Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Beleszólhatok, ha a páromat...

Beleszólhatok, ha a páromat cseszteti az anyja?

Figyelt kérdés

Nála lakunk, külön háztartásban, de vannak dolgok amik minket is érintenek.

A mi háztartásunkban például nincs meleg víz. Az anyós háztartásában van egy elég nagy használat meleg víz tároló amiről mindkét háztartás elmenne, ráadásul gáz.

Na én úgy gondoltam, hogy egyszerűbb lenne elhozni onnan egy csövet, ahelyett, hogy mi is veszünk egy bojlert ami ráadásul elektromos és sokat eszik. Egyenlőre úgy oldottuk meg, hogy átvittük a padláson a slagot és ráhúzzuk a csapra, ha fürdeni akarunk, párom átmegy, ráhúzza a csapra, enged a kádunkba forró vízet, majd elzárja és itt fürdünk.

Mondtam, hogy beszéljen az anyjával, hogy lehoznánk egy T elágazást a bojlertől, mivel a konyhájában évek óta nincs meleg víz, végre oda is le tudnánk ágazni (én állnám a költségeket, mert így is fele annyiba kerülne mint egy új bojler) és végül leágaznánk a mi háztartásunkhoz, mi meg mivel úgy is későn éjjel, vagy reggel szoktunk fürdeni, nem fürödnénk el a használati meleg vízet, meg elég nagy az anyós tárolója.

Na ebből az lett, hogy letolta a páromat, hogy mi a franc az a slag a fürdőszobában és szó sem lehet arról, hogy mi ott hozzá buheráljunk a vízrendszerhez.

Szóval szerintem ez azért eléggé értelmetlen.

Hagyjam a fenébe az egészet és vegyünk egy bojlert? Tényleg ez megy ma? Hogy egy nyomorult család sem tud már össze tartani?

2015. ápr. 2. 20:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
55%
Ja, a 20 ezerbe benne volt még egy konyhai mosogatóhoz csaptelep, és egy fürdőszobai káderesztős-zuhanyzós csaptelep. Igaz, munkadíjat nem fizettünk, mert a férjem vízvezetékszerelő, és ő csinálta. De ha jól értem, nálatok is te akarod csinálni.
2015. ápr. 2. 21:40
 12/22 anonim ***** válasza:
47%
Hét egy nyomorult családban úgy menne, hogy először leülnek és átbeszélik, hogy akkor jó, villany, fűtés, víz hogyan lesz megoldva, az érzésem az, hogy sutyiban csórtátok a vizet az öregasszonytól, az már önmagában gáz, ha két ember az anyósnál kezdi meg a közös életét...
2015. ápr. 3. 02:39
 13/22 A kérdező kommentje:
Kezdjük ott, hogy a páromé a ház.
2015. ápr. 3. 08:33
 14/22 A kérdező kommentje:
Egyébként lehet, hogy egy olcsóbb bojler is jó lenne. De a gáz amúgy pl töredéke az áram díjának. Ha csak áthoznánk szigetelt csövön szinte semmibe sem kerülne. Nem értem "egyeseknek" miért nem érthető. a 9-es válaszolót pedig nagyon csúnyán lepontoztátok.
2015. ápr. 3. 08:34
 15/22 anonim ***** válasza:
80%
Persze, hogy lepontozták. Ő az egyetlen, aki akárcsak te anyóssal akarja megoldani a dolgot. Állj már a saját lábadra. Lehet, hogy kicsivel munkásabb megoldás, ha saját melegvized lesz, de hidd el, tapasztalat, hogy a saját dolog mindig jobb. Ha nem akarsz életed végéig a francos melegvizen rugózni, akkor vegyél bojlert.
2015. ápr. 3. 09:20
 16/22 anonim ***** válasza:
67%

Mellesleg meg annyira imádom, hogy mikor mindenki elkezdi mondani, hogy az övé a a ház, anyuka-apuka meg csak egy megtűrt személy. Akkor ezek szerint a gyerek dolgozta össze éveken át. Anyu-apu meg csak lebzselt eddig? A szülői ház vajon hova lett? Vagy anno nem a szülők íratták át ezen esetek legtöbbjében a házat a gyerekre, vagy vették meg az ő nevükre, mondván, hogy amikor ők meghalnak annak a gyereknek már ne kelljen örökösödési illetéket fizetni? Vagy esetleg a nagyszülők adták oda a saját házukat az unokának, ahol anyu-apu felnőtt? És erre az ingyen kapott házra verik itt a mellüket egyesek? Tisztelet a kivételnek, de a legtöbb esetben erről van szó. Lehet hogy a földhivatalnál a párodé a ház, de erkölcsileg vajon kié? Ja, gondolom a párod már csecsemő kora óta arra spórolt igaz. De fogd már fel, hogy te ott nem vagy senki. Ha ma véget ér a kapcsolatod, mától nincs hol laknod. Te ott nem adhatsz senki értésére semmit. Ott a párod, és az anyja vannak otthon. Az ő szavuk dönt. Ha meg a párodé a ház, akkor miért nem nála van a bojler, miért kell slaggal hozni a vizet? Miért anyós mondja meg, hogy a párod a saját házában mit tehet?

