Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti elfogadnátok ezt az ajánlat...

Ti elfogadnátok ezt az ajánlatot vagy nem?

Figyelt kérdés
Nagyon jó a kapcsolatom az anyósomékkal. Segítenek ha kell,ahogy én is nekik. Van egy 3 éves gyermekünk és egy 4 hónapos. A terhességem utolsó 2 hónapját kórházban töltöttem,infuziót is kaptam így szülésig nem mehettem haza. Akkor nagyrészt anyósoméknál volt a nagyfiú. A férjem eleinte sűrűn jött aztán egyre ritkábban de gondoltam a munka miatt. Mindig írta,hogy szeret, hívott ha bejött hozott valami finomat. Aztán mikor letelt a 6 hét és jöttünk haza a kontrollról azt mondta elakar valamit mondani csak megvárta míg jól leszek. Közölte,hogy amíg én benn voltam neki szüksége volt a gyengédségre így összefeküdt az egyik ismerősével. Régebben volt köztük egy csók de a mi megismerkedésünk előtt 1 évvel így nem zavart,hogy jóban vannak. Ezen annyira kiborultam,hogy mikor hazaértünk összepakoltam a gyerekek holmijait illetve a sajátomat, felhívtam anyumat aki a gyerekekre vigyázott és mondtam,hogy odaköltözünk pár napra. Mivel közös kártyánk van így kivettem 30 ezer forintot illetve másnap mikor kicsit megnyugodtam bementem a bankba és a megtakarításunk felét is kivettem ami 300 ezer forint. Kerestem egy albérletet szerencsére 2 héten belül találtam is és átköltöztem a gyerekekkel. A nagynak azt mondtam,hogy apa sokat dolgozik így nézünk a nagyszülőkhöz közeli lakást. A ház amibe laktunk a férjemé már a megismerkedésünk előtt is megvolt. A férjem nagyon megbánta és mindig könyörög,hogy fogadjam vissza de számomra itt véget ért a kapcsolatunk. A szülei és az én szüleim is velem értenek egyet és nagyon kiakadtak a helyzeten. Nyilván az ő szüleivel is tartom a kapcsolatot sűrűn a gyerekek miatt. A férjem hétvégente elviheti a nagyot. Mivel GYED-en vagyok így 120 ezret kapok+családi pótlék illetve a férjemtől havi 50 ezret. ebből fizetek mindent. Anyósomék felajánlották,hogy mivel ők nemrég adták el az egyik telküket és a pénzt a gyerekeknek rakták volna félre, milenne ha vennénk magunknak (nekem és a kicsiknek) egy lakást amilyet szeretnénk (12 millióig) ami természetesen a gyerekek nevén lenne. Örülök neki és nyilván könyebb lenne de nem tudom elfogadjam e mégis csak a férjem szülei. Ti elfogadnátok a helyemben?
2015. ápr. 13. 11:21
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:
koszonom. Az ugyved nagyon jo otlet plane,hogy nem a gyermekeim orokseget szeretnem elvenni,mert arrol mi magunk is gondoskodunk. Csak barmikor tappenzre kell majd mennem nyilvan kevesebb lesz a fizetesem es akkor a rezsi+alberlet nagyon sok lenne. A ferjemet pedig szeretem es megbocsatanek neki ha nem ilyen korulmenyek kozott tortent volna. De az a legfajobb amikor en benn szenvedek o pedig kinn elvezkedik.
2015. ápr. 13. 13:51
 32/41 anonim ***** válasza:
100%

Off!

Le a kalappal anyósodék előtt. Anyósod meg főleg gerinces asszony lehet, hogy nem csak legyint egyet a kisfia baromságára és megpróbálna rábeszélni, hogy menj vissza a fiához. Azért ez ritka és még támogatnak is.

Amúgy szerintem az lehet mögötte, hogy félnek attól, hogy a fiuk hülyesége rájuk is kihat, pl. nem láthatnák annyit a gyerekeket.

2015. ápr. 13. 14:22
 33/41 A kérdező kommentje:
igen en is igy gondolom,hogy ezert is akarnak segiteni. De nyilvan attol,hogy hulye a fiuk nem buntetnem oket es ugyanugy tartjuk a kapcsolatot. Attol meg az unokajuk :)
2015. ápr. 13. 15:02
 34/41 anonim ***** válasza:
100%

24-es, azért nem mindegy neked sem, milyen körülmények között bocsátanál meg ugye?

