Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Kölcsön adnád anyósnak,...

Kölcsön adnád anyósnak, apósnak a kocsitokat, több hétre, hogy azzal járjanak dolgozni, mert az övék szerelőnél van több hétig, cserébe nektek bringával, busszal, gyalog kellene munkába járni és egyéb teendőket is kocsi nélkül?

Figyelt kérdés
2015. szept. 3. 06:54
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
85%
És Te a szüleidnek kölcsönadnád?
2015. szept. 3. 13:26
 22/30 anonim ***** válasza:
28%

Tényleg olyan, hogy attól függ.

Ha rossz sofőrök, akkor nem. :D

Ha én 10 percre lakok a munkahelytől, meg nagybevásárlásra meg ha tényleg szükség van rá, visszakapom a kocsit, de egyébként nem okoz különösebb megterhelést a dolog, akkor tudom nélkülözni a kocsit.

De ha nekik sem ügy, akkor nem adom oda, inkább csak felajánlanám, hogy ha olyan van, elviszem őket. Megint más, ha nekik már problémásabb a mozgás vagy messze van a munkahely és hajnalban kéne felpasszírozódni a távolsági buszra, nekem meg 3 megálló a helyi járattal.

Meg persze az sem mindegy, milyen viszonyban vagytok egymással, az anyagi oldalt hogy tudjátok elintézni egymás között, stb.

Személy szerint passzolom, nincs anyós-após jelenleg, de volt párom szüleivel olyan viszony volt, hogy simán odaadtam volna, bejárósak, normális vezetők és korrekt emberek. Meg nekem se esik le az aranygyűrű, ha nincs kocsi a hátsóm alatt pár napig.

2015. szept. 3. 16:24
 23/30 anonim ***** válasza:
26%

Mi baja lehet annak az autónak,hogy több hétig kell szerelni?

Egyébként,ha én könnyebben meg tudnám oldani az életem (melóba járás, bevásárlás stb),mint ők, akkor igen, kölcsön adnám.

2015. szept. 3. 19:07
 24/30 anonim ***** válasza:
67%

Lehet meggondolnám, de csak akkor ha:

Jó a kapcsolatunk.

Ők is segítenek minket.

Fizetik az esetleges károkat. (Persze mondani bármit lehet csak akkor visszakozik mindenki mikor tényleg fizetni kell).

Valamelyikük beteg, rászorul.

Másképp nem tudja elvégezni a munkáját.

Van elég felesleges pénzem egy új autóra baj esetén...

De leginkább ezek összessége. Amúgy meg úgy lennék, hogy én autóm, én fizettem érte, én vigyázok rá, és miért én szopjak bkv-val. Na meg sajnos manapság olyan világot élünk, hogy a saját anyánknak is csak szerződéssel lehet kölcsön adni.

2015. szept. 3. 20:23
 25/30 anonim ***** válasza:
79%

Sokan hivatkoznak itt a károkra, büntetésre stb. De nem evidens, hogy ezeket az fizeti aki okozza?

Odaadnám de szerintem teljesen magától értetődő, hogy ha bármi van, a költség őket terheli.

2015. szept. 3. 20:31
 26/30 anonim ***** válasza:
19%
@21 na nekik nem, mert felelőtlenek, megbízhatatlanok, hazudoznak, és már sok kocsit törtek össze és mint gondolatod, velük nincs jó viszonyom.
2015. szept. 4. 08:05
 27/30 anonim ***** válasza:
23%

"cserébe nektek bringával, busszal, gyalog kellene munkába járni"

Bele ne haljál már... Vagy valami tanyán laksz, ahol semmi tömegközlekedés nincs?

2015. szept. 4. 20:20
 28/30 anonim ***** válasza:
2%
Régi mondás: kocsit, nőt, fogkefét nem adunk kölcsön. :)
2015. szept. 7. 17:40
 29/30 anonim ***** válasza:
44%

Nem.

Ha másként nem megy,inkább bérelnék nekik valamit.

Egyébként a szerelő nem ad? Szoktak, ha ilyen soká tart a javítás.

A kölcsönadás mindig bajt hoz. Adtam kölcsön pl. hólapátot szomszédnak, és pont akkor tört az a nyele.

Neki is kellemetlen volt, nekem is, nem fogadhattam el,hogy újat vegyen, viszont nekem meg nem volt hólapátom vehettem újat, tél végén.

Kölcsönadtam fűnyírót, épp akkor ment tönkre, vihettem javíttatni, a szerelő szerint más nem is érte volna meg. Vehettem azt is újat. Ki tudja, mi történt.

Ha kölcsönkérnek, már inkább csak magammal együtt adom kölcsön, hogy ne legyen kétségem utólag, hogy mi történt.

Vagy, ha régi dolog és nem használom már különben sem, akkor inkább örökbe odaadom.

A kölcsönadás sajnos nem múködik.

2015. szept. 10. 18:49
 30/30 anonim ***** válasza:
43%
:) jaj de jó, egy újabb lepontozós topik. :)
2015. szept. 11. 20:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!