Nálunk is volt olyan helyzet, hogy apósom nálunk lakott, mert anyósom nagyon beteg volt, és kellett neki a felügyelet. Így oldottuk meg. De nem volt beleszólása semmibe. Mikor anyósom végül meghalt addigra már eladták a szülői házat, hogy gyógykezelésre mehessen az a pénz, így maradtak nálunk. Szóvak anyósom halála után mikor összejött egy nővel, MEGKÉRDEZTE, hogy nem jelentene-e gondot, ha ideköltözne a nőci. MEGENGEDTÜK neki. Aztán mikor a nőci elkezdett nagyarcoskodni, és ki akart minket rakni a saját!!!! házunkból csak azért mert nem világosítottuk fel a tulajdoni jogokról. Azt hitte, hogy apósomé a ház, bár az nem mentség a gusztustalan viselkedésre. Akkor felvilágosítottak, egyúttal közöltem vele, hogy mert Én megengedtem azért lehetett itt, de már nem engedem, 1 hete van, hogy eltakarodjon. És még rendes is voltam, hogy kapott egy hetet. Apósomnak is megmondtam, hogy nálunk mindig lesz helye, de csak neki. Bármikor jön hozzánk tárt ajtó várja, akkor is, ha most a nővel tart. Ha nem tart vele, nyugodtan maradhat.

2015. ápr. 3. 09:41
 17/22 A kérdező kommentje:
Tipikus magyar hozzáállás..
2015. ápr. 3. 09:46
 18/22 anonim válasza:
100%

Kérdezõ, ha az átlag magyar ember hozzáállása olyan lenne, mint az elötted válaszolóé, nem itt tartana az ország.

Akár fáj, akár nem, ahogyan a válaszoló megírta, te egy senki vagy abban a házban, ha úgy vesszük, csak úgy beestél oda.És igen, lehet, hogy jogilag a párodé a kecó, de nagy valószínûséggel nem õ, hanem az anyósod dolgozott érte egész életében.Akkor azért hadd legyen már neki is beleszólása.

Azt pedig urambocsá', de én se engedném, hogy belekontárkodjatok a vízvezetékbe (hacsak nem vízvezetékszerelõ valamelyikõtök), ne sajnáljátok azt a pénzt, legalább hívjatok szakembert!A biztonság szerintem fontosabb, mint az ár.És szerintem az anyós is könnyebben belemenne.

De ha jót akartok, vegyetek egy ti is egy saját bojlert.Ha beleegyezne, akkor meg azon menne a vita állandóan, hogy túl sok meleg vizet használtok (ami - szándékon kívül - igaz is lehet, hiszen azért nem mindegy, hogy 1 vagy 3 ember fürdik).

2015. ápr. 16. 22:00
 19/22 A kérdező kommentje:

Nem akarok személyeskedni egy nyilvános fórumon de nem dolgozott érte egész életében, sőt, mondhatjuk azt is, hogy egész életében nem dolgozott. A férjével tartatta el magát. A házat az anyjától kapta. A gyerekei őrült nyomorban éltek sokáig, mert nem ment el dolgozni.

De a "tipikus magyar" így is őt védené. Jajj szegény biztos pszichés probléma. Közben a gyerek meg elájul az iskolában mert nem kapott enni, a nő meg segélyből vesz magának zsákszámra újabb és újabb kínai cipőket, ruhákat (és nem cigányok).

Én 5 éve ugyanazokat a ruhákat használom, új pólót is akkor veszek, ha a többi már rongyosra használt. A múltkori pólót is addig használtam amíg már el lehetett tépni, és többet tettem a páromért, és a lakhatásáért, tisztességes környezetért, életéért mint az anyja, ezt biztosíthatom.

De az anyjának nem is volt bele szólása, hogy ide jöttem, persze, itt vagyok, költöm a pénzem, eltartom a lányát, és neki is több jut, ez miért is lenne baj? Majd ha valami nem tetszik neki, vagy elég pénzt felhalmoztam, közli ő is, hogy egy hetem van eltakarodni.

2015. ápr. 16. 23:32
 20/22 A kérdező kommentje:
Egyébként beállt a slagos módszer, hozzá szokott az anyós. Hál istennek. Egész jól tűrte.
2015. ápr. 16. 23:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!