volt, így nagyon kevés pénzből élünk. Kb 60 ezer van kajára, ruhára egy hónapban, a többit elviszi a rezsi, kezelések, gyógyszerek.
Adott anyós, a lánya, annak 5 gyereke. Rezsi fizetése után nekik olyan 200 ezer marad, plusz még amit apuka küld kintről több, mint 150 ezer egy hónapban.
Mégis hozzánk járnak ezt-azt kéregetni. Már mondtuk szépen, csúnyán, de nem értik, így leláncoltuk a kaput, nem tudnak bejönni. De most megsértődtek, hogy nem láthatják a gyerekeket. Eddig se hozzájuk jöttek. Se szülinapra, se névnapra, semmire még egy puszit se kaptak.
Mit lehet ez ellen tenni? Hogy lehet okosan megoldani?
Tudom, nem olyan nagy probléma ez, de nagyon zavar. Épp elég a páromról gondoskodni most, nem akarok róluk is. Apum segít, sokszor bevásárol nekünk csak úgy, tüzit rendel. De hát az is én vágom most.... Erre kitalálták, segítsek nekik is. Ott azért van két kamasz, ők is segíthetnének, de nem teszik. Én 4 gyereket nem fogok ennek kitenni.
Köszönöm, hogy elolvastad.
Nem normálisak.
De jól tetted, hogy ilyen határozott vagy. Maradj is ilyen. Ha szóvá teszik, akkor mond el, amit ide leírtál.
Ha megharagudnak, ne foglalkozz vele, mert eleve nem normálisak, hogy ahelyett, hogy segítenének neked pl. az ápolásban, inkább le akarnak húzni.
Ne hagyd magad.
kezdj el átmenni hozzájuk kéregetni
csak egy kiló liszt egy cukor vagy fát vágni hívd át a kamaszokat...
marha gyorsan le fognak szokni az átjárásról :-D
Hát, ez azért elég nagy probléma.
Egyébként mit tegyetek? Nagy ívben szrjatok rájuk! Ostoba, értetlen emberekkel nem kell foglalkozni, ha meg besértődnek, így jártak.
Menjetek át minden nap a gyerekekkel, addig se kell otthon fűteni, illetve ha kapnak valamit a mamától enni, annyival kevesebbet kell kajára költeni:) Közben folyamatosan kérj kölcsön ezt-azt.
2 hét után örülni fognak, ha ritkán látnak:)
Azért nem értik meg, mert nem akarják megérteni. Ők eldöntötték, hogy nektek - isten tudja milyen alapon - kötelességetek segíteni rajtuk, ha bírjátok, ha nem.
Le kell őket állítani és el kell zárni a pénzcsapot. Keményen és határozottan. Mi ezt tettük a folytonosan kolduló és parazita rokonokkal (mondanom nem kell, nem valódi koldusok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!