Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyum mindenbe beleszól, a...

Anyum mindenbe beleszól, a párom szerint jobb lenne elköltözni, ilyenkor mit lehet csinálni?

Figyelt kérdés
18 éves lány vagyok 21 éves párommal 3 éve vagyunk együtt, és egy hónapon belül érkezik a kisbabánk is. Nem tervezett terhesség, így alakult, de mikor megtudtuk a pozitív eredményt örültünk neki, mi is a párunkkal, szüleink is kivéve anyumat. Ő amikor megmondtuk neki teljsen be volt pánikolva hogy most mi lesz, mivel az iskolát még nem fejeztem be, hogy fogok egy gyereket felvenvelni (ő 20 évesen lett először terhes) stb. Azóta ez valamennyire változott izgul és örül hogy nagymama lesz. A probléma ott kezdődik hogy mindenbe beleszól. Nálunk lakunk a párommal így anyum mindenbe belelát, és ha neki valami nem tetszik úgy ahogy mi csináljuk abból nem csinál titkot, ráadásul még mindig feljár a szobámba pakolni, (még akkor is ha rend van csakhogy rendezkedhessen, pedig már a párom holmijai is ott vannak), ha meleg ételt akarok készíteni a páromnak amit szeret hogy legyen mivel várnom ha hazajön a munkából odajön, beleszól hogy ezt nem így kell/ nem így szokta, nagyon ritkán haggyja hogy egyedül csináljak bármit is.( Pedig nem vagyok béna, csak szerinte minden csak úgy jó ahogy ő csinálja.) Én már mondtam neki nem is egyszer, a szoba miatt kamaszkorom óta veszekszünk és az utobbi időben mondtam már neki hogy nagyon örülnék ha hagyna önállósodni pl főzés terén, de igazából minden téren. Tudom hogy nem akar ő rosszat, csak izgul a baba miatt (1. unoka) de nem lesz ez így jó, látom a páromon hogy egyre fogy a türelme, egyre gyakrabban mondogatja hogy költözzünk az ő szüleihez. Tudom hogy van benne igazság amit mondd, mert így nem fogunk tudni önállósodni, viszont anyumat se akarom megbántani, mert nem akar ő rosszat. Ilyenkor mit lehet szerintetek csinálni?
2014. jún. 17. 12:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
85%
Mivel, ha jól veszem le, nincs keresetetek és édesanyád segít és tart el benneteket, az a minimum, hogy mindenbe beleszólhat. Se szakmád, se munkád, se pénzed, se külön lakásod. Ha teherbeeséshez volt eszed, ahhoz is kéne legyen, hogy önállósodj. Csókolj kezet édesanyádnak, hogy engedi, hogy vele éljetek, és segít téged, mert 18 fölött egyáltalán nem volna kötelessége.
2014. jún. 17. 14:54
 12/20 anonim ***** válasza:
88%
Hat ha anyukad fizet mindent, akkor bizony joga van beleszolni. Tartsatok rendet, es viseld el, hogy tanacsokat osztogat.
2014. jún. 17. 15:12
 13/20 anonim ***** válasza:
81%
Micsoda önálló, saját élet! Átcsücsülni eltartatni magam egy másik ember szüleihez. Egyszerűen kitűnő XDDD
2014. jún. 17. 16:54
 14/20 anonim ***** válasza:
57%
Miért baj az, ha nincs saját ház? Albérletből könnyebb költözködni, ha mondjuk kaptok egy nagyon jó állásajánlatot másik városban/országban. Nyugaton már szinte mindenki bérelt lakásban él.
2014. jún. 17. 17:28
 15/20 anonim ***** válasza:
46%

Azt mondta egy sokgyerekes holland haver- vagy 100 éve, hogy a gyereknevelés az a folyamatos elválás menedzselése.

Azóta tapasztaltam és is eleget, milyen jó mondás, és milyen nehéz dolog, hogy egyre több önállóságot hagyjak úgy, hogy azért bajba ne kerüljenek.

Anyukád elakadt ebben a folyamatban, - kedvesen el kéne ezt magyarázni.

A szobádban épp úgy nem kell pakolásznia, mint ahogy az esti fürdésnél sem kell, hogy megmossa a popódat.

Az se biztató, hogy nem arra gondol, hogy a lánya szülni fog, - hanem, hogy NEKI lesz egy unokája...Apád nem él ott? Talán segíthetne.

Mond el kedvesen és határozottan, hogy felnőttél, mert nemsokára lesz valaki, akinek te leszel az egész világ.

Ha ezt ilyen fiatalon sem képes tolerálni, akkor meg menjetek, Akár albérletbe is, mert a ti hármótok egységének megőrzése fontosabb bármi saját háznál.

2014. jún. 18. 06:08
 16/20 anonim ***** válasza:
82%

Vagy teljesen külön költözzetek, vagy ha nem megoldható, akkor maradj a seggeden. Minden szülő belepofázik, minden szülő okosabb, de ez legalább a te anyád. Otthon is te leszel a babával + a nagyszülővel, nem a férjed. A gyerek körül is 90%-ban te csinálsz majd mindent, amibe beleköthetnek. Hidd el, anyósodéknál rosszabb lenne. Mert anyáddal veszekszel a szoba miatt, megmondod neki még ha nem is hat. De anyósnak anyós házában? Ott jutna neked a nyelés és a tűrés.

Nekünk van saját lakásunk, és anyám nagyon kiállhatatlan tud lenni, de 1000x inkább költöznék oda egy gyerekkel, mint anyósomhoz. A férjem dolgozik, ha kell lenyírja a füvet, csókolom. Alig van rajta támadási felület, neki nincs miért veszekedni. De én, mint nő? Bele lehet szólni a takarításomba, a főzésembe, a mosásomba, a teregetésembe, a gyerek gondozásába stb. Ha ez anyám, akkor ha felbosszant kiabálok vele egy sort, egymásra csapjuk az ajtót, aztán kibékülünk, ő úgy fog hozzám állni, hogy én szültem, én neveltem, én úgy fogok hozzá állni, hogy tudom milyen, ő szült, ő nevelt, abban a háztartásban nőttem fel, tanultam mindent, amit csinálok, nem érnek nagy meglepetések, nincsenek akkora ellentétek mégsem. De anyósnál? Ott vagy kuss van, vagy ha elpattan a cérna, akkor ő nem úgy fog rádnézni, az én hülye, de édes lányom, hanem az a nő, aki véletelen lebabázott, befogadtam és így hálálja meg.

2014. jún. 19. 20:01
 17/20 anonim ***** válasza:
49%

Már nem azért de anyád tart el téged meg majd a leendő gyerekedet is, és még neked nagy a szád? Nyilván azért szól bele a dolgokba, mert nem tudsz se főzni, se elpakolni rendesen, ami bizony elég nagy szégyen ennyi idősen!

Ha el lennének rakva a dolgaid, nem lenne mit pakolnia, és nem is tudna mit...

Ha pedig tudnál főzni, nem kellene megmondania, hogy mit hogy.

2014. jún. 20. 21:45
 18/20 anonim ***** válasza:
12%
Ez a "pénzemért mindent jobban tudok, és mindenbe beleütöm az orromat" mentalitást nem tudod kibeszélgetni az anyudból. Teljes mértékben igazat adok a párodnak. Anyud megfoszt az önállósodástól, visszaveri a legkisebb próbálkozást is. És bizony, hiába mondogatod magadnak, hogy nem akar rosszat, de igen, rosszat akar. Gyereksorban akar tartani. Meglátod, neked nem lesz gyereked sem, neki lesz unokája. Mindent jobban fog tudni, téged ellökdös a babádtól. Párod okos!
2014. jún. 21. 09:11
 19/20 anonim ***** válasza:
63%

Hogy lenne már a párja az okos? Annak a gondolkodása csak addig terjed, hogy költözzenek az ő szüleihez, oszt jó. Ha okos lenne, akkor külön költözni akarna mindenkitől. Így viszont a neki legkényelmesebb megoldást választaná, az asszony meg maradjon otthon anyóssal, anyós házában, ahol nem elég, hogy ugyanúgy gyereksorban lesz (amíg szülőknél laksz, mindegy milyen jófejek, nem néznek rád felnőttként soha) de ráadásul idegen gyerek lesz náluk. És mivel a férfi és a nő közül eleve a nő helyzete szärabb mert kb. 4x annyi dologért lehet cseszegetni, ráadásul más felségterületén még megvédeni se tudja úgy magát.

És mérget vehetsz rá, hogy mégha nem is anya pici fia a pasija, akkor is az lesz, hogy tűrjön a kérdező, mert nem tudnak hova menni, ugyanis visszakullogni a másik szülőhöz a pasi az biztos nem lesz hajlandó akkor sem, ha belátja, hogy a nőnek jobb lenne. Ő kivonja majd magát az egészből, mert úgy is kevesebbet van otthon, meg neki nincs baja az anyjáékkal, a nő meg bírja ki, nem nagy szám. Én erre nagy összeggel mernék fogadni.

2014. jún. 21. 15:04
 20/20 anonim válasza:
26%

Kedves Kérdező!

Nem tudom, hogy hol tartotok jelenleg, de kaptál rendesen hideget! Ezek az emberek nem tudom hol élnek!!!!!???? Egy baba mellett albérletbe lakni, nagyon drága. 80 ezer ft biztos hogy lesz kb. egy lakás havonta, ami gyakorlatilag még a minimálbérből sem jön ki. Azok az emberek akik itt papolnak...szégyelljék el magukat, nyilván nem fogják elvetetni ezt a kis jövevényt és én sem tenném ezt. Ha albérletbe mentek, szinte semmire nem marad pénzetek, sőt lehet ki sem jöttök:( De ha esetleg szülők segítenének két oldalról, akkora talán menne a dolog. Mellesleg én anyóssal szívesebben lakok, anyummal nem tudnék, hiába hogy nagyon szeretem őt, ha mi együtt laknánk, csak veszekednénk!

2014. nov. 22. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!