Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért hívják azok anyósnak és...

Miért hívják azok anyósnak és apósnak a barátjuk szüleit, akik nincsenek összeházasodva?

Figyelt kérdés

"Az anyós vagy napamasszony a házastárs szülőpárjának női tagja. Az úgynevezett házassági rokonságok közé tartozik, amely a leszármazáson alapuló vérrokonsággal ellentétben házasság útján létrejött rokoni kapcsolat."

Tehát házasság esetén használható, a többi típusú kapcsolat esetén NEM.

Ha a házasság nem kell, a hozzá kapcsolódó megnevezések miért kellenek?

2014. jún. 22. 12:46
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
66%

"Tehát házasság esetén használható, a többi típusú kapcsolat esetén NEM."

Vagyis kijön a házasság ellenőrző hatóság és megtiltja.

"Ha a házasság nem kell, a hozzá kapcsolódó megnevezések miért kellenek?"

Mert nem tulajdonít neki több jelentőséget, nem érzi, hogy egy papír miatt kevesebb lenne a kapcsolata a párjával és a családjával. Ezt csak te kérdező és a hozzád hasonlók gondolják, hogy nektek nagyobb érzelmek, biztosabb kapcsolat van, mert kimondtad az igent.

És még nem gondolkodtatok el azon, hogy titeket miért zavar, ha valaki nem akar házasodni és őket miért nem, hogy ti akartatok? Nem nálatok van a bibi, hogy még se érzitek talán még házassággal sem, amit esetleg más anélkül is érez. Sok házas ismerősünk van, de még ilyenekkel soha nem zaklattak.

2014. jún. 22. 22:11
 22/30 anonim ***** válasza:
83%
Mert dicsekszenek vele, hogy nekik milyen komoly kapcsolatuk van. Egy csomóan csak ezért jegyzik el egymást. Nekem is volt egy olyan párom, akivel baromira nem jöttünk ki, mégis el akart jegyezni.
2014. jún. 22. 22:17
 23/30 A kérdező kommentje:

20-as, mégis van benned valami félelem, ami miatt nem mertél házasodni. Vagy mindig vársz a jobbra.

Nekem nem elég a barátnő státusz, miért adjam lejjebb, ha lehet házasodni is?

2014. jún. 22. 23:01
 24/30 anonim ***** válasza:
79%
Közös ingatlanjaink, vállalkozásunk van. Most várom a 2. babámat. Első pillanatban tudtam, hogy vele élem le az életem. Nem fontos nekem a házasság, neked igen, én elfogadom, te miért nem fogadod el, hogy én így boldog vagyok? Miért próbálsz belemagyarázni olyan dolgokat, ami nincs?
2014. jún. 22. 23:07
 25/30 anonim ***** válasza:
80%

Na jó kérdező, kezdesz elkanyarodni a kérdéstől. Csak nem te tettél fel a minap egy hasonló kérdést arról, hogy miért vállalnak az emberek házzasság nélkül gyereket? Ozz is kezdett a dolog átmenni személyeskedésbe...Ha nem te vagy az, akkor bocsi.

Szerintem felesleges ilyen mértékben lovagolni a szavakon. Anyós-após. Ezek csak szavak. Nyilván egy olyan ember nem fogja így hívni a párja szüleit, aki 2 hete él párkapcsolatban. Ha mégis, akkor valószínűeg az egyszerűség kedvéért mondja így, de szerintem akkor is hozzáteszi, hogy jelölt".

Aki pedig évek óta tartó és biztos élettársi kapcsolatban él, annak kijár ez a "jog", hogy anyósnak-apósnak nevezze a párja szüleit. Ez a kérdés már nagyon a szőrszálhasogatás kategóriában mozog.

És kérlek ne kezd el boncolgatni, hogy ki, miért nem házasodik, egyáltalán nem biztos, hogy arról van szó, hogy bizonytalanok, vagy "jobbra várnak". Van akinek a házasság csak egy papír. Kész. Pont. Nem kell ezt ragozni, úgyem láthatsz bele a létező összes kapcsolatba, hogy mindenkire ráhúzd az elméletedet.

2014. jún. 22. 23:20
 26/30 anonim ***** válasza:
53%
javítok: ott
2014. jún. 22. 23:21
 27/30 anonim ***** válasza:
72%

Kérdező, kicsit nem vagy magadnál. Mondhatnám durvábban is, hogy az észbeli képességeid hiányosak. 35 évet írtam, nem 3,5 hónapot. Elborította a koponyádat valami köd, hogy azt írod, hogy jobbra várok ennyi ideje. Miféle félelem lenne bennem?

Miért is lenne kisebb státusz az "elvált asszony", mint a "barátnő"? Ha ilyen görcsösen kapaszkodsz a házasságlevélért, nagyon hamar menekülésre fogja a szerencsétlen áldozatod. Beérnéd te az akármilyen megnevezéssel, csak legyen lepapírozva.

Hogy történt, hogy átaludtál egy évszázadot? Netán megszúrta az ujjadat egy tű?

2014. jún. 23. 09:27
 28/30 anonim ***** válasza:
22%

Nekem tök mindegy ki hogy hivja a párja férje anyukáját,bár az is érdekes hogy olyat már halottam hogy több évnyi együttélés után leanyósozza a párja anyját de olyat még soha nem halottam hogy úgy hivná a párját hogy férjem,úgy hogy nincsenek összeházasodva.Szóval erről ennyit.

Az viszont nagyon zavar mikor valaki itt anyósnak hivja a párja anyukáját holott nem az és mikor feljön hogy válj el akkor jön a kérdező részéről a felháborosdás hogy ő nem házas.Könyörgöm legalább itt használjátok a helyes kifejezést,mert itt lényeges.

2014. jún. 23. 09:27
 29/30 anonim ***** válasza:
80%
Olyan kis nevetséges vagy... Nagyon unatkozol, hogy ilyeneken kötekedsz? MAGÁNÜGY. Kíváncsi vagyok, te minden egyes dolgot lexikonban írt szabályszerűségek szerint csinálsz-e az életedben.
2014. jún. 23. 11:53
 30/30 anonim ***** válasza:
93%

Te most komolyan azt a hozzászólást is bemásoltad, ahol azon problémázol, hogy kijelentettem, hogy mindegy minek nevezem, akkor is ugyanolyan kapcsolatban állok vele? :D

Tán nem így van? :D

Ha anyósnak hívom, ha a Párom anyjának, akkor is ugyanazt fejezem ki vele.

Az előző kérdésnél lepontoztatok, mert leírtam, hogy anyósjelöltnek hívom. Vagy talán nem az lenne?

Ez már szánalmas, kedves kérdező. Nem mondom, hogy a barátom anyja, mert erre azt szoktam válaszolni, hogy a Párommal nem vagyunk barátok. Nekem meg ez a kifejezés a halálom, mégsem megyek oda okoskodni, ha meghallom, hogy dehát ne hívd már a barátodnak. Nem zavar, de nekem ő a társam, a párom, a vőlegényem. És ha már eljegyzett, akkor jogosan anyósjelölt az anyja. De azért pontozz le.

Mindenki úgy hívja, ahogy jól esik neki.

2014. jún. 23. 12:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!