Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Elköltözzünk anyóséktól vagy...

Elköltözzünk anyóséktól vagy újítsuk fel a ház melletti kisházat? Nem mondom, hogy rossz a kapcsolatunk, bér néha eléggé idegesítenek, de ha nem laknánk összezárva biztos hogy mi lennénk a legjobb barátnők, mert amúgy rendesek nagyon.

Figyelt kérdés
Segítsetek nekem kérlek, hol ezt gondolom, hol azt és egyszerűen fogalmam nincs, hogy mi legyen. Szóval az egyik opció, hogy a ház melletti kisházat felújítjuk, ebbe jelenleg két nagy szoba van, gyakorlatilag semmi nincs benne, felújítást igényel az egész...a másik lehetőség hogy veszünk egy lakást, csak a magas rezsitől félek, 50 ezer ft kb...de ahogy kérdezgetem az ismerőseim között van aki családi házba 20-30-nál nem fizet többet. A harmadik lehetőség, hogy maradunk, addig gyűjtünk, de akkor megint ott vagyunk ahol a part szakad, nem vagyunk külön, nincs külön fürdő, külön konyha, szeretnénk egy külön kis életet, meg pár éven belül kisbabát. Házra sajnos nincs pénzünk, max egy nagyon romosra, amit újítgatunk közben. Ti mit tennétek a helyünkben? Nagyon köszönöm a válaszokat.
2014. nov. 22. 20:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
44%

Én házban nőttem fel, most lakásban élek. Azért ma már nem úgy kell elképzelni a lakást, mint régen.

A távfűtés régen valóban nagyon drága volt, DE nyomatták orrba-szájba. Laktam olyan lakásban is, 28 fok volt bent, az ablakot nyitogattuk, hogy ne főjünk meg, és fizettük a húszezres fűtésszámlát. De amikor felszereltek mérőórát és tekerőt, ez hirtelen a felére csökkent.

A mostani lakásunkban is távfűtés van, de itt a ház megegyezett a főtávval, hogy 22 fokra fűtsék csak a tömböt. 35 négyzetméterre így kb. 5 ezret fizetünk havonta. Egyébként a családi házban is csak azért olcsóbb a fűtés, mert általában nem fűtesz túl melegre.

A villany és víz olcsóbb egy lakásban. Mivel általában egy lakás kompaktabb, nem világítod a pincét, padlást, udvart... nem kell az udvaron a füvet locsolni, stb. Persze a kk pluszként jelenik meg, de nagyjából ugyanott vagy.

Most kíváncsiságból kiszámoltam a mi rezsinket: az elmúlt 4 hónapban a havi átlagunk 17186 Ft. Igaz, mivel albérlet, a kk-t nem mi fizetjük. De még ha az az 5 ezer rá is jön, akkor is alig mentünk 20 ezer fölé. A szüleimnek csak a villanyszámlájuk több ennél! Mert ugye ha már ház, kert, akkor nagy hűtő, fagyasztóláda, mittudoménmi. A fűtés úgy havi 30, hogy fával tüzelnek, gázzal sokkal több volna. Igaz, nagy a házuk és régi is.

Én is azt gondoltam, hogy begolyózok majd a lakásban. De nem így történt. Hétköznap munka után örülök, hogy semmi dolgom, legfeljebb bedobok egy mosást. Hétvégén ha pihenni akarok, akkor pihenek. Ha meg mindenáron kertészkednék, akkor a szüleimnél erre mindig van mód, mert sosem fogy el a munka. Még örülnek is, hogy segítek, pedig amíg ott laktam, természetes és elvárt volt.

Most mindenképp abban gondolkozunk, hogy ha veszünk, akkor egy kis, másfél-két szobás lakást veszünk. Ez még egy gyerekkel is elég, és olcsó és kevés munka fenntartani, mellette akár még gyűjtögetni is lehet. Aztán a második gyerek után jöhet a házikó. Persze az megint hitelt jelent, de jó eséllyel már nem olyan sokat.

2014. nov. 23. 10:01
 12/17 mi a fene ***** válasza:
55%
Nem olvastam végig az előttem szólókat, lehet hogy ismételek: a véleményem, hogy alakitsátok a kisházat , de úgy hogy bejárat, kert ne egymás felé nézzen, ne legyen közös. Mindenkinek kerülni kelljen, ha átmegy a másikhoz, igy kevesebb lesz a surlódás.Élhetőbb a családi ház, kényelmesebb a panel.
2014. nov. 23. 10:19
 13/17 Manó11 ***** válasza:
31%
tapasztalatból írom hogy mindenképp költözzetek külön anyósodéktól. tartsátok a kapcsolatot,de közös lónak túrós a háta
2014. nov. 23. 18:59
 14/17 anonim ***** válasza:
31%
Szerintem költözzetek. Mi szintén anyósékkal lakunk közös telken. Attól, hogy külön ház (a bejárati ajtók is más irányba néznek), még 1 telek marad, és ugyanúgy nem lesztek sosem kettesben. Nálunk anyós folyamatosan jön, és cseppet sem zavarja, hogy esetleg zavar. Amúgy szerintem tök jóban lennénk, ha nem laknánk ilyen közel, de így akaratlanul is vannak súrlódások. Ha mégegyszer döntenem kéne, inkább rosszabb körülmények között élnék, de nyugalomban.
2014. nov. 23. 20:28
 15/17 anonim ***** válasza:
36%

Kérdező, én laktam úgy. Röviden: Fel ne újítsátok a kisházat!

Nálunk a férjem újította fel, egy rakás pénze benne van és odavan. Lehetetlen volt velük úgy lakni, majdnem tökretették a kapcsolatunkat. Végül elköltöztünk a fenébe, de az a rengeteg pénz ott áll benne a "kisházba" amit szinte a semmiből csinált meg tök jó garzonná a férjem a saját pénzén. Persze sem eladni, sem kiadni nem tudja, mert nem engedik, meg hogy képzeli. Pénzkidobás volt az egész. Ja és annak köszönhetően, hogy van az neki, (mert még a nevére is írták azt a kis részt) egy rakás dologot igénybe sem vehet/vehetett, mivel neki már van lakása. Ja, van, csak semmire sem jó.

2014. nov. 24. 16:37
 16/17 A kérdező kommentje:
Nem újítjuk fel!!! Ma végleg betelt a pohár!!!! Egyszerűen elegem van belőlük meg az összes köcsög rokonból. Hànyok lassan attól ami itt folyik!!!!
2014. nov. 24. 19:40
 17/17 anonim ***** válasza:
63%

Jó, akkor eldöntötted. Egyetértek. Annyit tennék hozzá, h nem szabad egy olyanba beleölni pénzt, ami utána eladhatatlan. Mivel egy ingatlanon van a két ház, és nem biztos, h megosztható/meg akarják osztani a tulajdonjogot.

Én sem laknék együtt az én (illetve a férjem) rokonaival.

2014. dec. 24. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!