Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Elkérnétek a blokkot?

Elkérnétek a blokkot?

Figyelt kérdés

Anyósomtól kaptunk egy ajándékot, ami nem tetszik. Használható ugyan, arra jó, amire szánják, de nem megy semmihez, és ha visszavinnénk akkor egy ezres ráfizetéssel olyat vehetnénk, ami már jobb minőségű és még szebb is...

Viszont folyton megsértődik, ha valami nem tetszik, meg megjegyzéseket tesz, hogy nekünk nem jó semmi meg ilyenek... Na meg, hogy miért hazudtunk mikor odaadta, hogy jó. (de most őszintén, ha odaad valamit, akkor szerintem az a leggázabb, ha azonnal közöljük, hogy hát ez gáz, nem örülünk..) Ő magától nem adja sose oda a blokkot, hogy kicserélhessük, ha valami nem tetszik, pedig pontosan tudja, hogy tudjuk az árakat, mert ugyanott vásárolunk és úgy főleg nem is nagyon értem, hogy mindig még mondja is, hogy nekünk "semmi sem jó". (Ami mondjuk nem igaz, mert mindneki más el szokta találni a dolgokat)

2015. jan. 22. 19:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
75%
Én már az elején visszavittem a leendő férjemtől kapott ajándékot a boltba, és kicseréltem. Elmagyaráztam neki és utána anyósomnak is, hogy mindannyiunk számára jobb, ha én választom ki a dolgaimat. Azóta minden karácsonykor futkoshatok még a saját ajándékaimért is, de így mindenki örül és nem járkálok duplán. Mondd el, szoktasd rá, hogy kérdezze meg tőletek, mielőtt valamit vesz nektek. Nem vagytok már óvodások, hogy meglepetés kell.
2015. jan. 22. 20:08
 12/21 anonim ***** válasza:
82%

Én ruhával szoktam így járni.

Hordom, csak jóval ritkábban, mint amiket kedvelek. Persze idegesít, hogy foglalja a helyet a szekrényben. Sajnos, nálunk is sértődés lenne, ha megkérném, hogy ne akarják helyettem kitalálni, mire vágyom, mert úgysem sikerül.

Én egyébként pont ezért felesleges pénzkidobásnak tartom az ajándékozást (kivéve gyerekeknek). Ha rajtam múlna, a nők egy csokor virágot, a férfiak egy üveg italt kapnának és kész. Amire meg szüksége van egy felnőtt embernek, vegye meg magának.

2015. jan. 22. 20:09
 13/21 anonim ***** válasza:
96%

Ha tudod, hol vette, nincs kedved megpróbálni a boltban, hátha blokk nélkül is kicserélik, ha látszik, hogy vadi új, és elmondod őszintén, hogy mi a helyzet? (Ha az eredetinél nagyobb értékben vásárolsz, nekik is megéri.)

Szerintem egy próbát megér, veszteni nem vesztesz vele semmit.

A kérdés persz az, hogy Anyósod megsértődik-e azon, hogy ha becseréled, és ha igen, ez titeket mennyire zavar.

Én mondjuk tuti nem nézegetnék éveken keresztül egy olyan függönyt a lakásban, ami nekem nem tetszik, csak azért, hogy valaki, akiben ennyi belátás és rugalmasság nincs, ne vegye zokon.

Amúgy függönyt ajándékozni szerintem ritka buta ötlet, azt tipikusan az, amit az ember a saját ízlése alapján gondosan kiválaszt, mert nem az a kategória, hogy zöld-e a botmixer vagy hupikék.

2015. jan. 22. 20:15
 14/21 anonim ***** válasza:
68%
Nem lehetne valahogy úgy intézni, hogy azt mondod, hogy volt egy lyuk az anyagban, vagy egy folt volt rajta vagy ilyesmi, és kicseréltetnéd? Aztán meg ugyanolyan nem volt már ezért másikat választottál.
2015. jan. 22. 20:24
 15/21 anonim ***** válasza:
95%

Mondjuk, ha függönyről van szó, akkor én is fölvállalnám a sértődést és elkérném a blokkot.

Amúgy szerencsésebb lenne, ha a férjed mondaná meg ezt, tőle talán könnyebben elfogadja. Azt is, hogy ostoba ötlet volt függönyt ajándékoznia anélkül, hogy ti láttátok volna.

2015. jan. 22. 20:35
 16/21 A kérdező kommentje:

Az Ikea nem vesz vissza blokk nélkül, hiába nincs kibontva és csak náluk lehet kapni. Azért eladni nem fogom, annyira nem kell a pénz csak úgy voltunk vele, hogy éppen ha lehetne, akkor lehetne olyan is, ami még jó is.

Köszönöm a granciás ötleteket!

2015. jan. 22. 22:00
 17/21 anonim ***** válasza:
94%
En azt hittem,hogy valami elektromossági dolgot kaptál ajándékba.Ha függönyrõl van szó,akkor elhivnám az anyósomat és megkérném,hogy nézze meg,szerinte összemennek-e szinek vagy nem .Es megkérdezném tõle,hogy mit szólna,ahhoz ha becserélnénk együtt egy másik szinre.
2015. jan. 22. 22:17
 18/21 A kérdező kommentje:

17 volt már nálunk természetesen és így vette. Az, hogy felrakom és nézze meg, egyrészt azért nem működik, mert ő mindennel úgy van, jó az, ha ellátja a funkcióját, mindegy milyen. Na meg akkor vissza se vennék, ha már bontott.

De azért köszönöm, tényleg. Eleinte még csináltam ezt, hogy nézze meg a dolgokat, de hamar rájöttem, hogy nincs értelme. Ő az a fajta, aki festésnél körbefesti a szekrénysort, mert a többi úgy sem látszik, úgyhogy nem igazán ért ilyeneket, hogy a dolgoknak össze kell passzolni meg igényesnek lenni. :)

2015. jan. 23. 00:31
 19/21 anonim ***** válasza:
70%
Miért nem mondod meg? Nagyon tetszik, de egy másik színt szeretnék, és becserélném. Vagy: kérd meg őt, hogy cserélje be! És mondd, hogy a különbözetet fizeted neki, mondja meg, ha drágább az új!
2015. jan. 23. 01:50
 20/21 anonim ***** válasza:
84%

Ha sértődős, hát így is-úgy is meg fog sértődni....

Én is falra másztam attól, amikor anyós-após, jóbarát rendezte volna be a lakásomat, hiába "ajándék"....

attól még tolakodás.

2015. jan. 23. 13:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!