Itt nyomorult 2 hónapot(!!) nem bírt ki a férj szex nékül. Szerintem két hónap nagyon rövid idő, hiszen ez alatt eljutott a "jaj aggódom a feleségemért, mi lesz vele" lelkivilágtól a "na, most már látszik, hogy meghalni nem fog, de nincs aki lecumizzon itthon, inkább elmegyek a Marihoz" állapotig. Azért ez így erős.

2015. ápr. 13. 16:16
 35/41 anonim ***** válasza:

persze, hogy fogadd el. a gyerekek nevén lesz, az övéké lesz. ha felnőnek te kiköltözhetsz, ahova akarsz, és nekik lesz hol lakniuk.

vissza ne utasítsd az ilyen ajánlatot! nyilván az anyósodék is gondoltak arra, hogy te nem aggszűzként akarod leélni az életed hátra lévő részét.

nem tartozol, és nem is tartozhatsz nekik elszámolással az érzelmi életedet illetően.

a gyerekeket ők biztonságban akarják tudni, ami így létrejön.

ne utasítsd ezt vissza, nagyon bolond lennél, ha visszautasítanád. amit az albérletre költenél, azt meg rakd félre, és mire a gyerekek felnőnek, neked is lesz belőle lakásod, és a gyerekeknek is lesz honnan elindulniuk.

2015. ápr. 13. 16:40
 36/41 anonim ***** válasza:
79%

Biztos, hogy elfogadnám,itt nem az elvekről van szó, meg hogy ki veszi (A GYEREKEKE NAGYSZÜLŐJE veszi) itt az a lényeg, hogy van egy biztos fix lakhely ahol fel lehet nevelni a gyerekeket .

Aki hagyná inkább, hogy albérletben tengődjenek ahonnan ha barát ha nem barát az aki kiadja az nem való szülőnek.

Csak rendesen le kell papírozni aztán kész.

2015. ápr. 13. 17:34
 37/41 anonim ***** válasza:
39%
Miért nem vesznek egy lakást úgy, hogy azt kiadják, és akkor a lakás is meglesz a gyerekeknek, és titeket meg most konkrétan a bérleti díjból támogatnak, költözni meg oda költözöl, ahova akarsz, ott veszel lakást a saját nevedre, ahol akarsz. Így mindenki jól jár, és később is legfeljebb a havi támogatást buknád, ha esetleg megromlana a viszony.
2015. ápr. 14. 07:07
 38/41 anonim ***** válasza:
Persze, csinálja mindenképp a lehető legbonyolultabban, nem? ÍGY IS vehetne bárhol lakást, és elköltözhetne, HA lenne rá pénze, de ugye NINCS... És ha beköltözik a felajánlott lakásba a kérdező, és megromlik a viszony, semmit sem bukik!
2015. ápr. 14. 09:12
 39/41 anonim ***** válasza:
39%
Nem értem, hogy miért olyan rossz ötlet, hogy a gyerekek számára befektetési céllal vegyenek egy lakást a nagyszülők úgy, hogy kiadják. Ha nem élnek benne, akkor a gyerekek majd ha nagykorúak lesznek, gond nélkül elfoglalhatják, ha szükségük lesz rá. Elvégre előbb-utóbb kirepülnek majd, és akkor az anyjukat kell, hogy felszólítsák távozásra, ha esetleg eladnák a lakást, hogy elinduljanak az árából a saját útjukon vagy befektetnék saját lakásba? A bérleti díjból befolyó összeg pedig addig is meglesz, na meg a kérdező háborítatlan magánélete is, ráadásul akármilyen rendesek is a nagyszülők, mégsem kell úgy éreznie magát, hogy hálásnak kell lennie. Nekem a kérdező írásából nem az tűnt ki, hogy nincs pénze és a küszöböt fogja rágni a gyerekekkel, hiszen ha így lenne, akkor szerintem nem tette volna fel a kérdést, hanem kapott volna az alkalmon, és nem érdekelnék a részletek csak az, hogy per pillanat megoldódnak a lakhatási problémái.
2015. ápr. 14. 13:45
 40/41 Münki ***** válasza:

Szerintem, mindenképp fogadd el a lakást. Úgy gondolom, hogy ebből nem szabad hiúsági kérdést csinálni!

A gyerekek az elsők.

2015. ápr. 20. 15:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!