Tanácsokat szeretnék kérni, hogy szerintetek mit tegyek/ tegyünk? Hogy ti mit tennétek a helyünkbe vagy ha esetleg valaki hasonló helyzetbe akkor ő mit csinált?
Én egy 16 éves lány vagyok a barátom 15 éves fiú! Már másfél éve vagyunk együtt és nagyon szeretjük egymást, csak engem nem kedvelnek a barátom szülei és mindent megtesznek h szét válasszanak minket.
A barátom szüleiről annyit kell tudni,hogy az apukája egy kicsi, kövér, kopasz ember és már megjárta a börtönt.4 gyereke van köztük 3 lány és a barátom a legidősebb.Sajnos elég verekedős apukájuk van és gyakran veri a gyerekeket.
Az egész még kb. egy éve történt mikor előszőr verte meg úgy hogy én is tudtam róla, vagy 3 púp volt szegénynek a fején.Én még nem voltam túl okos és facebookon keresztül írtam neki hogy ha szeretné szólok a szüleimnek meg szóljon az iskolába, de ezt az anyukája meglátta és onnantól kezdve utáltak. Életbe lépett az a szabály "a tanulás miatt" hogy hétvégente találkozhatunk csak de általában akkor is kitalálnak valami büntetést hogy még akkor se tudjunk. De közben rendesebben megismertem a családot és azt kell mondanom h szörnyű. A gyerekek előtt élik a nemi életüket, a legnagyobb lány aki 10 éves mindig ő vigyáz a legkisebbik lányra aki 1 éves, és a legidősebb egyszer elmesélte az élményeit ezzel kapcsolatosan hogy amíg anya és apa a szobában ügyködött a baba beszökött és szóltak neki h menjen érte de még akkor sem voltak képesek abba hagyni és a kislány látta ahogy " apunak a keze anya seggébe volt anyunak a feje pedig apa lába között".Anyuka kb. havonta bejelenti gyermekeinek azt az öröm hírt h nem lesz kistesó és a gyerekek szolgálják ki terhességi tesztel.Apukának készítenek finom vacsorát a gyerekek meg valami ételnek nevezett kotyvalékot. Szülők szobájába 3D-S tv nyárra légkondi egy ágy kanapé és egy kiságy található apuka mellett finom és drága üdítők, gyerekek mosogató lé ízű teát isznak.Két nagyobbik lány szobájába 1-1 ágy és 1-1-1 íróasztal meg egy tv van a barátoméba pedig egy ágy és egy íróasztal rajta egy használhatatlan számítógéppel meg a család biciglie a babának a babakocsija egy törött szék és egyéb ilyen számára használhatatlan tárgy. Apuka haza jön a munkából lefekszik őt kiszolgálja az egész család és anyuka panaszkodik a mai napon történtekről csak sajnos nem az eredeti történetet meséli el, nem tudom milyen anya az aki szereti ha a gyerekeiket bántják. Olyan is volt már hogy a családfő a munka hazatérése után lepihent de véletlen becsapódott az ajtó amiért ő levette az összes ajtót és a falhoz támasztotta h tudjon pihenni és a kis babára többször is majdnem rádölt ezzel ő mit sem törődve elment aludni. Az anyuka persze a gyerekeket hibásztatta és trágád szavakkal illette őket és közben végig kiabált velük ha megszólaltak az volt a baj ha nem akkor meg az. Az asszony állításai szerint ő egész nap takarít és a babára vigyáz, de az utcán nincs olyan kosz mint náluk és nem sűrűn látok olyat hogy ő vigyázna a kicsire.Tudnék még ennél cifrább sztorikat is mesélni róluk, de az már nem ide való. Persze én próbáltam a gyerekeknek és a barátomnak segíteni vittem a gyerekeknek játékokat csokit stb.,és ezt mind a saját zsebpénzemből álltam. A lényeg az h engem nem szeretnek mert úgy gondolják hogy én egy irányítás mániás vagyok és hogy az orránál fogva vezetem a barátom és ellenük akarom fordítani.Bejelenteni őket nem fogom mert megígértem a barátomnak,mert ő ettől függetlenül szereti őket.Tudom hogy még fiatalok vagyunk és már tényleg megpróbáltunk mindent még külön válni is próbáltunk de még az se ment,mert nem bírunk ki egymás nélkül 2 napnál többet.
A barátom nem szeretne a Gyámügyhöz fordulni mert fél a következményeitől hogy akár súlyosbodna a helyzet és bevallom őszintén én is.
De sajnos nincs kihez fordulnom, nincs ki segítsen nekünk ezért is írtam ide mert ide névtelenül is írhatok és senki se tudja hogy kiről is van szó és reméltem hogy valaki el lát pár jó tanáccsal.
Amúgy is itt az őszi szünet és a barátomat nem engedik szegényt sehova mert félnek hogy velem találkozik, engem eközben trágár szavakkal illetnek és megaláznak.
Már azt is kipróbáltuk hogy bemásztam a szobája ablakán mert ő a földszinten lakik, sokszor volt még tavaly is hogy az ablaka alatt álltam és úgy beszélgettünk órákig amíg az apja fel nem ébredt és lehúzta a redőnyöket. Ez egy vicces emlékem hogy úgy jeleztem neki hogy egy nagy faágat lengettem az ablaka előtt, anyukám mindig azzal csúfolódik viccesen hogy most melyikünk a Rómeó és melyikünk a Júlia?. Ő sajnos túl sokat dolgozik és nincs sok idelye rám és nem tud nekem segíteni bár amúgy se. Tavaly még olyan is volt hogy kiengedték egy kicsit levegőzni a lakótelepre és bujkálnom kellett a szülei elől ne hogy észre vegyenek.
Nagyon rosszul esik hogy azt hiszik hogy ezt csak kitaláltam pedig nem, tudom hogy ide sok unatkozó net világot élő ember jár akiknek az a szórakozásuk hogy kitalálnak ilyen történetet de én tényleg csak azért írtam ide hogy hátha valakitől valami tanácsot vagy segítséget kapok.
Ne haragudj a gyermeteg kérdésért, de: mi rosszabb történhet? Utcára nem tehetik, javító intézek kilőve, mert nem problémás egyénekről van szó.
Árvaház... nos... erről jobb nem beszélni.
Rokonok nincsenek? Akikhez költözhetne?
Például az ha semmit se csinálnak és a szülei erre biztos vagyok hogy még jobban berágnának és képesek lennének el is költözni (ez már tervükbe volt).
Meg azt nem szeretné hogy elvegyék a szüleitől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!