Nagymama külömbséget tesz az unokái között?
Volt anyós is ilyen, bár mi jóban vagyunk, mégis az én gyerekemet sokáig le se... nem kapott semmit. Volt férjemnek most született megint egy lánya. Volt anyósék utálják az új menyecskét, mindig panaszkodnak rá, mégis oda rohangál és viszi a szajrét.
Vannak ilyenek, akik oda nyalnak, ahol nem szeretik őket, ahol nagy a száj, és ki is van nyitva...
Igaz azt nem ìrtam, hogy az én gyermekem lány és 2 éves. Úgyhogy nemhiszem, hogy egy két évessel ne tudna mit kezdeni... ja, és szakács a szakmám, töbször felajánlottam, hogy segìtek, de mindig nem a válasz. Mi sem beszélgetünk, mert ö csinálja a dolgát, volt olyan is hogy ebéd után lefeküdt aludni
, minthogy az unokájával foglalkozzon....
Párod húgának vagy bátyjának gyerek a másik kisgyerek? Csak mert ha a lánytestvér gyereke, akkor ez valami genetikai dolog lehet: annyi az egész, hogy a lányom gyereke tuti a lányomé, tehát az enyém is. A fiam gyereke meg... hát, ki tudja?
Ez is lehet a háttérben. Nálunk is kicsit érződik, hogy apám húgának gyerekeit sokkal jobban támogatják a nagyszüleim, mint minket. ó
Sajnos az első unokát nehéz überelni. Én is az vagyok és nálunk is ez volt a hugommal, aki 4 évvel fiatalabb nálam. Ráadásul csúnya módon még én is visszaéltem ezzel, hogy jobban bírnak engem. Anyuval is beszélgettünk erről mostanában (amúgy közel 40 éves vagyok :) ), és ilyenkor előjönnek ugye az ő érzései is régről. Azt mondta, hogy már bánja, hogy akkor engem túl sokat hagyott a mamáéknál és a húgommal kivételezett cserébe, ami némi bosszú hangulatot is éreztetett. Pl. a tesóm tovább maradhatott lent a játszótéren, mint én, pedig 4 évvel fiatalabb stb. De mondjuk nálatok ez más, mert nem két testvérről van szó. Azon nem gondolkoztatok még, hogy a másik unokával (sógorodék?) és anyukájával, apukájával közös programot csináljatok a nagymama nélkül? Talán ha a két gyerek összebarátkozna és nagyon-nagyon jópajtások lennének, akkor a két gyerek kitartana egymás mellett és csak egy egységként lehetne őket kezelni, amikor együtt vannak.Ha a nagyobbik folyton kérdezné, hogy hol a kisebbik. Ha hétvégén ti hívnátok meg magatokhoz ebédelni a másik unokát, netán később a nagyit is. Hogy ha nem hazai terepen van, akkor hogy jár a szája.
Amúgy amiatt persze okolható, hogy különbséget tesz, de hát vele él, látja ahogy fejlődik, okosodik, történnek vele dolgok nap mint nap. Neki azok az események az életében, ő ezekről tud nektek beszámolni, mikor mentek. Jó, biztos a szomszéd tehenéről is mondhatna pár szót vagy egyéb pletykát, de talán kérdezhetnétek is tőle más témában, addig sem a másik gyerekről beszél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!