Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Csak nálam veri ki a biztosíté...

Csak nálam veri ki a biztosítékot az amit anyós csinál?

Figyelt kérdés

Ebédelt a család, felajánlottam hogy mosogatok, vissza utasította.

El szívott egy szál cigit majd úgy dobta ki a kukába hogy bele mártotta a forró mosogató vízbe, aztán mikor kidobta elkezdett mosogatni abban a vízben.

Nem keresem kákán a csomót, de ki tudja hogy hányszor ebédelt a család abból a tányérból amibe előzőleg a cigit is kinyomta és úgy mosta fel. Szerintem gusztustalan.

2014. okt. 26. 14:42
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
46%

"és úgy mosta fel"

"felmossa majd lecsepeg"

Te szidod, amikor még mosogatni sem tudsz, nem hiába nem engedte az anyósod!

2014. okt. 26. 16:44
 12/21 anonim ***** válasza:
70%

Alapvetően, nézd úgy, ha egy pillanatra beledugja, hogy eloltsa, azzal nem lesz semmi bajotok.

Egyrészt abba még senki nem halt bele hogy cigi volt a szájában, csak attól hogy szívta is, ilyen alapon nincs semmi amitől bajotok lehetne. Másrészt a konyhában bagózással több kárt okoz, én mondjuk azt nem engedném, de hát kinek mi.

A mosogatással meg férfi fejjel úgy vagyok, hogy ha nem túl mocskosak, könnyen moshatóak a dolgok, akkor egyik víz meleg, másik meg hideg és csak öblítő. Mocskosabb dolgokat meg a végére hagyom és folyóvíz alatt mosom, de mindent úgy mosni pazarlónak tartom. Meg mosogatószere is válogatja, van amit tényleg ipari szintű vízzel lehet csak leöblíteni.

2014. okt. 26. 18:12
 13/21 anonim ***** válasza:
86%

"Ha valóban úgy csinálja ahogy te mondod, az egyetlen ami kiverheti a biztosítékot, hogy konkrétan egy forró levessel a mosogatószert is megeszitek."

Simán lehet. Anyámék is csak vegyszeres vízben mossák el az edényt, és ennyi. Ja, és el lehet képzelni, milyen, mikor kb. fél mosogatónyi vízben (ha nem kevesebb, mert apám ezt is sokallja) végig van mosva egy öttagú család vasárnapi tányérja, étkészlet és a sütéshez, főzéshez használt edények. Előbb elmosták a főző/sütőedényeket, majd a már barna zsíros és vegyszeres vízben elmosták a tányérokat, evőeszközöket. Utána eltörölgették azzal a ronggyal, amivel az asztaltól elkezdve anyám pofájáig minden van törölve vele. Hánynom kell, ha belegondolok, mi ment ott...

2014. okt. 26. 18:12
 14/21 anonim ***** válasza:
35%
Látnátok hogy mosogatnak egy óvodában! Ugyanabban az álló vízben először két csoport pohara aztán a tányérok,aztán az evőeszközök aztán a nagy tálak! Majd át egy öblítő vízbe ugyanezek ilyen sorrendben,közben vízcsere nincs!És mindezt persze baromi gyorsan,minden alaposság nélkül!Két csoport,minimum 30 gyerek cucca egy vízben!
2014. okt. 26. 19:33
 15/21 anonim ***** válasza:
56%
az utolsó hozzászóláshoz: az a döbbenetes, hogy óvodáknál és hasonló helyeken, ahol rengeteg cuccot kell elmosogatni, ott nem elvárás az ipari mosogatógép, ami esetleg tényleg normálisan elmosogatná az edényeket.
2014. okt. 26. 19:35
 16/21 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem is gusztustalan, bár bajod valószínűleg nem lesz belőle, de akkor is.

A nyelvjárást cseszegetőknek: van olyan vidék, ahol tényleg úgy mondják, hogy felmossa az edényt, ezen nem kell kiakadni.

2015. jan. 31. 10:42
 17/21 anonim ***** válasza:

ha mosás után öblít is külön, semmi vész, de gusztustalan attól függetlenül

de én jobban kivagyok akadva, hogy nem is tudjátok mennyi embernél nem szokás öblíteni!!!mosogatószeres tányérból és eszközzel lehet enni náluk, már hasmenésem is volt ettől

2015. jan. 31. 10:59
 18/21 anonim ***** válasza:
51%

Ne legyetek ennyire "szőrszálhasogatók"!

Teljesen tájjellegű, hogy hogyan mondják: le-, vagy felmosogatok. Én Hajdú-Biharban élek a húgom Budapesten (ott született) és kedvesen meg szokta említeni, ha más ragot használok a beszédemben. Ez csak gazdagítja a beszédünket. Úgy is érhető, hogy mit is akarok mondani.

2015. jan. 31. 18:32
 19/21 anonim ***** válasza:
69%
Hát nálam kiverné a biztosítékot. Jó, lehet, hogy nem kell nagyon felfújni, de azért valjuk be őszintén, nem teljesen természetes, hogy a cigit-akármennyire is mártjuk bele-belemártogatjuk a mosogatóvízbe. Amúgy meg hamu beleeshetett észrevétlenül. Mellesleg a tányérok elöblögetésére jó lenne, ha rászokna.
2015. jan. 31. 18:43
 20/21 anonim ***** válasza:
Sztm sem guszta, de en inkább örülnek a helyedben. Az en anyósom egy pici kb 15 éves műanyag lavorban (nem a mosogatoban!) mosogat a gázon melegített vízben MINDENT, nem is sorban hanem ahogy jon, a zsiros edény utan a poharat stb es persze le nem obliti. Nem tudok ugy elővenni bármilyen evőeszközt vagy tányért, poharat hogy ne lenne tiszta kaja maradék, minden ragad a zsirtol. Persze nem is lat, de eszébe nem jut a szemüveget feltenni vagy egy lámpát felszereltetni abba a sötét konyhába. Na, szóval en örülnek ha csak a csikket mártaná bele.
2015. jan. 31. 19:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!