A barátommal 4 éve járunk együtt. Az anyja mindig
megtalálja a szálkát bennem. A többi lent. Mit tegyek,
hogy elfogadjon?
akkor meg kiabálj fel hogy Viszlát.. azért van a szád és akkor köszöntél ennyi
2014. okt. 12. 13:56
12/21 A kérdező kommentje:
A saját lányát sem tudja irányítani, nem tudja rendben tartani az életét sem.. Amikor elmegyek én segítek pakolni, mert a lányát hiába kéri meg 100x, hogy tegyen el valamit a helyére, olyan az egész lakás mint a putriban.. Kedves vagyok vele, de időnként előjön belőle az ellenszenv.. Itthon mindent elmesélek és megbeszélek a szüleimmel és ők sem értik miért ilyet.. A lánya barátjával is ilyen, őt is kioktatja aminek a saját anyja sem örül..
Na most jon mindenfajta magyarazat. Nem tetszik, ne menj oda.
2014. okt. 12. 14:00
14/21 A kérdező kommentje:
Pontosan az miatt, mert nem vagyunk egyformák azért kellene, hogy ő is elfogadjon mást is amilyen.. Én hallom az emberektől, hogy velük is szokott így viselkedni.
Hogy szólhat bele másnak az életébe? Nekem is vannak szüleim akik így neveltek, akkor neki el kéne fogadni, hogy én ilyen vagyok.. És ha lesz egy gyerekem a páromtól? Akkor is majd hagyjam, hogy beleszóljon hogy neveljem?
15/21 A kérdező kommentje:
Nem miatta járok oda, hanem a barátom miatt. :)
Azért illik egy viszlátot felkiabálni, ha már nem is mész fel. Ha pedig megérkezel, akkor is illik köszönni az otthon lévőknek. Lehet, hogy nálatok nem ez a szokás, de amúgy az illem tényleg ezt kívánja. Ezek után, ha szeretnél jó kapcsolatot, akkor ne vágd be a durcát. Azt pedig, ha kritizálják, senki nem veszi jó néven. Ha ellenségesen állsz hozzá, ellenségességet fog szülni. Nálatok egy kicsit lazábbak a szabályok, fogadd el, hogy náluk nem. Köszönj mindig, ha megérkezel, ha elmész, ne kérdőjelezd meg, amit csinál, korlátozd le a legszükségesebbekre a kommunikációt, hogy ne tudjon miben beléd kötni. Mindig próbálj meg mindenben udvarias lenni. A barátodnak pedig meg kell próbálnia egy kicsit egyengetni a kapcsolatotokat az anyukájával.
2014. okt. 12. 14:05
Szerintem inkább fogd be a szádat és viselkedj úgy ahogy elvárják. Otthon mindenki úgy viselkedik, ahogy nem szégyell, de mikor másnál vagyok akkor vannak alap dolgok. Ez nekem tiszteletlenség lenne, mikor a legjobb barátnőmhöz átmegyek, akit ezer éve ismerek és igyekszem a lehető legkedvesebb lenni a szüleihez, nemhogy a barátom szüleivel, aki lehet hogy az anyósom lesz... Fel kéne nőne a feladathoz
2014. okt. 12. 14:15
Akik eddig írtak azok mind szerencsések lehetnek és egy tündérkiskirálylány lehet a barátjuk anyja.
Az enyém azért akadt ki egyszer, mert ő az egyik szobában pakolászott, én beértem a lakásba, köszöntem, majd bementem a barátommal a másik szobába. Később jött, hogy én mekkora szemtelen kis kva vagyok, mert nem üdvözöltem őt és nem adtam neki puszit. :D Idióta. 3 és féléve tűröm ezt, de most már kezd elegem lenni és úgy érzem inkább pattanok.
2014. okt. 12. 14:41
igen köszönni illik ha bemegyek valahová, főleg ha a barátod anyja. ha átadok valamit valakinek akkor azt mondom, hogy tessék. ez így szokás , nem csak oda dugom az orra alá. valahol igaza van, de mivel nem kedvel téged, ezért felfújja a dolgokat. ne menj át hozzájuk, és kerüld a nőt.Meg vannak az együttlét szabályai amit neked nem tanítottak meg, és most ezért nehéz neked. Vegyél 1 etikett könyvet és olvasd el.
2014. okt. 12. 17:19
20/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm #18-as . Végre valaki aki együtt érez velem.
Én köszönöm a válaszokat másnak is, de ha nem tudjátok átérezni az én helyzetem akkor hiába írtok olyat, hogy vegyél etikett könyvet.. Lehet, hogy nektek még nem volt anyósotok? Volt már néhány kapcsolatom, de egyik anyós sem viselkedett így. Az elejétől kezdve próbálok rendes lenni, de apróságokon kiakad és ezt nehezen lehet kezelni. Mivel itthon nem mondom mindennél, hogy "tessék" azért sem mondtam akkor sem neki.. nem tudom megérteni mi ebben olyan megsértő.. Tegnap a barátom nem köszönt fel anyunak.. de nem tette szóvá, nem mondott semmit sem. Néha úgy érzem nem ez a baja velem, hanem egyántalán nem bír az elejétől kezdve. Teszek valami jót, és abban rögtön talál valami rosszat, ami nem felel meg neki.. Bennem is van hiba, de nem tudom már mit tegyek, ha minden egyes alkalommal ezt csinálja.. Máshol is látom és hallom, hogy anyóssal vannak gondok.
Kapcsolódó kérdések: