Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Biztos, hogy mindenről tudnia...

Biztos, hogy mindenről tudnia kell az egész családnak (apóson keresztül)? Hogyan lehet helyre hozni egy teljesen értelmetlen veszekedés eredményét? Párom anyukája pontosan mit akar elérni?

Figyelt kérdés

A múlt hétvégén volt az esküvőnk. Korábban kaptunk pénzt a párom szüleitől, és azt mondták, hogy ne adjuk vissza, vegyük úgy, hogy beszálltak az esküvőbe.(akkor még nagyon messze voltunk egy esküvőtől)

A ruhámon kívül(amit az én szüleim fizettek) mindent mi álltunk. Semmi extra nem volt se a ceremónián, se a lagziban. Nagyon jó fej barátaink vannak, sokan felajánlották a segítségüket, így rengeteget spóroltunk azon, hogy semmit nem kértek a munkájukért.(fodrász, sminkes, hangosítás, videó ilyesmi)

Így is oltári összegbe került az egész. A menyasszonyi tánc a vacsora és az italfogyasztás 90%-át fedezte.

Azt mondom, hogy nem jöttünk ki rosszul. Mínuszos lett, de nem a pénz miatt akartunk összeházasodni.

De most a probléma:

Elmentünk anyósomékhoz és gyakorlatilag a második kérdés az volt, hogy mennyi volt az esküvő és mennyit táncoltam össze. Párom totál kiakadt. Képes volt összeveszni az anyukájával, mert nem akarja megmondani, hogy mennyi volt a hajcihő. Egész pontosan az anyukájának meg lehetne mondani, de sajnos az apukája olyan pletykás, hogy neki semmit nem lehet mondani. SEMMIRŐL.

Mindent mindenkinek elmesél, senkinek a dolgai nincsenek biztonságban. A bővebb család "titkait" is kifecsegi, eléggé bizalmi dolgokat is. De mivel mi nem mondjuk vissza, ezért a többiek(testvérek, nagynénik,nagybácsik, unokatesók, azok gyerekei)semmit nem tudnak erről a szokásáról.

Próbálta párom az anyukájával tisztázni, hogy miért nem akar erről a pénzes dologról beszélni, de most már nem menthető a dolog, vérig sértődött. Hogy bizalmatlanok vagyunk.

Alapból tudom én, hogy semmi elszámolni valónk nincsen feléjük, teljesen független család vagyunk, de talán ennyit csak el lehetne mondani. Vagy nem? Valahogy rendbe kellene ezt hozni, de most a két "kemény fejű" nem közelít egymáshoz...

Ráadásul pont azért is nem akar erről beszélni a párom, mert vannak olyan nagyon közeli rokonaink, akik apósomnak megmondták, hogy mennyit szánnak ajándékba és a borítékban még a fele sem volt benne, a menyasszonyi táncon pedig már nem voltak ott. Ha egy ilyet megmondana a párom, kitörne a családban a háború, ebben biztosak vagyunk. Apósom nagyon kiakadna. Szóval valahol a családi békét is szem előtt tartva kellene ezt az ügyet elsimítani.

De ami éppen tegnap este derült ki: anyósom sorra telefonálta a násznép egy részét, hogy megtudja, ki mennyit ajándékozott nekünk.

Én már nem is tudom, mit mondjak, tegyek.

Ti mit szóltok ezekhez a dolgokhoz?

2015. aug. 24. 12:48
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Nekem nem lett volna probléma megmondani, ez a férjem döntése volt, és én kiállok mellette. Sajnos a dolog továbbgyűrűzött. Anyós elvette a sulykot a telefonálással és most vágni lehet a feszültséget, noha 250 km-re lakunk tőlük.

Nem számít Mari néni véleménye, különösen, hogy mindenki dicsért mindent. De kell tudni Mari néninek, hogy 2 millió Ft-ot költöttünk és abból nem jött vissza, csak éppen a fele? Nem kell tudnia, mert nincs hozzá köze. Éppen ezért nem akarta a férjem elmondani a szüleinek, mert az apukája pletyós természete miatt már a polgármesteri hivatalban is tudnának erről.A páromnak ez cseszi a csőrét, hogy egy "senki" miért tudja, hogy mi zajlik nálunk. Ilyen szempontból olyan, mintha az apukája beteg lenne. Egyszerűen mindenről mesél mindenkinek. Szó szerint. Értsd: ismeretlen eredetű hasmenésem volt sokáig. A közvetlen család előtt nem igazán lehetett titkolni, mert 5-10 percenként szaladtam... Végül kiderült, hogy laktózérzékeny vagyok. Ez szerintem egy eléggé magánügye az embernek, az én esetemben mégis tudta mindenki a szülői ágakon. Kellemes volt az erre irányuló kérdésekre válaszolni...

2015. aug. 24. 14:44
 12/12 anonim ***** válasza:

Szerintem minden jobb a titkolózásnál.

Bizony jobb, ha tudják, hogy vannak, akik fele annyit sem adtak, mint, amennyit híreszteltek, azt is hogy laktózérzékeny vagy -tanulhatnak belőle-, azt is hogy mennyi szívességet kaptatok a barátoktól.

Na, és ha a papa elhíreszteli; amíg igazat mond, semmi baj.

Szerintem, az őszinteség a legtöbb, amivel egymást megajándékozhatjuk.

2015. szept. 20. 02:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!