Miért nem lehet felfogni, hogy én nem fogok soha olyanokat csinálni anyóssal, amit egy anya a lányával szokott?
Anyámmal nem tartom a kapcsolatot.
Nagymamám egyben anyapótlék is,szerencsére viszonylag fiatal,jó a kapcsolatunk,nagyjából mint egy ideális anya-lánya kapcsolat.
Anyóssal tartom a 3 lépés távolságot,alapjában véve kedves,de sokszor sunyi és piszkál.
Amivel baja van,hogy sosem hivom fel,hogy mit főztem,vagy nem kérek segitséget főzésben,nem megyek vele vásárolgatni,nem vele főzök lekvárt,nem veszek neki ezt-azt amit meglátok jó áron,nem kap csak úgy valamit,és ilyenek.
De én nem is akarok ilyet,ott a nagymamám,ha valamivel ritkán nem boldogulok,akkor őt hívom,vagy bármiben tanácstalan vagyok,akkor is őt hivom, nekem a nagymamám lekvárja az igazi,és a nagymamámat ismerem annyira,hogy örülne egy x doloonak csak úgy (anyóst nem ismerem,nem is vinnék neki 200forintos akármit).
Anyósnak van lánya,tehát nem értem miért a hiszti.
(Páromat nem érdekli a dolog,neki mindegy hol főzök lekvárt vagy kit hívok ha nem jövök rá mit hagytam ki a süteményből.)
Nekem sem ez a legnagyobb problémám,csak már unom hogy ahányszor megyünk,mindig Vagyok cseszegetve.
Azon még tuti lesz veszekedés,ha terhes leszek,hogy szülés után jönne.150km-re lakik,évente egyszer jön 2 napra.
Nagymamám is arrafele lakik,mint anyós,ő mégis jön 2-3 havonta 3-4 napra. (mi megyünk kéthavonta egy hétvégére ide,egyre oda). De szülés után hogy anyós nem jön ide 2 napnál többre,az biztos.Nem szeretném hogy idegen (mert az,attól,hogy szerzett rokon) vizslassa hogy mit hogy csinálok,vagy hogy a konyhámban csináljon bármit.
Én azt gondolom, hogy ha egy anyós alapvetően normális és szereti az unokáját, akkor ebben a kérdésben nem szabadna úgy háttérbe szorítani, mint ahogy a 2. válaszoló írta. Persze, az anyukája mindenkihez közelebb áll, mint az anyósa, de az unokának pont annyira nagymamája, mint az anyai nagymama. Sajnos az én anyósom nem jó anya és nagymama, de ha így lenne, én igyekeznék ebben nem különbséget tenni.
A Te esetedben Kérdező én egy kicsit megerőltetném magam. Bizony főznék az anyósommal is lekvárt, ha elhív, elmennék néhanapján vásárolni vele, ha kéri. Ezek nem nagy dolgok, de sokat tudnának segíteni a jó kapcsolat kialakításában.
Csak szeretne részt venni az életetekben. Nem bántani akar, csak szóváteszi, hogy ő mit szeretne ha másképp lenne.
No meg nem az a gond, hogy nem tudja mit főztél, hanem az hogy sose hívod fel. Segítene, de nem kérsz belőle stb.
Szeretné ha jó lenne a viszony köztetek, ennyi. Szeretne veled lenni, mert kedvel.
Hozzá is ugyanannyit megyünk,mint nagymamámhoz,kéthavonta egy hétvége.
A gyümölcs nagymamám kertjében terem,én metszem,permetezem,érdekes lenne átvinni anyóshoz a gyümölcsöt,hogy ott főzzük meg,kb évente 200 üvegnyi,unokatestvéreim,nagynénik is kapják. Nem bántanám meg ilyennel a nagymamám.
Anyós piacon veszi a gyümölcsöt,kb évente 20 üveg akármit rak el,fél órányi gyümölcspucoláshoz nem is akarom időziteni a látogatásunk ehhez,főképp hogy még egy tésztafőzésbe is beleszól,hogy hogy csináljam...
Vásárlás: sajnos ő úgy gondolja,hogy én/mi menjünk,és vigyük őt vásárolni,ami neki kell.Nekünk az munka után még 300km lenne,nem fér bele,amikor meg ottvagyunk,addira bevásárol mindig.
Nagymamám viszont feljön hozzánk,és amikor végzek melóban,akkor van idő,nem kell 2-3 órát autózni.Ő képes vonatra ülni.
Hozzáteszem,nyugdíjas mindkettő,5 év van csak köztük.
Még az jutott eszembe hogy ezeket miért nem a fiának mondta? Pl. azt hogy miért nem vesz neki ezt-azt? Miért tőled várja, miért nem a fiatol? (2-es vagyok
)
Én sem értelek meg.
Anyósod csak az életetek része akar lenni. Neked ez miért nem jó? Miért baj az, ha eggyel több emberrel vagy jóban?
Azért nem tudlak megérteni, mert a leendő férjem szülei számomra olyanok mint a saját szüleim. Imádom az édesapját és csodálom az édesanyját azért amilyen. És mit nem adnék, ha úgy tekintenének rám, mint a saját gyerekükre...
Csak kedves akar lenni, nem hiszem, hogy bántani akar...
A férjem alkalomra vesz csak ajndékot ( engem is max virggal lep meg alkalom nélkül),neki sosem jutna eszébe,hogy lssa,mint én legutobb nagyimnl a törött tésztaszüröt,igy vettem,tudtam,ö nem fog,falun drga.
Meg ugy van vele,van az anyjnak pénze,ideje,elmegy megveszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!