Ti elfogadnátok segítséget az ex-anyósotoktól ebben a helyzetben?
Van egy nagy 5 éves gyerek, ő az anyós unokája. Az anyuka terhes. Az anyós felajánlotta, hogy a szülés után szívesen segít, hozza-viszi a nagyot oviba, az első hetekben főz is - persze nem naponta, csak ha szükséges.
Az exférj ezt nehezményezi. Szerinte ezzel kihasználják az anyját.
Szerintetek kinek van igaza?
szerintem,- mivel a gyerek nagymamájárol beszélunk igy simán belefér, hogy hozza-viszi az unokáját az oviba... másban nem kérném a segitségét.
mondjuk én semmibem sem kértem senki segitségét sem, elvittem én a fiamat az ovodába 10 perc gyalog..korházbol valo távozás utáni 3. napon már minden olyan rutinnal tortént, mint elotte. (de nálunk sajnos a nagyszulok már nem élnek)
Nem keveri, a lényeg szempontjából tökmindegy, hogy válás vagy elhalálozás miatt van vége a kapcsolatnak, a nagyszülők nagyszülők maradnak.
Elfogadnám exanyós segítségét, ha jóban vagyunk és tudom, hogy nem túlságosan megerőltető neki. Ételt csak úgy, hogy nem nálam főz, ha néha áthoz kaját, megköszönném. Fiús anya vagyok, ha valamelyik srácom kapcsolata szétmenne, pláne ha leginkább az ő hibájából, biztos, hogy én is tartanám a kapcsolatot az unokámmal és a volt menyemmel, szükség esetén a segítségemet is felajánlanám neki.
Felkínált segítség, jól is jön, ne is gondolkozz rajta!
Ex anyós majd látja, ha a fiának is szüksége van rá, akkor majd átgondolja.
Meg vagyok döbbenve a legtöbb hozzászóláson és az ex férj ostobaságán is. Nálunk ugyanebben az esetben nemcsak a volt férj segített illetve annak családja, de az új felesége is! És ez a normális.
Fogadd el a segítséget, természetesen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!