Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit csináljak ebben a helyzetben?

Mit csináljak ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Kisfiam 4 hónapos lesz, és anyatejes. Férjem tápszeres volt, mert anyósom nem tudta szoptatni, ezért korán megkezdte a hozzátáplálást. Most a fiamat is etetné. Egyszerűen képtelen megértetni, hogy még nem akarom megkezdeni a hozzátáplálást.

Folyton mondja, hogy adjak répát, krumplit, almát a gyereknek. Hiába mondom neki, hogy nem, nem érdekli. Tegnap voltunk nála ebédelni. Először húslevest akart neki adni, rászóltam, akkor nyugton maradt egy picit. Később vajas pogácsát tuszkolt a gyerek szájába, hogy majd elszopogatja. Megértem kiszedni a gyerek szájából! Az egészet megfejelte azzal, hogy elkezdett kibontani egy túró rudit, hogyha a pogácsát nem engedem, akkor majd azt ad neki.

Nem szeretnék vele veszekedni, sem az unokát eltiltani tőle, mert alapvetően jó a kapcsolatunk, de hiába mondok neki bármit, olyan mintha a falnak beszélnék. :(

Férjemen is láttam tegnap, hogy nem sok tartotta, hogy rá szóljon az anyjára, de végül meg se nyikkant.

Mit tegyek? Félek, sokáig már nem fogom bírni, és egy nagy veszekedés lesz ebből :(

2015. jan. 26. 16:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
57%

Igen, bólogatni kell, hogy persze mama, te már felneveltél egy gyereket, és minden a te felelősséged volt, és azt történt, amit te akartál, hisz a te gyereked.

Na, ez meg az én gyerekem, és vele kapcsolatban az fog történni, amit én akarok, és ebből senkinek sem engedek még akkor sem, ha a feje tetejére áll a világ, akkor sem. Úgyhogy mama, értsd meg légyzsives, hogy ebbe te NEM szólhatsz bele!

Ha a szép szóból nem akar érteni, akkor le kell üvölteni a fejét, hogy lássa nem a falnak beszélsz, hanem hozzá!

Ha megsértődik, meg kell mondani neki, hogy ennél azért értelmesebbnek gondoltad, te szóltál nem is egyszer!

2015. jan. 27. 15:59
 12/12 anonim ***** válasza:
57%
Mondjuk a férjed sem értem. Az én gyerekem egy éves, és szinte mindent eszik már, de ha vki az engedélyunk nélkül csokit akarna tömni a szájába, leorditana a fejét azonnal.
2015. jan. 30. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!