Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Após szökik a házból, mit...

Após szökik a házból, mit lehet tenni ellene?

Figyelt kérdés
Apósom nagyon beteg, sok baja van, de többek között már agyilag is le van épülve. Anyósommal lakik együtt, de újabban szökni akar. Többször is sikerült már neki, olyankor vagy mentő, vagy más hozta haza. Már öngyilkos is akart lenni többször, ráadásul ész nélkül csinálja. Másokat is veszélybe sodor közben. Már alig mer otthonról elmenni anyósom, mert mindig olyankor talál ki valamit. A lakásba nem meri bezárni, csak a kertkaput csukja be, de nem tudjuk már, mit csináljunk vele! Tulajdonképpen Ő is fogdában van már miatta, mert még a boltba is épphogy elrohan, gyomorideggel egybekötve, hogy addig vajon mi fog történni. Ti be mernétek ilyenkor zárni, vagy mit tennétek?
2015. nov. 13. 11:06
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
20%

Őszinte leszek, és nem fog tetszeni.

Az összes lehetséges megoldást felsoroltuk, de te csak hajtod, hogy ez sem jó, meg az sem, meg amaz sem, és de így, meg úgy meg akkor sem, meg az öreglány és stb....

Akkor szerinted mi a megoldás? Kifogásokat könnyű keresni. Beszéljétek meg az öregasszonnyal, hogy lépjen, vagy tűrje, ha miatta nem léptek semmit. Ha meg ő feladta az ellenkezést akkor hajrá.

2015. nov. 18. 16:54
 22/27 A kérdező kommentje:
Hát hogy ezt hol olvastad, nem tudom. Akkor fusd át mégegyszer, mert írtam olyat is, hogy egyetértek és beszélek anyósommal. A külön kérdésekre válaszoltam, mint pl. miért nem tudja anyósom magával vinni a boltba. Ha hozzászólsz, előtte érdemes részeltesen az összes választ elolvasni, mert könnyen félreértheted a dolgokat! ;)
2015. nov. 18. 17:49
 23/27 anonim ***** válasza:
0%

1. Apóst gyámság alá helyezni.

2. Apóst megfelelö intézetbe tetetni.

3. Amíg ezeket eléritek, napi 24 órás felügyeeletet biztosítani (ápoló felfogadása)

4. Anyóst helyretenni, hogy ne akadékoskodjon.

5. Tudatosítani benne is (meg bennetek is), hogy após veszélyes, ha bajt okoz (pl meghal vagy megsérül egy csomó ember), akkor nemcsak anyaglilag, de erkölcsileg is felelösek vagytok, ha nem tesztek sürgösen ellene valamit.

2015. nov. 18. 19:14
 24/27 anonim ***** válasza:
0%
Drága kérdező, akkor nézd meg légyszíves a 6-os választ, mert az is én (21-es) voltam :)
2015. nov. 18. 20:46
 25/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a használható válaszokat!
2015. nov. 18. 20:51
 26/27 A kérdező kommentje:

Szerencsére a pszichiáter nagyon rendes volt, így az ambuláns lapjának aljára ezt írta:

"Súlyos fokú dementiája ill. rossz stomaticus státusa miatt cselekvőképességet kizáró gondnokság alá helyezése feltétlen indokolt. Mivel önellátásra teljesen képtelen, idősek otthonába történő soron kívüli elhelyezése javasolt."

Ezzel csak az Önkormányzatba kell elmenni, ott megint adnak egy papírt és onnantól zöld út!

2015. nov. 25. 18:01
 27/27 A kérdező kommentje:
Jav: somaticus
2015. nov. 25. 18:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!