Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósnak, apósnak mennyi joga...

Anyósnak, apósnak mennyi joga van beleszólni egy felnőtt féri/nő életébe? Vagy mi az a határ amíg azt hagyni lehet és nem szóvá tenni neki? Nektek mi az a pont amikor elszakadna a cérna?

Figyelt kérdés
Példát is írhattok hogy mi az amibe hagynátok beleszólni és mi az ami már kiverné a boztositékot?
2014. okt. 5. 20:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
43%

"Ami a kérdést illeti, nekem is az a válaszom, hogy semmibe nem szólhat bele, ha nincs anyagi függés (bár ha van, akkor se tartom érthető dolognak teljesen véletlenszerű dolgok esetében, amik nem is érintik az anyóst, apóst)."

Ha van anyagi függés, akkor végső soron minden érinti őket, pl. a szobaszínes példánál maradva, ő fogja megvenni a festéket és nyugodtan gondolhatja úgy, hogy nem kell plusz 5 ezererét a speckó színt kikeverni, vagy egyáltlán ki se kell festeni, netán nem fogja finanszírozni az 5 ezer forint /tekercs tapétát, hogy feldobd a szobád egyik falát. Anyagi függésnél gyakorlatilag minden döntés odacsapódik le, hogy köze van hozzá, mert ő pénzel, esetleg, ha az adott dolgot nem is ő fizeti, már látja, hogy majd amiatt fizethet mást, ha elvered rá a pénzed és egy hét múlva meg megjelensz kuncsorogni a számlára mondjuk. Szóval ja... Én is utálom, ha belemagyaráznak a dolgokba, de anyagi függésnél be kell látni, hogy vagy megoldja az ember, hogy ne függjön, vagy jó képet vág.

Az ajándékok persze más dolgok, azért cserébe elvárásokat támasztani nem szép dolog, de az egy másik dolog, mint a függés.

2014. okt. 6. 11:17
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

11.hsz-ra: Azért ez túlzás.

Ha a szülők mondjuk 2 millió Ft-tal segítik a fiatalokat a lakásvásárlásban, akkor nevetséges, hogy bele akarnának szólni abba, hogy plusz ötezer forintba kerül az a színű festék.

Aki egyébként valaha építkezett vagy felújított már az életben, az pontosan tudja, hogy ennek a sokszorosa múlik olyan kérdéseken, hogy a padló alá hány cm hőszigetelés kerüljön, hogy diszperziós falfestékkel fessenek, vagy meszelve legyen, hogy a tetőt mivel fedjék, hogy a nyílászárók milyenek legyenek (vagy cserélve legyenek-e), hogy fél méterrel hosszabb legyen az egyik szoba, hogy több vagy kevesebb dugaszolóaljzatot szereljenek föl - és még hosszan lehetne sorolni.

2014. okt. 7. 09:54
 13/16 anonim ***** válasza:
43%

Nehéz értelmezni, amit írtam igaz? Te mindjárt lakásvásárlásról, meg építkezésről írsz és ahhoz képest 5 ezer forintról. A legtöbb ide író szerencsétlen csak örülne, ha olyan gondjai lennének, de egyelőre még egy szobában laknak OTTHON a szüleik házában. Vagy minden hónapban a szülők segítik ki őket. Nem pedig az egyszeri lakásvásárlásuknál jelentkező szoba-festés mázolás problémáival szembesülnek. Az öt ezer forintos példám egyébként egy tekercs tapétára vonatkozott, és ha anyádtól várod a besegítést a szobád kitapétázásába és szükséged van 4 tekercsre, és vagy ő tőle várod rá pénzt, vagy megveszed magadnak, de utána anyád fog adni a villanyszámládra, akkor igenis szóvá teheti a tapétádat.

(Másik az, hogy ha meg adott valahonnan két milliót, és utána még sorban állsz, hogy erre is adjon, vagy arra is adjon, akkor megint csak szóvá teheti, hogy a mi az apád fäszát csinálsz/csináltál azzal a pénzzel. Vagy azt is szóvá teheti, ha adott két milliót, akkor ő arra adta, hogy szigeteltesd a házadat, nem arra, hogy akkor 2 ezer forintos parketta helyett 6 ezer forintosat tetess le,meg 72 díszcsempét rendelj, hogy utána meg menjél hozzá sírni, hogy megfagysz és segítsen a gázszámlád befizetésében.)

2014. okt. 7. 12:40
 14/16 anonim ***** válasza:
0%

"A legtöbb ide író szerencsétlen csak örülne, ha olyan gondjai lennének, de egyelőre még egy szobában laknak OTTHON a szüleik házában. Vagy minden hónapban a szülők segítik ki őket."

Úgy látszik, te személyesen ismered az ide írókat - elképzelni sem tudom, honnan, mikor a legtöbb hozzászóló mögött még egy nicknév sincs.

Bevallom, nekem fogalmam sincs róla, ki kicsoda és milyen viszonyok között él.

2014. okt. 8. 01:02
 15/16 anonim ***** válasza:
36%

#11: Az OK, hogy ha ő veszi a festéket, akkor elvárja, hogy ne flancos kelljen, de ugyanabban az árkategóriában kismillió szín van, plusz ha fehér festéket veszek és színezőpasztát, főleg sok lehetőségem lesz. Itt inkább azért szólhatna bele, mert az az ő háza, bár ez már elég nagy szőrözés szerintem (kivéve ha az ifjak valami idegbeteg színt akarnak a saját szobájukba, s a tulajok be se szeretnek lépni oda, pedig néha valamiért meg akarják tenni). Én saját hely falszínére gondoltam. Csak mert pl. bérel az ember egy lakást, még támogatásra szorulhat.

De kismillió egyéb esetet el tudok képzelni a falszín mellett, amikor totál nincs kihatással a szülőkre a döntés. Főleg, ha nem laknak együtt, de nemcsak akkor.

Még egy gyereket sem szoktak megfosztani attól, hogy bizonyos személyes cuccainak a színét, mintáját, formáját bizonyos keretek között kiválassza... Az anyagi függésnek nem kéne totális beleszólást jelenteni.

2014. okt. 8. 01:16
 16/16 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt amúgy mindenki érti, hogy mondjuk azt ne mondja meg, hogy kék vagy piros legyen az ágytakaró, vagy melyik falon legyen az asztal. A hozzászólásom arra vonatkozott, hogy nagyon sok mindenkinek fel sem tűnik, hogy a "semmiköze hozzá" "minek szól bele" "őt nem is érinti" dolgok jó része pedig igenis marhára érinti a gyerekét pénzelő szülőt így vagy úgy. Bizonyos beleszólás természetesen beteges, de azért nem árt megállni és elgondolkodni azon, hogy tényleg nincs köze hozzá? Tényleg nem érinti, ha mást nem is, a pénztárcáját?
2014. okt. 10. 00:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!