Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért nem kapok anyóséktól...

Miért nem kapok anyóséktól soha semmi ajándékot?

Figyelt kérdés

A párom szüleitől én soha, semmilyen alkalomra nem kapok semmit. Se születésnap, se névnap, se semmi.

A dolog még nem is lenne olyan gáz, ha náluk mondjuk nem lenne szokás az ajándékozás, de pl. van egy vejük is, aki meg minden alkalomra kap ajándékot, nem is olyan olcsót. Többször hallottam ilyen elejtett megjegyzésekből, hogy ezt vagy azt vettek neki születésnapra, névnapra. A párom is kap tőlük mindig ajándékot. Tehát mivel ő kap, ezért mi is veszünk nekik mindig szülinapra, névnapra. Magyarul csak én maradok ki mindig... Nem az hogy követelőzök, mert túlélem, csak elég érdekes, nem értem én miért nem jutok soha eszükbe, még egy tábla csokit sem adnak, hogy na legalább nem felejtettünk el. Amúgy teljesen jó a kapcsolatunk, soha nem veszekedtem velük, nem mondtak rám rosszakat, meg semmi ilyesmi. A páromnak már szóvá tettem, de ő meg mindig csak felhúzza magát rajta, hogy ő se tudja az okát, hogy miért nem, de neki hiába mondom, nem tud vele mit csinálni meg hogy túlélem, hogy nem kapok semmit, ne akadjak már ezen fent. Szóval ha felhozom, mindig csak a vita van. Múlthéten volt a szülinapom, ma mentünk anyósékhoz látogatóba, megint csak nem kaptam semmit, míg pont bentről meg hallottam, míg ők kint beszélgettek, hogy a sógoromnak mit vettek áprilisban a szülinapjára. (Nem hallgatóztam, hangosan mondták.) Szóval megint csak én nem jutottam eszükbe. A párom meg már megint velem veszekedett, mikor hazafelé szóvá tettem, hogy mit lovagolok ezen, mert hogy a szeretetet nem ajándékban mérik. Én ezt értem, csak nekem akkor is rosszul esik ez az egész.

2015. júl. 16. 20:28
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
68%
Nekem az a véleményem, hogy nem fogadtak el és ezzel "tiltakoznak" az ellen, hogy te vagy. Sajnos semmibe néznek. Ráadásul a párod hárít, ő nem tudja mit kéne csinálni. Hát beszélni az anyjáékkal NEKI! hogy ez miért van így, ne értsék félre, nem maga az ajándék a lényeg, hanem hogy semmi figyelmesség nincs irányodba.
2015. júl. 17. 09:53
 22/38 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok. Hogy néz ki pl. egy karácsony? Feltételezem, hogy együtt van akkor az egész család. Mindenkinek átadnak ajándékot csak neked nem?
2015. júl. 17. 09:57
 23/38 anonim ***** válasza:
82%

Vannak itt sajnos néhányan, akik nem értik meg a kérdést, vagy hiányzik az empatikus érzékük.

Így talán kicsit világosabb lesz azok számára, akik nem tudják értelmezni a leírtakat: ez pontosan olyan, mintha a kollégáid minden reggel kezet fognának minden munkatárssal téged kivéve. Ott állsz harmadikként a 10 fős sorban és csak téged hagynának ki. Vagy a medencében 3 ember fuldokolna, és csak téged nem mentetnének ki.

Kérdező! Ez a semmibe nézés tipikus esete. Tedd azt amit fentebb javasolt valaki: ne ajándékozd meg te se őket. Intézze el a párod az ilyen dolgokat. Majd csak észreveszik magukat és akkor elmondhatod a véleményedet.

De mondjuk ilyen esetekben jobb az egyenes beszéd, vagyis egyszerűen az anyósék elé állsz, és megkérded tőlük, hogy mi a bajuk veled. És elmondod a leírtakat, hogy nem az ajándék számít, hanem az, hogy tudatosan kihagynak valamiből. Ha elismerik a dolgot, és legközelebbi alkalomra meg akarnak ajándékozni, akkor utasítsd vissza. Legalábbis ezt tenném a helyedben.

Vagy C tervként kicsit pihentetném a témát. Aztán szólnék a szüleimnek, hogy amikor a páromnak születésnapja van, látogassanak meg minket, de ne vegyenek neki semmit, és meg se köszöntsék, viselkedjenek úgy, mintha egy teljesen hétköznapi látogatás lenne. Viszont meséljenek el egy történetet, ami arról szól, hogy a tesód párjának milyen értékes dolgot vettek. Mindezt azért, hogy a párod is érezze át kicsit a helyzetedet, szembesüljön saját magával, mert láthatólag nem fogja fel ő sem, hogy mi a problémád.

