Hogy mondjam meg anyósomnak, hogy amikor ő akar jönni
babát látogatni, az nekünk nem megfelelő? (Bővebben
lent! )
Figyelt kérdés
Sziasztok!
A férjemmel Ausztráliában élünk. Augusztusba 8.-ára vagyok kiírva, jön a baba. Mivel már több mint 5 éve nem voltunk otthon, úgy terveztük, hogy anyukám és apukám Augusztus 5.-én érkeznek Ausztráliába és 3 hetet töltenek majd itt. Mikor ők mennek haza jön a férjem anyukája (apukája már nem él) 3 hétre. 1,5 szobás lakásunk van, szűkösen de megoldjuk hogy anyukámék is kényelmesen elférjenek. A napokban mondta anyukám, hogy augusztus elején jön. Anyukáménak már repülőjegy, szabadság minden el van rendezve. Anyósom már nyugdíjas neki mindegy lenne mikor jön, de 6-an ebbe a 1,5 szobás lakásba nem férünk el. A férjem már beszélt vele, de annyit mondott, hogy nem gondoljuk komolyan hogy ő 3 hétig nem látja az unokáját. Mondtuk neki, hogy hely hiány miatt nem megfelelő az az időpont amikor ő akar jönni. Arra meg annyit mondott, hogy nekünk azért nem megfelelő mert nem akarjuk hogy ott legyen.
És bocs, bár nem vagyok anyóspárti, de igen, meg lehet érteni anyóst is. Nekem mondjuk biztos nem tetszene ha ő kezdene el dirigálni, miközben én fizetem a jegyét. Meg volt beszélve valami, de anyós már felülbírálná.
2015. máj. 19. 12:22
12/32 A kérdező kommentje:
Meg lett beszélve, az elején még úgy volt, hogy anyósom jön először. A szüleimnek is jobb lett volna, hogy ők jönnek később mert nekik az augusztus eleje pörgős a munka miatt. Anyósom azt mondta hogy neki nem jó augusztus eleje mert Ő már rég lefoglalt a barátnőivel egy nyaralást, amit nem mondhat le. Megbeszéltük a szüleimmel, hogy ők majd megoldják, szabadság meg fizetés nélküli munkanappal, hogy anyósomnak jó legyen. Most pedig ő variál, hogy márpedig ő akar jönni először.
2015. máj. 19. 12:25
13/32 anonim válasza:
Ja, hát ez esetben akkor nincs semmi joga variálni.
2015. máj. 19. 12:28
14/32 anonim válasza:
Ez a kérdés már mintha lett volna egyszer, csak Ausztrália nélkül, de a szituáció ugyanez volt.
2015. máj. 19. 12:34
15/32 anonim válasza:
Mondom,hogy féltékeny :D de hiddneki is jóga van látni úgy hogy nyugodtan közöld vele amit írtam! Beszáltok a költségébe és néztek egy szobát neki vagy ha vannak barátaitok akik elviselik a természetét akkor elszállasoljátok oda persze ha meglehet oldani vagy vesztek egy camping ágyat és máris együtt a család még ha kicsi is a hely...
2015. máj. 19. 12:35
16/32 anonim válasza:
Lehet, hogy rosszul értettem, de nekem úgy tűnt, hogy a te szüleiddel együtt szeretne jönni. Amit én meg is értenék, tekintve hogy elutazni repülővel a világ túlsó felére teljesen egyedül, amikor ha 3 héttel előbb megy, mehetne a te szüleiddel hármasban. Azért szerintem ehhez baromi bátorság kell, és angol nyelvtudás. Tudom, hogy én kifejezetten parázós típus vagyok, és még sosem repültem, de én vagy a szüleiddel mennék, vagy nem mennék, és pláne anyukámat nem engedném/hívnám el egyedül.... De lehet, hogy félreértem, és nálatok ez egyáltalán nem gond!
2015. máj. 19. 12:35
17/32 A kérdező kommentje:
8 éve élünk Ausztráliába, 5 éve nem voltunk otthon. A szülők voltak itt, anyósom is jött már egyedül. Világ életében utazgatott repülővel egyedül, szóval nem az az ijedős fajta. Pótágy a folyosón férne el, mivel a nagyszobába vagyunk mi + ott lesz a baba ágy ahova nem férne be egy pótágy, a fél szoba pedig olyan kicsi, hogy ott csak egy kihúzhatós kanapé van és egy író asztal.
2015. máj. 19. 12:40
18/32 anonim válasza:
Akkor bocsánat, én csak magamból indultam ki, meg anyukám egészségi állapotából (aki szintén nyugdíjas, 68 éves).
2015. máj. 19. 12:42
19/32 anonim válasza:
Hát ha a camping ágy sem megoldható akkor marad az,hogy otthon marad ha tetszik neki ha nem,vagy ha ennyire szeretne menni akkor állja a szállást önerőből estleg némi anyagi segítséggel no meg étellel segítetek neki ha ezek után sem jut dülőre a dolog, akkor oldja meg sajat maga ezt neki is megkell érteni és el kell fogadni,hogy más alternatíva már nincs!
2015. máj. 19. 12:50
20/32 anonim válasza:
Meg volt minden beszélve, ráadásul hozzá alkalmazkodtak a szüleid, neki meg lemondhatatlan programja volt. Akkor miről beszélünk? megsértődik? Sértődjön. Ajánljátok fel, hogy mikorra veszitek a repjegyet, ha nem jó neki, akkor vegyen magának olyankorra, amikorra tetszik, és ha nincs hol laknia, mert alkalmatlan időben jön, foglaljon magának szállást is. Az eszem megáll az ilyen banyáktól! Miatta alakították a szüleid úgy a programot, most mindent borítana, és még nekiáll feljebb? Tudod, mikor érdekelne ezek után, hogy megsértődik-e vagy sem...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!