De az amúgy jó kérdés (amit már korábban valaki feltett), hogy karácsonykor hogyan szokott lenni az ajándékozás? Arra sem kapsz semmit tőlük?

2015. júl. 17. 10:55
 24/38 anonim ***** válasza:
85%
Ez furcsa..Ha egyáltalán nem lenne ajándékozás részükről senkinek,akkor oké.De így hogy csak Te maradsz ki,az furcsa..Én nem ajándékoznék nekik sőt..A párodtól nem szép hogy nem teszi szóvá ,vagy meg sem kérdezi mi az oka ,hogy téged elfelejtenek.
2015. júl. 17. 12:45
 25/38 anonim ***** válasza:
0%

Nem értem, én nem várom el az anyósoméktól az ajándékot. Azt meg főleg nem, hogy a költözés után ők szerezzék be a hiányzó felszerelést, konyhai eszközöket.

Minden háznál más a szokás, ezt kellene elfogadni.

2015. júl. 17. 22:30
 26/38 anonim ***** válasza:
78%

Egyszerűen nem tudom megérteni, miért nem tudják sokan felfogni, mi a kérdező problémája..

Utolsó! Szerintem a kérdező nem azt akarta, hogy anyóspajtiék rendezzék be a konyháját!!! És ez is milyen hülyeség, hogy minden háznál más szokás.. Szerinted az normális szokás, hogy mindenki kap ajándékot, fel van köszöntve, csak a kérdező van "elfelejtve"???? Akkor gondolom, nem zavarna, ha ezentúl nálatok TE senkitől nem kapnál semmit, igaz??

Kérdező, abszolút átérzem a helyzetedet, annyi különbséggel, hogy rólam a saját szüleim " felejtkeznek" el.. Múltkor is párom nyögte be nekik másnap, hogy ugyan már a lányotoknak tegnap volt a szülinapja... Névnapra talán emlékezne, bár sokszor csak az utolsó pillanatban vakkantanak oda egy boldog név/ szülinapot.. Ajándékról nem is álmodok, de legalább az ŐSZINTE szóbeli gesztus jól esne...

2015. júl. 18. 01:13
 27/38 anonim ***** válasza:
14%

Lehet,elfelejtik. Hülyeség, de Anyám még 30 év után is elfelejti a sógornőm születésnapját.

Vők (majdnem vők) névnapját, születésnapját felírom a naptárba, (aztán elfelejtek lapozni), de a lányaim mindig szólnak előtte, ha valamelyik férfinak névnapja, születésnapja lesz.

Talán a párodnak kellene rákérdeznie, vagy célozni rá, hogy Kati (Erzsi, vagy hogy hívnak) pont ilyet szeretne a névnapjára, születésnapjára.

Egyébként elhiszem, hogy rosszul esik. Nem az összeg számít, hanem a gesztus.

2015. júl. 18. 09:43
 28/38 anonim ***** válasza:
83%

"Talán a párodnak kellene rákérdeznie, vagy célozni rá, hogy Kati (Erzsi, vagy hogy hívnak) pont ilyet szeretne a névnapjára, születésnapjára. "

A párja hisztirohamot kap, ha megjegyzi, hogy ez neki rosszul esik. Nem fog vele együtt működni, mert a szentséges anyukáját védi, akire semmi rosszat nem lehet mondani, akkor se, ha igaz, sőt még csak rosszul sem eshet az se, ha a szájába szarik, mert ő kedves cuki anyuci.

Nem irigyellek kérdező.

2015. júl. 19. 22:58
 29/38 anonim ***** válasza:
100%

"Amúgy teljesen jó a kapcsolatunk," - gondolod te.

Szerintem ezzel a bunkó viselkedéssel épp az ellenkezőjét mutatják.

De az elmegy.

Ami a probléma, hogy a párod nem tesz semmit, azon túl, hogy veled veszekszik, a helyett hogy velük tisztázná, hogy mi a bajuk veled.

Mert hát ez enm feledékenység, ez semmibe vevés.

2015. júl. 20. 09:34
 30/38 anonim ***** válasza:
Kérdező, nem válaszoltál, pedig többen kíváncsiak vagyunk, hogy karácsonykor mi a helyzet?
2015. júl. 20. 09:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!